Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Proszę o opinię!!!!

Featured Replies

Napisano

Witam!!!

Na początek gratuluje adminom porządnej roboty - forum naprawdę super chodzi smile.gif. A miałem już czarne wizje końca crazy.gif

Na początku roku nosiłem się z zamiarem kupienia astry I lub II.

Decyzja zapadła błyskawicznie.

Biorę astrę I 98' Sedan 1,4 16V salonowa przebieg uwaga 43 tyś pierwszy właściciel. Wspomaganie, poduszka kierowcy, elektryczne szyby,lakierowane zderzaki, Halogeny. Jedno małe ale. hmm.gif

Była walnięta w tył miesiąc po wyjechaniu z salonu - zrobiona na gwarancji (nawet solidnie), a kilka miesięcy przed moim kupnem poprawiona delikatnie.

Tylnia klapa delikatnie wgnieciona i tylna ścianka. Zderzak nowy. Generalnie prawie nie widać. (Niedługo fotki dołączę). Cena jaką dałem za autko to 10500 PLN. Dostałem wszystko :

- książkę serwisową

- fakturę

- rachunki i faktury z przeglądów (robiony był rozrząd ze wszystkimi rolkami i pompą(25 tyś), ten tył pierwszy dzwon itd.)

Po zakupie od razu ruszyłem do ASO OPEL na kompleksowy przegląd.

Wyniki :

Hamulce od nowości nie ruszane, końcówka drążka, swożeń tuleja - do roboty.

Co zrobiłem.

Wymieniłem

Tarcze ATE Powerdisc + Klocki ferodo premier (przód), tyłu nie trzaba było robić (przeczyściłem tylko) + wymiana płynu hamulcowego.

Oczywiście olej Mobil1 5W50 wszystkie filtry, świece NGK.

Nowe amorki Sachs Gazowe 4szt..

Drążki, swożnie, tuleje wymienione TRW

Geometra sprawdzona, zbieżność ustawiona - OK

Wrzuciłem Nadkola na tył chlapacze, Alu + oponki letnie Nokian NRHi 195/55/R15

No i kilka takich pierdół jak czyszczenie przepływomierza krokówki itd. Usunięcie błędów z kompa itd. uszczelnienie termostatu.

Ogólnie za wszystko łącznie z ubezpieczeniem, skarbowym itd.

wyszło około 16 tyś. - Auto stan ideał. teraz mam 50 tyś oleju nie bierze.

I teraz pytanko do Szanownych Państwa cool.gif

Czy było warto?

Napisano

Jeśli przebieg i właściciel pewni to warto. Ja dałem za autko jak w opisie 14 tysiów z LPG. poza tym goła wersja (tylko 2pp). Kupiłem w komisie więc przebiegu nie mogę być pewien a i parę robótek też już musiałem zrobić. Jak bym drugi raz kupował to szukałbym do skutku autka bezpośrednio od 1 właściciela

Napisano

troche drogo.

na giełdzie widziałem ładna rok 97 za 12tyś - ale za bardzo jej sie nie przygladałem.

w komisie koło mnie stoi vectra 96 lub 97 z full wypasem,klima ,,,,za 16,5tys - odpowiedz sobie sam czy warto..

jezeli dobrze bedzie chodziła to warto troche przepłacić..

Napisano

> Czy było warto?

moim skromnym zdaniem NIE !!!

ale to nie moje pieniadze..

pozdr

Napisano
  • Autor

Ok tylko ja szukałem autka od listopada 2005 roku i takie gruzy są że szkoda gadać.

A jak piszą, że ma przebieg 80 tyś i od I wł. z niemiec to autko ma 180 tyś i w połowie malowane (salon w mysłowicach), poza tym zawieszenie do roboty - tu i tam coś urwane...... itd.

A sprzedawca cytuje "element malowany nie dyskwalifikuje samochodu"

Ok ale po warunkiem, że był tylko malowany a nie klepany szpachlowany itd.

Natomiast jeśli chodzi o Vectre to wszyscy mi odradzają to autko podobno dość awaryjnie i zawieszenie wielowachaczowe nie wytrzymuje na polskich drogach.

Napisano

vectre dałem za przykład - co do awaryjności - wujas ma taka i chwali...ale co człowiek to inna opinia i z tym sie zgadzam.

jak kupiłem swoja 2lata temu zapłaciłem o wiele mniej niz ty no bo lata nie te i przebieg koło 150tyś..ale nie byla szpachlowana, kombinowana - wiec mozna dobrze kupić i za rozsądne pieniadze - tym bardziej teraz.

Napisano

> Biorę astrę I 98' Sedan 1,4 16V salonowa przebieg uwaga 43 tyś

taaaa wink.gif nówka nieśmigana 270751858-jezyk.gif

> - rachunki i faktury z przeglądów (robiony był rozrząd ze wszystkimi

> rolkami i pompą(25 tyś),

nie zastanowiło Cię to po co ktoś wymieniał rozrząd po tak małym przebiegu?

> Tarcze ATE Powerdisc

> Nowe amorki Sachs Gazowe 4szt..

no trzeba przyznać że fabryczne strasznie szybko padły wink.gif

> I teraz pytanko do Szanownych Państwa

> Czy było warto?

czy było warto przekonasz się w najbliższym czasie...

PS. ja bym jeszcze wymienił ten rozrząd wink.gif

Napisano
  • Autor

> taaaa nówka nieśmigana

> nie zastanowiło Cię to po co ktoś wymieniał rozrząd po tak małym

> przebiegu?

bo autko miało już 6 lat

Czy szanowny Pan jeździłby 6 lat na jednym pasku????? Bo ja napewno nie???

> no trzeba przyznać że fabryczne strasznie szybko padły

> czy było warto przekonasz się w najbliższym czasie...

> PS. ja bym jeszcze wymienił ten rozrząd

Generalnie nie wszystko padło tylko poprosto jak juz wymieniać to wszystko za jednym razem. A amorki fabryczne mam w garażu stoją w pionie i czekają na kupca mam wydruk przed wymianą jakby ktos był chętny to zapraszam.

Napisano

Troszke to dziwne 43.000km i az tyle trzeba było wymieniac?

Tarcze wymieniałem po 120.000km a amorki mam dalej fabryczne a juz jest ponad 130.000 na cyferblacie. cool.gif

No chyba,że lubisz wymieniac.

A tak po za tym niech sie Asterka dobrze chowa drive.gif

Napisano

>> No i kilka takich pierdół jak czyszczenie przepływomierza krokówki \\

W tym silniku nie ma przeplywomierza 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> W tym silniku nie ma przeplywomierza

Och szczegół

blush.gif

Chodziło mi o przepustnice.

Ale jest czujnik powietrza cool.gif i niektórzy biorą to za przepływomierz

Napisano

> Czy było warto?

Myśle, że było warto kupić taki samochód jeśli rzeczywiście jest w dobrym stanie i przebieg oryginalny. Co do paska to rzeczywiście max powinno się go wymieniać co 5 lat jeśli przebieg nie większy niż 60 kkm.

Natomiast bardzo dziwi mnie, że wymieniałeś amorki i tarcze?? te części powinny wytrzymać conajmniej 100 kkm hmm.gif Ja tarcze wymieniłem przy przebiegu 125 kkm ale na silłe jeszcze by pojeździły. Dochodze do wniosku, że kolega miał kaske i chciał mieć nowe.

Życze bezawaryjnej eksploatacji pzdr 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Natomiast bardzo dziwi mnie, że wymieniałeś amorki i tarcze?? te

> części powinny wytrzymać conajmniej 100 kkm Ja tarcze

> wymieniłem przy przebiegu 125 kkm ale na silłe jeszcze by

> pojeździły. Dochodze do wniosku, że kolega miał kaske i chciał

> mieć nowe.

> Życze bezawaryjnej eksploatacji pzdr

Dokładnie tak chciałem miec autko na tip top.

Dlatego właśnie kupiłem Astrę I taniej żeby mieć więcej kasy na zrobienie wszystkiego.

I po kilku miesiącach eksploatacji powoli stwierdza że dobrze zrobiłem. Szczególnie jak widze znajomych co kupili sprowadzone autka i teraz mają niekiedy poważne problemy.

Pozdrawiam i czekam na inne opinie

PS wieczorkiem zapodam fotki food.gif

Napisano

Za te pieniądze można miec coś lepszego... No i zeby jechać trzeba kręcić wysoko silnik a opele tego nie lubią... za 14 tyś na allegro był nissan primera 1.6 ekonomiczny do bulu wiem bo miałem z pełnym wyposażeniem 98 rok. I tak szczerze mówiąć to... samochód też się niszczy jak stoi. No i jeszcze salonowy... ja kupiłem salonowy u nas klepany i rdza wszędzie slinka.gif No ale dobra ja za swojego dałem 23 tyś kiedyś zeby.GIF ogólnie mówiąc troszke drogo za 12-13 można było kupić...

Co do tarcz to duże ranty miały.?

Napisano

Czy było warto?

Jak śpisz spokojnie to bylo warto... zlosnik.gif

Jesienią też kupiłem z drugiej ręki, z salonu F-kę 1.4 16V pierwszy właściciel 70 parę tys. km. - rok starszą. Dałem 13 tys. - świadomie "przepłaciłem" ale nie chciałem komisowych "okazji"

W sumie poza paroma pierdołami wszystko jest 'ok. Więc ciesz się że masz w pełni sprawne autko.

Napisano

>

Witam

Troche dziwi mnie ten mały przebieg, tylko 43 tys hmm.gif

Zycze bezawaryjnej ekspolatacji smile.gif

pozdro

Napisano
  • Autor

> Witam

> Troche dziwi mnie ten mały przebieg, tylko 43 tys

> Zycze bezawaryjnej ekspolatacji

> pozdro

Też mnie dziwił!!! Ale to jednak oryginalny przebieg. Potwierdziły nawet mechaniory z ASO.

BTW Już mabiłem 7 tyś stan obecny 50 tyś narazie bez zarzutu.

>Za te pieniądze można miec coś lepszego... No i zeby jechać trzeba kręcić wysoko silnik a opele tego nie lubią... za 14 tyś na allegro był nissan >primera 1.6 ekonomiczny do bulu wiem bo miałem z pełnym wyposażeniem 98 rok. I tak szczerze mówiąć to... samochód też się niszczy jak stoi. >No i jeszcze salonowy... ja kupiłem salonowy u nas klepany i rdza wszędzie No ale dobra ja za swojego dałem 23 tyś kiedyś ogólnie mówiąc >troszke drogo za 12-13 można było kupić...

Przy zakupie w grę wchodził wyłącznie Opel Astra, Nissan jest FEE tongue.gif jak to moja kobieta powiedziała. A one zawsze stawiają na swoim love_4.gif

Rdzy narazie nie ma nawet przy tych wgnieceniach na tylnej masce.

>Co do tarcz to duże ranty miały.?

Generalnie były troche podjechane ale dało się jeszcze przetoczyć. Będą na następną wymianę.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Zgonie z obietnicą fotki mojej asterki cool.gif

astra1.jpg

astra2.jpg

Napisano

> Zgonie z obietnicą fotki mojej asterki

Ładna lalunia i fele też cacy tylko te szyby jakieś jasne są!? Białe czy zielone? bo jak białe to mus jakaś folia by się przydała.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.