Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alfa romeo 147 1.6 ts

Featured Replies

Napisano

Witam mam okazje do kupienia taka alfe opinie sa zle a jak jest naprawde? autko od pierwszego wlasciciela

Napisano

jak nie gnije, nie cieknie i jeździ normalnie, to za 4-5tyś zł sam kupię

Napisano

Ja polecę 1,6 105 koni, 2 lata jeździłem bez żadnych awarii, wymieniłem jedynie oryginalny jeszcze wydech na zamiennik i to wszystko. Miło wspominam, zużycie oleju wychodziło mi 1l/10000km. Kupiona z przebiegiem 176000km z niemieckiego ASO. Panewki raczej są problemem w 2.0. W 1,6 trzymać olej pod max i powinno być git. Tylko że za 4-5k są gruzy a nie Alfy. Moja poszła za 8000zł, rocznik 2003 Distinctive.

Napisano

Miałem 1.6/120KM przez 3 lata zrobione 50tys, kupiona  przy przebiegu 32tys, dobry olej , często kontrolować żeby był max. Fajny pomruk silnika, bogate wyposażenie, miała coś w sobie. Z awarii to padła pompka sprzęgła i wymiana 2 tulejek w wahaczu. Wspominam na prawde miło, polecam wszystkim przekonać sie co do Alf, a nie tylko powtarzać zasłyszane historie o awaryjnośći, Zajechane auto bedzie sie zawsze psuło bez względu na marke.

Napisano

Mialem 1.6 TS 120 od nowosci przez 5 lat ponad. Zrobione 160tyskm. Bez wiekszych przygod, czesto cos przy zawieszeniu trzeba robic np wachacze. Sporo pali ale jak jest zadbany to nie sprawial klopotow.

Napisano

Generalnie silniki TS lubią olej, coś tam wiem na ten temat przerabiałem w rodzinie 3 147 1.6ts i 1.8ts w 156. W 147 obejrzyj końcówki progów przy tylnym kole pod względem korozji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.