Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tabliczka znamionowa Renault Clio 3 10r?

Featured Replies

Napisano

Znajoma zakupiła takowe Clio i poprosiła mnie o załatwienie wszystkich formalności. Vin zlokalizowalem w bagażniku, zaś tabliczki nigdzie nie ma. Wiem że w Renault powinna być na prawym słupku klasycznie naklejka. W tej renowce nie ma. Pogrzebalem troszeczkę w necie i gdzieś doczytałam że niektóre nie miały. Jak to wygląda faktycznie?

Napisano

tabliczka musi być. brak tabliczki to negatywny wynik badania techn. widocznie było malowane i lakiernik zdrapał. są 2 wyjścia -

1 zgłosić się do serwisu reno po wtórnik tabliczki

2 na stacji kontroli dać zaśw z negatywnym wyniliem , do wydz kom po skierowanie na nabicie tabl zastępczej , ponownie do stacji nabić tabliczkę.

Napisano

tabliczka to metryka pojazdu .jest obowiązkowa

Napisano

tabliczka to metryka pojazdu .jest obowiązkowa

Te tabliczki to jest zwykly idiotyzm bo niby czemu to ma sluzyc skoro i tak masz nabity VIN?

U zony w Micrze tez nie ma bo byla naklejana i robili  problemy na przegladzie.

Na szczescie znajomy diagnosta zalatwil sprawe :ok:

Napisano
  • Autor

Auto było sprawdzane w tych miejscach miernikiem lakieru wszystko w normie, oryginalne znaki też są, po naklejce śladu nie ma nawet... w DE każdy TUV przechodzilo, ostatni robiony dwa miesiące temu...

Edytowane przez Luke16

Napisano

Te tabliczki to jest zwykly idiotyzm bo niby czemu to ma sluzyc skoro i tak masz nabity VIN?

na tabliczce jest dużo ważnych informacji.

U zony w Micrze tez nie ma bo byla naklejana i robili problemy na przegladzie.

i prawidłowo

Na szczescie znajomy diagnosta zalatwil sprawe :ok:

a tym się nie chwal. za to diagnosta traci uprawnienia.
Napisano

Znajoma zakupiła takowe Clio i poprosiła mnie o załatwienie wszystkich formalności. Vin zlokalizowalem w bagażniku, zaś tabliczki nigdzie nie ma. Wiem że w Renault powinna być na prawym słupku klasycznie naklejka. W tej renowce nie ma. Pogrzebalem troszeczkę w necie i gdzieś doczytałam że niektóre nie miały. Jak to wygląda faktycznie?

Kolego miałem tak u siebie w L2 , jedz normalnie dostaniesz negatywny wynik badania i kwitnie do WK , przerabiałem temat u siebie trwa to chwile i kosztuje 35zl i temat zamknięty na lata

PS. Co do tego ze sprawdzany był miernikiem to wiesz ;] miernik prawdę ci powie :]

Na 100% było coś dłubane przy aucie

Napisano
  • Autor

Albo spadła... znajomy w kangoo uderzył kiedyś pasem zrobiła się dziurka... po roku naklejki nie było... woda załatwiła sprawę...

Napisano

a tym się nie chwal. za to diagnosta traci uprawnienia.

Jakie to wazne informacje sa na tej tabliczce? ;l

Napisano

na tyle ważne , że brak tabliczki to negatywny wynik badania technicznego ( nr vin , DMC , DMC zestawu , naciski osi , opcjonalnie wartość emisji spalin , wys ustawienia świateł , kody lakieru itd) . tabliczka to obowiązkowe wposażenie pojazdu .

Napisano

na tyle ważne , że brak tabliczki to negatywny wynik badania technicznego ( nr vin , DMC , DMC zestawu , naciski osi , opcjonalnie wartość emisji spalin , wys ustawienia świateł , kody lakieru itd) . tabliczka to obowiązkowe wposażenie pojazdu .

Dlatego mówię, że to durny przepis i tyle...

Gdyby brakowało VIN to jeszcze bym zrozumiał, a tak to głupia naklejka decyduje czy auto jest dopuszczone do ruchu :hehe:

Większość tych informacji jest przeciez w DR.

• 2 tygodnie później...
Napisano

idziesz do SKP po negatywa, z tym do ASO i tam piszesz oswiadczenie ze tak kupiłes, dodajesz dwa zdjecia ze faktycznie nie ma i czekasz grzecznie az przyjdzie 4-5 tygodni , odpłatnie oczywiscie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.