Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa akcyza

Featured Replies

Napisano

Czy rozważacie zakup auta jeszcze w tym roku z dużym silnikiem starego do pojeżdżawki? ;) Ja się zastanawiam jak rynek się zachowa od stycznia jak wprowadzą nową akcyzę. Teoretycznie stare nie mogą podrożeć za dużo ale będzie blokada na sprowadzane. Myślę o jakimś Jeepie z silnikiem 4.0 lub jakimś BMW E38 ;) Rozstrzał jest ale 2 nie dam rady kupić. 

Napisano

Czy rozważacie zakup auta jeszcze w tym roku z dużym silnikiem starego do pojeżdżawki? ;) Ja się zastanawiam jak rynek się zachowa od stycznia jak wprowadzą nową akcyzę. Teoretycznie stare nie mogą podrożeć za dużo ale będzie blokada na sprowadzane. Myślę o jakimś Jeepie z silnikiem 4.0 lub jakimś BMW E38 ;) Rozstrzał jest ale 2 nie dam rady kupić. 

A czy w ogóle jest pewne że nowa akcyza zostanie wprowadzona z dniem 1.01.2017? ;) 

Napisano
  • Autor

znając szybkość wprowadzania nowych regulacji w życie to...można się zdziwić. Jeśli nie 1 styczeń to może być i luty ;) 

Napisano

A czy w ogóle jest pewne że nowa akcyza zostanie wprowadzona z dniem 1.01.2017? ;)

do  końca  roku  jest  jeszcze  kilka  nocy  ;l 

ja  rozważam ale  jednak  juz  po  nowym  roku  :ok: 

te  ktore  sa  sprowadzone  i  przygotowane  do rejestracji  przeciez  nagle  nie  zdrożeja  o  kilka  tysi   :hmm: 

tak wiem  - ale  przeciez  dostane  papiery  do  wglądu  przed  zakupem   i  bede  widział  ile  akcyzy  było  zapłacone    :hmm: chyba  :D 

Napisano

tak wiem  - ale  przeciez  dostane  papiery  do  wglądu  przed  zakupem i  bede  widział  ile  akcyzy  było  zapłacone  

Nie będziesz widział :phi: 

Napisano

Nie będziesz widział :phi:

eh  :( 

ale  ze  szukam auta  raczej  niszowego  i  zerkam  na  popularny  portal  z  ogłoszeniami   stale  to  może  uda  mnie  sie  jakoś  wybrnąć z  tej chorej sytuacji  :D 

Napisano
  • Autor

właśnie wydaje mi się że jak ma zdrożeć to zdrożeje szybko. Wiadomo że w granicach rozsądku bo jak się zapatruje na Jeepa to nie zdrożeje on np. o 30 tysi :) Jakoś tego nie widzę. Ale wzrost o kilka tysi z racji ograniczonego dostępu do rynku jest możliwy IMO. 

Napisano

eh   :(

ale  ze  szukam auta  raczej  niszowego  i  zerkam  na  popularny  portal  z  ogłoszeniami   stale  to  może  uda  mnie  sie  jakoś  wybrnąć z  tej chorej sytuacji  :D 

A czego tam szukasz?

Napisano

A czego tam szukasz?

sbROO sobie wymyśliłem - jest tego stosunkowo mało
Napisano

Z tą akcyzą to niezłe jajka są. W skrócie nikt nic nie wie :D sam miałem coś teraz kupować ale się wstrzymuje jak na razie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.