Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] ELM327 dla ScanMyOpel-Android

Featured Replies

Napisano

Poszukuję informacji od użytkowników aplikacji ScanMyOpel na Android, który i gdzie zakupiony przez Was interfejs ELM 327 działa z w/w programem. Miałem zakupiony kilka lat wcześniej taki interfejs, działał wyśmienicie, ale zostal zalany wodą. 
Aktualnie zakupiłem na aukcji Mini ELM 327 V2.1, która nie działa ze ScanMyOpel, wiekszość wystawianych ELM-ow to nowe konstrukcje nie współpracujące z w/w aplikacją.

Twórca oprogramowania na Google Play zaleca wersję 1.4 - 1.4+ ale gdzie takie kupić?

Edytowane przez marek51

Napisano

Mam Vgate iCar3, dokładnie ten. Tylko jak go kupowałem, to kosztował u nich 68zł.

Działa ze ScanMyOpel. Ostatnio gadał z jakimś Combo w dieslu. Z moją Astrą nie chce mimo, że jest w spisie. Nie zgłębiałem tematu, dlaczego.

Napisano

Z opisu widze ze masz astre z X14NZ, mam taka sama i kiedys kumpel testowal opelScannerem a pozniej chyba ELM i nie chcialo mi dzialac ani to ani to :) Moze cos w niej nie tak :|

Napisano
  • Autor

Okazuje się, że zakupiłem na aukcjach 3 szt. Mini Elmów 327 - wszystkie okazały się niekompatybilne z aplikacją ScanMyOpel, ale niektóre działały z "zabawką" TORQUE.

Zwróciłem je sprzedawcom i wziąłem się za naprawę mojego starego - działającego z ScanMyOpel. Aktualnie Chińczycy poszli na łatwiznę i robią interfejsy z jedną płytką drukowaną, te nowe fejsy nie chcą się nawet połączyć z TORQUE.

d924d419a35bb2efmed.jpg

Poprzednio stare interfejsy miały dwie płytki jedna nad drugą.

396e72c6f559738bmed.jpg

Naprawa zajęła mi kilka godzin z rozlutowaniem płytek, wyczyszczeniem ich naprawą ścieżek i ponownym zlutowaniu. Naprawa okazała się sukcesem, wersja softu jest naprawdę V1.5. Na aukcjach piszą że ma być 1.5 a jest V2.1!

Zresztą z lutowaniem przeszedłem już  przez chrzest bojowy naprawiając sterownik silnika.

d2da765e2a193985med.jpg

Edytowane przez olmar

Napisano

Jakim spoiwem oraz sprzetem lutowales sterownik. Tego sie zwykla cyna niebardzo chce chwycic :/

Edytowane przez mireq

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, mireq napisał:

Jakim spoiwem oraz sprzetem lutowales sterownik. Tego sie zwykla cyna niebardzo chce chwycic :/

Zestaw sprzętu wyglądał tak:

8b9aeb05bfaaa620med.jpg

Cyna zakupiona w sklepie z elektroniką, topnik bezkwasowy z aukcji.

Ścieżki i piny w złączu pokryte są aluminium aby dobrze zgrzewały się (ultradźwiękowo) druciki aluminiowe.

Przed pobieleniem cyną należy b.delikatnie zeskrobać powierzchnię, następnie nanieść topnik i pobielić cyną.

Grot musi być z cienkiego drutu 0,4mm, nabierać trzeba mało cyny bo można zalać sąsiednie ścieżki lub piny w złączu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.