Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szmery zza zegarów

Featured Replies

Napisano

Witam

Temat prawdopodobnie znany niejednemu użytkownikowi Stilo - szmery dobiegające zza zegarów zarówno podczas odpalania/gaszenia silnika jak i podczas pracy na biegu jałowym oraz podczas jazdy. Czy ktoś już doszedł co jest odpowiedzialne za te szmery i czy można się tego jakoś pozbyć? Oprócz szmerów z zegarami wszystko w porządku. Żadnych błędów centralki zegarów, BCM czy silnika. Ktoś, coś?

Napisano

A jak się zachowują zegary. Wskazówka płynnie działa czy ma takie drgawki przy odpalaniu kalibracji i gaszeniu? Generalnie mam takie ciche terkotanie bo mój silniczek krokowy zegarów się kończy... Takie terkotanie . wyciąg zegary i na podpietych sprawdź odhlosy

Napisano
  • Autor

Zegary zachowują się raczej w porządku. W poniedziałek wróci do mnie ELM to zrobię testy wykonawcze wszystkich wskazówek przez Multiecuscan. Naczytałem się trochę o tych zegarach i mam mętlik w głowie. Jedni piszą, że to normalne, inni że to objaw zwary w instalacji, ewentualnie padających zegarów (chipset Motorola).

Napisano

Nagraj filmik bo szmery występują w różnych wersjach dzwiękowych, będzie bliżej wiadomo które ty masz ;)

Napisano
  • Autor

Mam wersję a'la licznik Geigera ;-) Jutro postaram się nagrać, nie wiem tylko czy mam tak czuły mikrofon.

Z pomocą przychodzi Youtube. W 3 sekundzie słychać st... ekhm.. szmery ;) Powtarzam, w 3 sekundzie, broń Boże w 12 :)

Edytowane przez bochumil

Napisano
  • Autor

Czyli wszystko w "normie". A jakby zębatki posmarować wazeliną techniczną? Jest tam w ogóle jakiś dostęp?

Napisano

4 śruby i zegary same wychodzą.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

Skoro silniczki są jednorazowe i nie da się ich nasmarować, to nie widzę sensu demontażu zegarów, zwłaszcza że dostać nowe silniczki graniczy z cudem. Podobny temat na autokaciku już kiedyś był, przed chwilą go znalazłem:

https://forum.autokacik.pl/printthread.php/topic/76674-chrobotanie-z-zegarów/

Wnioski, TTTM.

Napisano
  • Autor

Popraw link. Póki co, Page not found ;) Oki, już mam

https://pl.aliexpress.com/item/Best-Price-X27-589-X25-589-Speedometer-Stepper-Motors-Cluster-Gauge-For-Ford-For-Mustang-05/32731191067.html

Ktoś to wymieniał z pozytywnym skutkiem? Zamawiałem już kilka tanich elektronicznych gadżetów z aliexpress i większość lądowała w śmietniku.

Edytowane przez bochumil

Napisano

Gdzieś na forum fiat auto czytałem że to jedyny zamiennik który działa w zegarach visteon.nie miałem z tym styczności więc się nie wypowiem. Czasami idzie kupić na alegroszu kompletne zegary że Stilo za 50zl masz tam 4 silniczki które mogą być 100% sprawne. Ja tak kupiłem zegary w których są silniczki. Nie chcę mi się bawić w lutowanie bo pewnie jakbym rozbebeszyl już zegary to i podświetlanie bym też zmienił. Po całym zabiegu trzeba zrobić kalibrację.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.