Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Golf 6 1.4 TSI - 2009 rok - pchać się czy nie

Featured Replies

Napisano
2 minuty temu, mar00ha_ napisał:

No tyle jeżdżę. Sprzedałem po 5 latach, bo nie trzymam dłużej samochodów.

mar00ha

Golf fajne auto :ok: szkoda tylko że gdzieś od Golfa V ta jakość VW spada rdza, z silnikami TSI/TDI maja problem, albo go mieli :no:

Napisano

Wszyscy piszą tylko o słabych rozrządach, a nikt nie wspomni o problemach z zapychającym się dolotem, co ogranicza moc, z problemami z przepustnicą, padających cewkach zapłonowych, oraz standardowym dla VW częstym padem różnych czujników. Starsze silniki TSI wymagają specjalnej troski i tyle.

Napisano
4 minuty temu, Slawcio napisał:

Golf fajne auto :ok: szkoda tylko że gdzieś od Golfa V ta jakość VW spada rdza, z silnikami TSI/TDI maja problem, albo go mieli :no:

Ja miałem szóstkę - nie znałem problemów o których piszesz. Przez pięć lat posiadania.

mar00ha

Napisano
27 minut temu, Slawcio napisał:

Wydaje się, że jednak od Golfa V jakość poszła zdecydowanie do przodu pod każdym względem. 

Napisano
26 minut temu, kaczorek79 napisał:

Wszyscy piszą tylko o słabych rozrządach, a nikt nie wspomni o problemach z zapychającym się dolotem, co ogranicza moc, z problemami z przepustnicą, padających cewkach zapłonowych, oraz standardowym dla VW częstym padem różnych czujników. Starsze silniki TSI wymagają specjalnej troski i tyle.

Rocznik 2010 1.4 122 tsi przebieg 85 kkm. Profilaktycznie wymieniony rozrzad przy ok 50 kkm na koszt vag.

UstereK brak. Wszystko fabryczne łącznie ze wszystkimi żarówkami, klockami , itd.

Napisano
Godzinę temu, senseikrk napisał:

Wydaje się, że jednak od Golfa V jakość poszła zdecydowanie do przodu pod każdym względem. 

Ja zauważyłem dokładnie odwrotnie. Przy podobnej ilości G IV i G V, które przyjeżdżają do mojego warsztatu, odnoszę wrażenie, że nowszy model jest zrobiony z gorszych materiałów, porównując różnicę średnio 5 lat między nimi. Elementy wnętrza są bardziej zmęczone, powycierane, drzwi zamykają się gorzej, komputer częściej sypie błędami (nie sugerować się brakiem checka na desce, bo VAG ukrywa błędy przed kierowcą i wszystko widać dopiero po podpięciu kompa). Silników nawet nie porównuję, bo wiadomo w G IV 1.9 TDI 90 i 110KM na pompie oraz 1.9 TDI 100KM PD były nie do zajechania, w G V 1.9 TDI 105KM ma jeden dobry i trzy z wadą fabryczną, o 2.0 TDI BKD nawet nie wspomnę, bo to już legenda w złym tego słowa znaczeniu. Benzynowe w G IV 1.4 klepie, ale jedzie i co 80 kkm trzeba odmę za 200 zł wymienić lub wyczyścić, 1.6 i 2.0 brak większych awarii, 1.8 T użytkowany normalnie jeździ i jeździ. W G V 1.4 FSI byłby dobry, gdyby nie padające przepustnice i czujniki NOX za ponad 2000 zł, 1.6 FSI podobnie, 1.4 TSI, cóż do najlepszych nie należy.

Z innych podzespołów, np klima, częściej nie działa w V niż w IV.

Napisano

Z innych podzespołów, np klima, częściej nie działa w V niż w IV.

Z moich obserwacji tak samo wyniki Ci co maja vw do 2004-5r leja i jezdza osoby ktore sprzedaly stare golfy i poszli w nowe ciut narzekaja a niektorzy zaluja ze im sie zachcialo zmian....
Teraz to 1.6 brac do gazu w G4 i jezdzic az go ruda nie zje...

Go Hard or Go Home

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.