Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co na przekładkę?

Featured Replies

Napisano

Tak jakoś wyszło, że mocne, duże auta 2007-2008 są u mnie absurdalnie tanie. Wysoki podatek podsycony przez problemy z OC powodują, że np. S-Max 2007 2.5T Titanium kosztuje €3000... 

I tak się zastanawiam - możebny co kupić na przekładkę?

Jakieś propozycje? Co przekłada się łatwo i bezproblemowo? Segment D lub E, albo C czy D (np. rzeczony S-Max) wyciągnięte na wysokość.

Edytowane przez grogi

Napisano

A da się zarejestrować przełożone RHD w PL teraz? Bo od momentu kiedy można zarejestrować RHD w PL to zniknęła taka opcja i PiS miał to zmienić, ale czy to zrobili to :nie_wiem:

Napisano

Nie wiem jak z przekładką, ale taki S-max w wersji kontynentalnej w dobrym stanie to będzie kosztował ~40k PLN.

Napisano

Takiego S-Maxa z silnikiem 2.5 to widze tylko jednego na calym donedeal i to ze sporym przebiegiem :P

Pamietej, ze obecnie wszystko z silnikiem powyzej 2.0 ma naliczana akcyze 18.6% w Polsce.

I taka akcyze moga kazac ci zaplacic od wartosci podobnego auta w Polsce a nie w Irlandii - chociaz nie koniecznie.

A co do przekladek to nie pomoge bo nigdy sie nie interesowalem.

Ale sam w ciagu ostatnich 1.5 roku juz 2 auta przywiozlem do Polski i zarejestrowalem jako RHD.

Nie zapomnij i VRT export refund, bo na tym mozna sporo zyskac.

Edytowane przez CiniO

Napisano
Dnia 3.03.2017 o 20:20, grogi napisał:

Tak jakoś wyszło, że mocne, duże auta 2007-2008 są u mnie absurdalnie tanie. Wysoki podatek podsycony przez problemy z OC powodują, że np. S-Max 2007 2.5T Titanium kosztuje €3000... 

I tak się zastanawiam - możebny co kupić na przekładkę?

Jakieś propozycje? Co przekłada się łatwo i bezproblemowo? Segment D lub E, albo C czy D (np. rzeczony S-Max) wyciągnięte na wysokość.

Nie wiem jak S-max i nie wiem jakiego auta szukasz. Ja ostatnio przerabiałem Peugeota 407 Coupe, jedno z prostszych o ile nie najprostsze auto do przekładki. To samo tyczy się sedana.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, wesol napisał:

Nie wiem jak S-max i nie wiem jakiego auta szukasz. Ja ostatnio przerabiałem Peugeota 407 Coupe, jedno z prostszych o ile nie najprostsze auto do przekładki. To samo tyczy się sedana.

Szukam czegoś, co łatwo przełożyć i nie spartolić... I w sumie tyle :D Takie mam wymagania :D

Wypatrzyłem właśnie Lagunę 2008 2.0 dci z automatem, przebieg 190kkm. Po dopłacie eksportowej wychodzi ~€2000... 

Napisano

Bezproblemowa przekladka to tylko taka bez ciecia grodzi, czyli nadwozie fabrycznie przygotowane pod kierownice z obu stron. Kwestia przelozenia mechaniki i elektryki. Dla kumatego to proste

To spelnia na 100% Audi A4 B6, nie jestem pewien B7.

Z tego co pamietam, co kumple przerabiali to Laguny (chyba II) i Megane ( ale nie kojarze, ktora wersja, ale chyba 'zelazko') chyba tez byly bezproblemowe. Ale tu nie dam sobie jaj uciac, bo to dawno temu bylo

I najgorsze ze model modelowi nierowny jesli chodzi o przerobke nawet z tej samej stajni. Z audic z po 2000 roku to z tego co wiem to tylko a4 bylo bezproblemowe

Napisano
  • Autor
Dnia 04/03/2017 o 19:49, CiniO napisał:

Takiego S-Maxa z silnikiem 2.5 to widze tylko jednego na calym donedeal i to ze sporym przebiegiem :P

Pamietej, ze obecnie wszystko z silnikiem powyzej 2.0 ma naliczana akcyze 18.6% w Polsce.

I taka akcyze moga kazac ci zaplacic od wartosci podobnego auta w Polsce a nie w Irlandii - chociaz nie koniecznie.

A co do przekladek to nie pomoge bo nigdy sie nie interesowalem.

Ale sam w ciagu ostatnich 1.5 roku juz 2 auta przywiozlem do Polski i zarejestrowalem jako RHD.

Nie zapomnij i VRT export refund, bo na tym mozna sporo zyskac.

No trochę przebiegu ma - ale właśnie go przecenili do €2400... Niemniej s-max to niezbyt kandydat, trzeba wycinać ścianę... 

Napisano
3 godziny temu, grogi napisał:

No trochę przebiegu ma - ale właśnie go przecenili do €2400... Niemniej s-max to niezbyt kandydat, trzeba wycinać ścianę... 

Ostatnio patrzylem, i na donedeal bylo Volvo S80 2.0F, z 2008 roku za €2350.

Przebieg tylko spory bo ponad 300kkm.

Myslalem nad tym, bo VRT export refund wychodzil €1400, czyli wsumie auto by bylo ponizej €1000 a w Polsce wersje LHD chodza po okolo 30kzl albo wiecej.

Ale jednak z tym VRT refund sie okazuje, ze nie wiadomo do konca, bo to jest flexifuel, i podobno te auta mialy obnizke VRT o €1500 jak byly nowe.

I ni cholery nie ma sie gdzie dowiedziec, czy to jakos wplynie na refund czy nie, dlatego sobie dalem spokoj, a auto i tak juz sprzedane.

Skoro pisza tu koledzy, ze 407 latwe w przelozeniu, to moze o tym pomysl, ze w Irlandii mozna przeciez takie za zupelne grosze wyrwac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.