Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AH śmierdzi benzyną

Featured Replies

Napisano

Już 2x wyczułem smród od auta wracając do niego po krótkim postoju.

Wali z odległości już 1-2m.

Za 1x się nie przejąłem, parking szpitala aut masa, czyli śmierdzi nie moje.

Za 2x już trochę się pochyliłem nad tematem, bo capi również w srodku, zwłaszcza na tyle.

Na szybko spojrzałem pod samochód (nic dziwnego nie zauważyłem, plam też nie zostawia), odkręciłem i przykręciłem korek wlewu paliwa (mam wrażenie, że w górę drgnęła wskazowka poziomu paliwa), wywietrzylem środek. Od tamtej pory 2x gdzieś jechało i nie śmierdzi.

Auto żony, ale ostatnie 2tyg spędziło w garażu, nie skarżyła się do tej pory na smrod. Co chyba ważne, astra jeździ na LPG, więc smród benzyna po postoju chyba tylko na nieszczelność okolic baku wskazuje (właśnie plastikowy czy metalowy jest)?

Tak się zastanawiam co to może byc, bak, korek, przewody, bo uszczelka pompy raczej nie.

Wiem, że bez przejrzenia to wróżenie z fusów, ale może ktoś coś podobnego miał i od tego warto zacząć szukać.

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, Orochimaru napisał:

Ja bym zaczął od uszczelki pompy.

Nie miałem czasu zajrzeć, ale dziś zrobione 6 odcinków po kilka km i nie smierdzi. Przy uszczelce raczej powinno cały czas capic?

Napisano
2 godziny temu, ZUBERTO napisał:

Nie miałem czasu zajrzeć, ale dziś zrobione 6 odcinków po kilka km i nie smierdzi. Przy uszczelce raczej powinno cały czas capic?

Witam,

szczególnie w AH i ZB dość często smród benzyny jest powodowany przez źle zakręcony korek wlewu paliwa...

Napisano
  • Autor
5 minut temu, binges napisał:

Witam,

szczególnie w AH i ZB dość często smród benzyny jest powodowany przez źle zakręcony korek wlewu paliwa...

Czytałem ale z racji LPG poprzednio korek był dotykany że 2 miechy temu, a leje do pelna, teraz 1/3 zbiornika i dopiero by śmierdziało?

Choć coś mi świta, że już coś takiego miało kiedyś miejsce.

Napisano

W astrze g miałem tak jak sparciał ze starości i zaczął przepuszczać wężyk przelewowy przy wlewie.Był niewielki wyciek paliwa, ale tylko jak się zatankowało do pełna.Po wymianie problem już nie powrócił.

Napisano
  • Autor
23 godziny temu, mack1805 napisał:

W astrze g miałem tak jak sparciał ze starości i zaczął przepuszczać wężyk przelewowy przy wlewie.Był niewielki wyciek paliwa, ale tylko jak się zatankowało do pełna.Po wymianie problem już nie powrócił.

Narazie nic nie śmierdzi, może faktycznie coś z korkiem.

Będę koło mechanika to pogadam niech podniesie i popatrzy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.