Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mocowanie stabilizatora Punto 2 1,2 16V

Featured Replies

Napisano

Urwało się mocowanie stabilizatora do podłogi - materiał się zmęczył i pękła blacha (to większe jedno z tych bliżej środka auta, nie to mniejsze które mocuje stabilizator do wahacza). Pacjent to Punto 2 1,2 16V.

Pytania są następujące:

1. Czy Punto 1,2 16V ma taki sam stabilizator jak 1,2 8V, a konkretnie mocowania bo stabilizator jest cały?

2. Czy można kupić samo mocowanie nowe. Według moich ustaleń w sklepie gdzie się zawsze zaopatruję, niestety nie gdyż występuje tylko ze stabilizatorem.

3. Czy ma ktoś namiar na sprzedawcę z Wrocławia, który miałby na zbyciu mocowanie, (allegro przejrzałem jest opcja kupna używki całego stabilizatora z mocowaniami)

Wszystkie podpowiedzi mile widziane. :)

Napisano

Rozerwalo sie ucho spinajace gume czy wyrwales z sanek  razem ze sruba ?

Napisano

no to kup sobie pierwsze z brzegu  i  uzyj blaszek jesli nie jestes manualny.  One i tak sa zgrzane wiec musisz je oddzielic od siebie .   Ja bym poszedl do kastoramy po kawalek plaskownika i zrobil jakas rzezbe za 5zl ;)

http://allegro.pl/stabilizator-drazek-przod-fiat-punto-ii-i6776387681.html#imglayer

Napisano
  • Autor

można spróbować coś rzeźbić z płaskownika ale trzeba mieć wzorzec czyli odkręcić co pozostało kupić nową gumę i ściągnąć stabilizator, dopasować płaskownik. Jest trochę zabawy. Do tego przydałby się kanał lub podnośnik. Chyba kupię jakąś używkę z Alledrogo, dobiorę gumę i podjadę do mechanika założyć.. Jutro jadę do tłumikarza, może on coś dopasuje.

Napisano

Pytałeś w ASO?

Zauważam ciekawą rzecz niektóre części w ASO są tańsze niż w sklepach i na szrotach co mnie bardzo cieszy. Poszukaj nr części w Eperze ( dostępny w necie) i zapytaj o konkretny numer części. Czasami trzeba pomóc panom odświeżyć pamięć ale warto.

Napisano

Nie wiem czy ta część widnieje w ogóle jako pozycja do zakupu osobno, jak wymieniałem poduszki stabilizatora ponad 2 lata temu to już wtedy miałem problem z zakupem samych tych poduszek głównych gdzie mocuje się stabilizator do sanek. Wtedy kupiłem poduszki z P1, orginalne obejmy są zgrzewane stąd gumy według ASO wymienia się łącznie z całym stabilizatorem:hehe:

Napisano
9 godzin temu, steyr napisał:

Nie wiem czy ta część widnieje w ogóle jako pozycja do zakupu osobno, jak wymieniałem poduszki stabilizatora ponad 2 lata temu to już wtedy miałem problem z zakupem samych tych poduszek głównych gdzie mocuje się stabilizator do sanek. Wtedy kupiłem poduszki z P1, orginalne obejmy są zgrzewane stąd gumy według ASO wymienia się łącznie z całym stabilizatorem:hehe:

z tym, że same gumy wewnętrzne widnieją jako część zamienna ;]

któreś punto/fiat miało rozpinane obejmy, ale już nie pamiętam które, ale na 100% były jako osobne części.

Napisano

Może widnieją/widniały jako części zamienne, ale nie mogłem ich dorwać. Punto 1 obejmy odkręcane, poduszki takie same jak w P2 bo takie u siebie założyłem i jest ok.

Napisano
23 godziny temu, steyr napisał:

Może widnieją/widniały jako części zamienne, ale nie mogłem ich dorwać. Punto 1 obejmy odkręcane, poduszki takie same jak w P2 bo takie u siebie założyłem i jest ok.

na pewno miały numery katalogowe, ale zdaje się nie było ich w odpowiedniej sekcji epera. P2 i P1 miały takie same wewnętrzne mocowania, też dawno temu to wymieniałem.

Napisano
  • Autor
Dnia 24.4.2017 o 22:22, steyr napisał:

Ustalilem ze nie wystepuje osobno. Zakupilem uzywke caly stabilizator z poduszkami.Przyczyną urwania obejmy byla urwana śruba. Sprawa załatwiona

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.