Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie odpala po zimie (gaznikowiec)

Featured Replies

Napisano

Poprzednie lata zostawilem jak stal, z raz doladowalem aku, z raz przepalilem. Czasami na drugi dzien albo po lekkiej dolewce denaturatu ale w koncu ze snu zimowego budzil sie do zycia.... W tym roku cos mnie podkusilo i na zime (przy zamknietym kraniku) wypalilem paliwo z gaznikow do konca wyjalem aku do cieplego domku.

Qrka nie chce zaskoczyc skubany. Iskra na swiecach jak zloto. Paliwo filterek wypelnilo (dolozylem mu w tym roku bo nie mial w ogole). Cos jakby probowal zagdakac ale lipa. Aku kreci kak szalony. Czeka mnie chyba czyszczenie gaznikow cholender..... A sloneczko prazy... Jakims samosttarem go potraktowac? Na pych?... Nie chce mi sie tegp ustrojstwa wytargiwac i rozkladac ma czesci pierwsze .....

Napisano
5 minut temu, Fili_P napisał:

Poprzednie lata zostawilem jak stal, z raz doladowalem aku, z raz przepalilem. Czasami na drugi dzien albo po lekkiej dolewce denaturatu ale w koncu ze snu zimowego budzil sie do zycia.... W tym roku cos mnie podkusilo i na zime (przy zamknietym kraniku) wypalilem paliwo z gaznikow do konca wyjalem aku do cieplego domku.

Qrka nie chce zaskoczyc skubany. Iskra na swiecach jak zloto. Paliwo filterek wypelnilo (dolozylem mu w tym roku bo nie mial w ogole). Cos jakby probowal zagdakac ale lipa. Aku kreci kak szalony. Czeka mnie chyba czyszczenie gaznikow cholender..... A sloneczko prazy... Jakims samosttarem go potraktowac? Na pych?... Nie chce mi sie tegp ustrojstwa wytargiwac i rozkladac ma czesci pierwsze .....

Jak masz korek od dołu w gaźniku to odrkeć i spuść paliwo z komory - może zebrała się woda, co przy laniu denaturatu jest możliwe bo denaturat ma w sobie 30-40% wody, nie mówiąc o dodatkach jak bitrex.

Benzyna jest lżejsza wiec woda zbiera się na dnie.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, zet napisał:

Jak masz korek od dołu w gaźniku to odrkeć i spuść paliwo z komory - może zebrała się woda, co przy laniu denaturatu jest możliwe bo denaturat ma w sobie 30-40% wody, nie mówiąc o dodatkach jak bitrex.

Benzyna jest lżejsza wiec woda zbiera się na dnie.

akcja z denaturatem pomoglaa w zeszlym roku

w tym na zime wypalone paliwo z gaznikow przy zakreconym kraniku - a teraz paliwo swiezynka wlane do baku

ale...swiece raczej mokre jak je wykrecam.....hmmmmm moze to jest jakis trop..... dzieki

ha spuszczenie paliwa z gaznika.... tylko zebym to ja wiedzial w malym viaderku ktora sruba krecic zeby to zrobic i gdzie...... ide na forum malego viaderka zaraz pytac ktora to srubka

opcja dwa paliwo bezposrednio pod swiece-ile siurnac (viadro125cm3)? raczej 5ml czy raczej 20ml?  .... bo na pych z 2-ki jakby probowal zagadac ale nie zaskakuje

Edytowane przez Fili_P

Napisano

albo zaworki Ci sie na sucho przykleiły i nie moze zassac paliwa. aczkolwiek to malo prawdopodobne dla "wszystkich gazników".

masz kranik podcisnieniowy? na pewno zasysają gazniki paliwo na rozruszniku? filterek zalozony w dobrym kierunku?:)

Napisano
  • Autor
albo zaworki Ci sie na sucho przykleiły i nie moze zassac paliwa. aczkolwiek to malo prawdopodobne dla "wszystkich gazników".

masz kranik podcisnieniowy? na pewno zasysają gazniki paliwo na rozruszniku? filterek zalozony w dobrym kierunku?[emoji4]

Kranik-nie wiem? Zwykly kranik (ja nim krece on/off/rezerwa) i niby paliwo z balu grawitacyjnie. W gaznikach membrana.

Vka wiec gazniki dwa

Czy gazniki zasysaja-hmmmm wiesz ze nie wiem. Musze osuszyc swiece i zobaczyc bez ssania czy go zaleje.

Tak filterek w dobrym kierunku.

Samostart jakis ruszy iglice jakby co w gaznikach czy jak jakis syf przy wypalaniu zostal to tylko wiecej szkody niz pozytku bedzie.

Najprosciej byloby wytargac gaxniki ale bede na to mial czas dopiero po swietach-a polatalby juz czlowiek...

Napisano
13 godzin temu, Fili_P napisał:

Kranik-nie wiem? Zwykly kranik (ja nim krece on/off/rezerwa) i niby paliwo z balu grawitacyjnie. W gaznikach membrana.

Vka wiec gazniki dwa

Czy gazniki zasysaja-hmmmm wiesz ze nie wiem. Musze osuszyc swiece i zobaczyc bez ssania czy go zaleje.

Tak filterek w dobrym kierunku.

Samostart jakis ruszy iglice jakby co w gaznikach czy jak jakis syf przy wypalaniu zostal to tylko wiecej szkody niz pozytku bedzie.

Najprosciej byloby wytargac gaxniki ale bede na to mial czas dopiero po swietach-a polatalby juz czlowiek...

ok, czyli kranik nie podcisnieniowy, bez pompy paliwa. czyli paliwa pewnie nie brakuje w miskach.

ssanie działa?

Napisano
Dnia 1.04.2017 o 15:03, zet napisał:

denaturat ma w sobie 30-40% wody,

Chyba raczej 5, góra 10%:hmm:

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, jimbo22 napisał:

ok, czyli kranik nie podcisnieniowy, bez pompy paliwa. czyli paliwa pewnie nie brakuje w miskach.

ssanie działa?

tx za odzew

raczej nie -jak odkrecam srubke spustowa to od razu leci spod gaznikow wezykiem spustowym

ssanie raczej tak bo jak na sile wyciagne na maxa i przytrzymam "otwarte" to od razu mogę wykręcać świece bo będą zalane

Napisano
3 godziny temu, volf6 napisał:

Chyba raczej 5, góra 10%:hmm:

Denaturat – to potoczna nazwa handlowa odmiany alkoholu etylowego o charakterystycznym zabarwieniu, którego stężenie procentowe wynosi ok. 92 %. Potocznie określany jest mianem spirytusu skażonego.

http://alkoholizm.co/index.php/Denaturat  :phi:

Brynę dodawało się przecież od lat do paliwa jako środek wiążący wodę i działało.

Napisano
Teraz, romano11 napisał:

Denaturat – to potoczna nazwa handlowa odmiany alkoholu etylowego o charakterystycznym zabarwieniu, którego stężenie procentowe wynosi ok. 92 %. Potocznie określany jest mianem spirytusu skażonego.

http://alkoholizm.co/index.php/Denaturat  :phi:

Brynę dodawało się przecież od lat do paliwa jako środek wiążący wodę i działało.

Ja tylko pytam skąd tam 40% wody:)

Napisano
2 godziny temu, volf6 napisał:

Ja tylko pytam skąd tam 40% wody:)

Wody daje się tyle, żeby byłagranica palności czyli około 60% :) wiem, bo znam kilku producentów denaturatu 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.