Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Seat altea

Featured Replies

Napisano

W sobotę jadę oglądać ten wóz, znawcy zdjęć coś wypatrzyli? 

http://otomoto.pl/oferta/seat-altea-xl-1-6-mpi-po-lifcie-2010-rok-listopad-bezwypadkowy-ID6yuxLb.html

Co dokładnie obejrzeć? Ile tam powinno mieć fabrycznie powłoki lakierniczej?

"na auto wystawiam fv vat marże" czyli cena skoczy ;)

Miałem niemal identyczną tylko 1.9 TDI - po załadowaniu nie chciał jechać zbytnio - ale zakładam że liczysz się z tym ;)

Edytowane przez Planck

Napisano

Skąd ten wniosek?

Bo handlarz?

Jak ktoś pod cenę brutto i napisze faktura vat 23% też z automatu uwazasz że cena wzrośnie?

Napisano
  • Autor

Miałem niemal identyczną tylko 1.9 TDI - po załadowaniu nie chciał jechać zbytnio - ale zakładam że liczysz się z tym ;)

Auto dla kolegi, robię tylko za kierowcę. Ale chętnie dowiem się co i jak z seatem.
Napisano

Skąd ten wniosek?

Bo handlarz?

Jak ktoś pod cenę brutto i napisze faktura vat 23% też z automatu uwazasz że cena wzrośnie?

Hmm.. opcja mocno prawdopodobna jest taka że płacisz cenę z ogłoszenia i dostajesz fakture Vat Marża - czyli wszystko super poza tym że później zapuka US i poprosi o należny VAT - czyli cena rośnie - choć można to potraktować jako raty :D

Napisano

auto ze Szwecji więc by wypadało sprawdzić na stronie szwedzkiego ministerstwa transportu czy handlarz cofnął licznik

https://fu-regnr.transportstyrelsen.se/extweb/

W sierpniu miał 134376 km

Wiec gdzie jest wałek jak auta w Se są drogie?

https://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=sv&u=https://was.carfax.eu/icr/%3Fpartner%3Dblocket%26src%3D1100001506%26adid%3D69220899%26checksum%3Df4efa8480f6c1fd682e70b1fcda719d9%26dealer%3D5100006187%26make%3DSEAT%26model%3DAltea%2BXL%26pic%3D%26vinreg%3DBMJ915&prev=search

Auto na blachach wyklejankach z allegro wiec zupełnie legalnie do domu tym wrócić na kołach nie można

Edytowane przez robciolas

Napisano

Hmm.. opcja mocno prawdopodobna jest taka że płacisz cenę z ogłoszenia i dostajesz fakture Vat Marża - czyli wszystko super poza tym że później zapuka US i poprosi o należny VAT - czyli cena rośnie - choć można to potraktować jako raty :D

i zawsze ten US poprosi o zwrot?

bo 3msc temu tak kupiłem i mnie zasmuciłeś 

Napisano

i zawsze ten US poprosi o zwrot?

bo 3msc temu tak kupiłem i mnie zasmuciłeś 

US szuka ostatniego właściciela bo jego najłatwiej namierzyć i zawsze do niego przychodzą po kasę ;/

Mogą zapukać za miesić a mogą za rok dwa...

Napisano

co wy tak meczycie z tym vatem

altea ostatnio była zarejestrowana w Szwecji na osobę prywatną, prawdopodobnie kupiona przez handlarza rozbita lub uszkodzone mechanicznie naprawione w Pl i sprzedawana na F Vat marża. Normalna praktyka handlarzy prowadzących działalność gospodarczą.

Edytowane przez robciolas

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.