Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Castrol Nexel.

Featured Replies

Napisano

Nie przyjmie się. Producenci teraz konstruują auta tak, żebyś sami nic nie zrobił, więc wymiana oleju tym bardziej odpada. Zresztą koszt wymiany oleju jest niewielki, że pewnie to wiaderko będzie droższe w cenie oleju niż aktualna cena klasycznej wymiany.

Napisano
20 minut temu, MarCo napisał:

IMHO kompletnie bez sensu... Co niby zrobic ze zuzytym olejem?

Obsluga serwisowa to troche wiecej niz sam olej, wiec reszte i tak trzeba by zrobic w warsztacie.

Cena pewnie tez bedzie zaporowa.

Napisano
16 minut temu, spad napisał:

Nie przyjmie się. Producenci teraz konstruują auta tak, żebyś sami nic nie zrobił, więc wymiana oleju tym bardziej odpada. Zresztą koszt wymiany oleju jest niewielki, że pewnie to wiaderko będzie droższe w cenie oleju niż aktualna cena klasycznej wymiany.

Przecież to nie będzie dostępne w punto czy fordzie ka ;]

11 minut temu, Maciej__ napisał:

Obsluga serwisowa to troche wiecej niz sam olej, wiec reszte i tak trzeba by zrobic w warsztacie.

Jak co zrobić z olejem, zapewne oddać do recyklingu.

Myślę że to będzie dobre rozwiązanie w motosporcie :hmm:

Napisano

Świetny patent żeby znów skomplikować to co jest proste. Lobbyści podziałają i niedługo UE zmusi producentów samochodów do montowania tego systemu w nowych autach (ze względów ekologicznych ;)) i olej będzie dostępny z całym wiaderkiem (bo tam jest od razu filtr), bo normalnego korka nie będzie.... Zamiast 250PLN za wymianę oleju w ASO, będzie 500, albo i 1000...

20 minut temu, spad napisał:

Nie przyjmie się. Producenci teraz konstruują auta tak, żebyś sami nic nie zrobił

Jak będzie dostępny tylko w ASO, to właśnie nic nie zrobisz sam ;]

Napisano

A da się stan sprawdzić albo dolać jak silniczek już trochę zużyty i nieco przykopca na niebiesko:phi:

Napisano
Godzinę temu, volf6 napisał:

A da się stan sprawdzić albo dolać jak silniczek już trochę zużyty i nieco przykopca na niebiesko:phi:

Wiertarka i wszystko się da. ;]

Napisano
4 godziny temu, aviator napisał:

Jak będzie dostępny tylko w ASO, to właśnie nic nie zrobisz sam ;]

To jest genialne rozwiązanie dla producentów... Dolewki nie zrobisz jak ci auto weźmie pół litra na 10k... Tylko trzeba będzie dymać do ASO po pełną kasetkę...

Krawiec

Napisano

Max pół roku i Polacy będą mieli dorobione odpowiednie wlewy do wkręcenia w otwór wywiercony na obudowie :D 

Napisano
15 godzin temu, SebaSRS napisał:

Max pół roku i Polacy będą mieli dorobione odpowiednie wlewy do wkręcenia w otwór wywiercony na obudowie :D 

Tak, tak, to wiadomo... Tylko, że czasem wypadałoby jeszcze filtr wymienić...

Napisano
Dnia 10.03.2017 o 08:22, Maciej__ napisał:

Z jednej strony masz rację. Z drugiej strony pozwalałoby to jeździć do serwisu zgodnie z interwałem, a olej zmieniać częściej.

Obecnie robię przegląd szybciej niż wynika, bo chcę wymieniać olej co 10-15kkm...

Napisano
4 godziny temu, aviator napisał:

Tak, tak, to wiadomo... Tylko, że czasem wypadałoby jeszcze filtr wymienić...

jakby to się miało popularne zrobić to ktoś zrobi kasety zamienniki z możliwością wymiany oleju i filtra.

Napisano
3 godziny temu, K3 napisał:

Z jednej strony masz rację. Z drugiej strony pozwalałoby to jeździć do serwisu zgodnie z interwałem, a olej zmieniać częściej.

Obecnie robię przegląd szybciej niż wynika, bo chcę wymieniać olej co 10-15kkm...

A to jakis problem podjechac na wymiane oleju do warsztatu szybkiej obslugi czy nawet ASO ? :nie_wiem:

Wez pod uwage, ze w tym systemie nie wymieniasz filtra, a sam olej...

Napisano

Filtr jest zintegrowany. Akurat w Kila lepiej czesciej w pb wymieniac w NA pada po zbyt duzych interwalach pewnie w T jest to samo.

Napisano
53 minuty temu, Maciej__ napisał:

A to jakis problem podjechac na wymiane oleju do warsztatu szybkiej obslugi czy nawet ASO ? :nie_wiem:

Wez pod uwage, ze w tym systemie nie wymieniasz filtra, a sam olej...

To ma filtr w sobie...

A ja wzorem polaka-cebulaka robię przeglądy w PL... ;]

Napisano
Godzinę temu, Ozarek napisał:

jakby to się miało popularne zrobić to ktoś zrobi kasety zamienniki z możliwością wymiany oleju i filtra.

Chyba że Castrol to sobie opatentuje ;]

Napisano
11 minut temu, aviator napisał:

Chyba że Castrol to sobie opatentuje ;]

akurat się tym Chińczyk będzie przejmował ;]

zresztą to będzie inna skrzynka, wymienny filtr, korek wlewu i spustu oleju ect...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.