Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

filtr przeplywowy

Featured Replies

Napisano
16 minut temu, leatz napisał:

Używa ktoś takich http://sklep.dafi.pl/produkty/filtry-przeplywowe.html/

filtrów. Obecnie mam dzbanek filtrujący który w zupełności wystarcza tylko denerwuje mnie ciągle napełnianie i mycie tego cholerstwa.

Wysłane z mojego LG-H815

Używam, jako filtry wstępne przed właściwym filtrem osmotycznym.

Napisano
2 godziny temu, leatz napisał:

Używa ktoś takich

Ja używam Brita On Line .

Bateria mierzy czas otwarcia zaworu i na tej podstawie wskazuje konieczność zmiany filtra (wychodzi raz na 6-12 miesięcy).

Napisano
2 godziny temu, maras77 napisał:

Używam, jako filtry wstępne przed właściwym filtrem osmotycznym.

leatz, jak się domyślam, pyta o filtry zmiękczające, a nie mechaniczne.

Napisano
  • Autor
leatz, jak się domyślam, pyta o filtry zmiękczające, a nie mechaniczne.

Chce dać dwa mechaniczny i zmiekczajacy

Wysłane z mojego LG-H815

Napisano
2 godziny temu, leatz napisał:

Chce dać dwa mechaniczny i zmiekczajacy

Wysłane z mojego LG-H815

To nie polecam.

Lepiej kup osmozę.

Przynajmniej działa.

Napisano
  • Autor

To nie polecam.
Lepiej kup osmozę.
Przynajmniej działa.

Osmoza nie jest mi potrzebna. Do tej pory używam zwykłego dzbanka filtrującego i spełnia swoje zadanie w 100%

Wysłane z mojego LG-H815

• 2 tygodnie później...
Napisano
Dnia 29.01.2017 o 12:19, leatz napisał:

Osmoza nie jest mi potrzebna. Do tej pory używam zwykłego dzbanka filtrującego i spełnia swoje zadanie w 100%

Wysłane z mojego LG-H815

jak chcesz to założyć? Ludzie montują te filtry na wejściu wody do domu i wtedy taki filtr ma zbyt mała pojemność, żeby zmiękczać wodę dla całego domu/mieszkania. Za to założone pod zlewem w kuchni sprawdzają się, jednak musisz pamiętać, że taki filtr należy wymienić/zregenerować raz na pól roku co jest zdecydowanie bardziej upierdliwe niż mycie dzbanka :oki:

Napisano
  • Autor
jak chcesz to założyć? Ludzie montują te filtry na wejściu wody do domu i wtedy taki filtr ma zbyt mała pojemność, żeby zmiękczać wodę dla całego domu/mieszkania. Za to założone pod zlewem w kuchni sprawdzają się, jednak musisz pamiętać, że taki filtr należy wymienić/zregenerować raz na pól roku co jest zdecydowanie bardziej upierdliwe niż mycie dzbanka :oki:

tylko kuchnia. Zastanawiam się czy te filtry są na tyle wydajne by zmywarkę obsłużyć?

Wysłane z mojego LG-H815

Napisano
26 minut temu, leatz napisał:

tylko kuchnia. Zastanawiam się czy te filtry są na tyle wydajne by zmywarkę obsłużyć?

Wysłane z mojego LG-H815

każda zmywarka ma wbudowany taki filtr więc nie ma potrzeby tego dublować.

Na jeden kran powinno wystarczyć na kilka miesięcy, ale filtra regeneracja nie jest szybka i przyjemna. Ludziska wrzucają taki filtr do solanki na całą noc, wraca ponoć ok 80% pojemności po takiej regeneracji ale dokładnych danych nie mam ;)

Ja u siebie zostałem przy dzbankowych.

Jaką masz twardość wody? 

Napisano
Dnia 7.02.2017 o 14:46, Gregs0N napisał:

założone pod zlewem w kuchni sprawdzają się, jednak musisz pamiętać, że taki filtr należy wymienić/zregenerować raz na pól roku co jest zdecydowanie bardziej upierdliwe niż mycie dzbanka

Filtr Brita (ten co wrzucałem) ma wymienne wkłady. Wymiana równie prosta jak wkładu do dzbanka, tylko trzeba się schylić pod szafkę.

Napisano
Dnia 7.02.2017 o 14:46, Gregs0N napisał:

To lipa. Mnie by bardziej interesowało coś, co obsłuży właśnie wszystko, poza wodą do picia w kuchni ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.