Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] Zlew granitowy

Featured Replies

Napisano

Witam.

Obecnie zamierzam kupić do nowej kuchni zlewozmywak. Skłaniam się ku tzw. granitowemu.

Mam 3 typy producentów: PrimaGran, Lavello, Darfor. Zlew raczej jednokomorowy, jak największy.

Będę niezwykle wdzięczny za Wasze opinie.

Napisano

Nie znam tych firm więc opinią się nie podzielę ale mam pytanie. Z czego blat? Zlew nakładany czy podwieszany? Zajrzałem na strony 2 pierwszych producentów i nie widze podwieszanych w ofercie a imo lepsze niż nakładane.

Napisano

ja po  2 latach wywaliłem to goowno i jestem  na nowo  szczęśliwym posiadaczem blaszaka 

Napisano
3 godziny temu, technix napisał:

ja po  2 latach wywaliłem to goowno i jestem  na nowo  szczęśliwym posiadaczem blaszaka 

Hmmm....

Zgaduję - granit chłonie syf jak gąbka i ciężko go doczyścić?

Napisano

Hmmm....

Zgaduję - granit chłonie syf jak gąbka i ciężko go doczyścić?

Dokładnie mamy tak samo. moja siostra także. Różnica taka że mój kosztował po rabacie 8 lat temu 500pln a siostry 6 lat temu 1200 i to samo...co 2 tygodnie domestos i odzyskuje blask...
przy wymianie blatu idzie na śmietnik

Wysłane z mojego LG-K430 przy użyciu Tapatalka

Napisano
13 minut temu, BOGUS napisał:

Dokładnie mamy tak samo. moja siostra także. Różnica taka że mój kosztował po rabacie 8 lat temu 500pln a siostry 6 lat temu 1200 i to samo...co 2 tygodnie domestos i odzyskuje blask...

Zly kolor kupiłeś. Ja mam taki, ze im brudniejszy, tym bardziej do blatu updabniada .

Napisano
  • Autor

czyli jaki?

nas kusi jakiś szary lub grafit

Napisano
Zly kolor kupiłeś. Ja mam taki, ze im brudniejszy, tym bardziej do blatu updabniada .

mamy BEŻOWY raz ciemniejszy raz jasniejszy.
Przeglądałem dyskietki z internetem jak go kupiliśmy. ..impregnowali szanowali jak w internetach uczo...i dupa.

Napisano
49 minut temu, maras77 napisał:

Zly kolor kupiłeś.

Raczej złej firmy. Ja od ponad roku mam czarny Franke i naprawdę nie trzeba tego szorować. Wystarczy czasem przemyć płynem do mycia naczyń i nadal wygląda jak nowy.

Napisano
Raczej złej firmy. Ja od ponad roku mam czarny Franke i naprawdę nie trzeba tego szorować. Wystarczy czasem przemyć płynem do mycia naczyń i nadal wygląda jak nowy.

taak zły producent nie kolor a Ty masz czarny...taak jasne

Napisano

czarny to  może i myślisz że czysty jest,  na jasnym po  2 tygodniach  użytkownika to  żygać się chce na jego widok 

Napisano

Poczekaj, gubię się zlew myjesz co 2 tygodnie i narzekają. Ja blaszaka muszę co dwa\trzy dni przecierać i wydaje mi się to normalne

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Poczekaj, gubię się zlew myjesz co 2 tygodnie i narzekają. Ja blaszaka muszę co dwa\trzy dni przecierać i wydaje mi się to normalne

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

domestosem.
Zwykłe mycie codziennke.[emoji41]

Napisano

Ja psikaczem do kamienia polece raz na tydzien i po roku czarny wyglada jak nowy.

Napisano
Witam.
Obecnie zamierzam kupić do nowej kuchni zlewozmywak. Skłaniam się ku tzw. granitowemu.
Mam 3 typy producentów: PrimaGran, Lavello, Darfor. Zlew raczej jednokomorowy, jak największy.

U mamy jest primagran .... jest OK. ale czyscic trzeba podobnie czesto jak mojego metalowego alveusa

Wysłane z otwieracza do konserw...

Napisano

miałem granitowy, ale przy zmianie blatu na kamienny zmieniłem na blaszany podwieszany. Kolosalna różnica na plus.

Napisano

Jak montuje się ten podwieszany i jak wygląda kwestia blatu? 

Napisano

Mamy biały z tectonite (cokolwiek to jest) od Franke,

Jasne brudzi sie ale łatwo się czyści i nie zachodzi

Aczkolwiek stal nierdzewna jest praktyczniejsza

Napisano

Od 5 lat mam czarnego Alveusa. Nic się nie dzieje. Myty regularnie, codziennie przecierany, raz na tydzień-dwa lepsze mycie :)

Napisano

Wiadomo, że nie jest to granit, nawet producenci tego tak nie nazywają - Teka nazywa to chyba tegranit, inni producenci inaczej. Generalnie jest to granulat kamienny spojony żywicą akrylową, czyli taki trochę antropogeniczny piaskowiec ;)

Mam od 7 lat Tekę i w sumie jest to łatwe to w utrzymaniu - nie widać kropli wody itp. Raz na 3-4 tygodnie spryskuję Cillit Bang i spłukać i tyle higieny... Przy okazji sitka itp. robią się znowu błyszczące :) Kiedyś bawiłem się w impregnowanie itp. - ale dałem sobie spokój. Tak naprawdę nie jest to materiał porowaty, wszelkie straszenie, że wylejesz trochę czerwonego barszczu albo kawę i już po zlewozmywaku można między bajki włożyć.

Co do koloru - jeżeli masz twardą wodę - raczej odpuść czarny (robią się białe zacieki), chyba że lubisz przecierać zlewozmywaki ;) Zresztą i tak mniej z tym zabawy i nie widać zużycia tak, jak na stalowych (np. nie wpadam w panikę, gdy muszę wstawić do zlewozmywaka ceramiczne naczynie do pieczenia, albo gdy wpadnie mi widelec, czy łyżka).

Napisano
Dnia 8.05.2017 o 20:50, motil napisał:

czyli jaki?

nas kusi jakiś szary lub grafit

Ja mam szary z jakiegoś konglomeratu, podwieszany. Plus taki, że był duży wybór kolorów i ma identyczny odcień jak blat, przez co wygląda jak jedna całość Jest wygodny bo jest duży, co jakiś czas trzeba go przemyć, bo pojawiają sie takie żółtawo-brązowe przebarwienia - ale to od zmywania i naczyć.

Napisano

Ja nie ryzykowałem ponieważ i blat i zlew mam biały- bałem się że kamienny czy konglomeratowy szybko zżółknie i poszedłem w zlew ceramiczny firmy Blanco... i jest ok ;)

Napisano
Witam.

Mam Prime, jak była nowa to była biała. Teraz jest beż [emoji16]

Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

A więc zlew zakupiony - Darfor popielaty.

Na razie leży sobie w pudle i czeka na mebelki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.