Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Strasznie trzęsie na wolnych obrotach

Featured Replies

Napisano

Witam,

Niestety od pewnego czasu na luzie strasznie trzęsie autem. Wcześniej padła przepustnica którą wymieniałem na używkę i był spokój, wymieniłem również około 5 kkm temu świece.

Po podpięciu FES wyskoczyły następujące błędy: P0170 oraz P0130 sonda lamba. Po ich skasowaniu nie powróciły. Robiłem również testy poszczególnych elementów osprzętu typu wtryskiwacze, cewki itd wszystko co było możliwe, niestety dochodząc do przepustnicy testu nie udało się wykonać.

Na zdjęciach są parametry na wolnych obrotach. Proszę o informację od czego zacząć diagnostykę i co przede wszystkim sprawdzić, cewki, układ zapłonowy?

Pozdrawiam

Andrzej

IMG_20170603_155044.jpg.e424dc3733c2e5ac35432899649e7855.jpgIMG_20170603_155016.jpg.ed9f5025b2c9c900b9aa5a7d39f314a6.jpg

Napisano

Masz lpg? Jeżeli tak to zakrec gaz na butli. Wyjezdzij cały z układu.. Przejdź na benzynie i pojeździć trochę na benz i zobacz zachowanie auta

Napisano

A nie prościej zrobić reset adaptacji i zobaczyć czy na benzynie bedzie ok? 

Napisano
  • Autor

A w jaki sposób robi się powyższe?

Pzd

P.S. Mam lpg.

Edytowane przez stepien2

Napisano
  • Autor

Nie wiem czy to istotna informacja do drgań dochodzi w momencie jak silnika się zaczyna nagrzewać, kilka minut po włączeniu, lekkie dodanie gazu eliminuje problem.

Pzd

Napisano

Podobnie miałem w 1,2 16V, nie wiem jak fachowo się to robi z gazem, ale ja odłączałem klemę na całą noc (z tego co wiem to wystarczy parędziesiąt minut), rano odpalałem na benzynie i do puki jeździłem na benzynie wszystko było ok.... jak włączyłem gaz, na początku ok, potem już jakieś problemy, trzęsienie silnikiem i gasnący silnik na wolnych (np. przy dojeżdżaniu do skrzyżowania), ponowne przełączenie na benzynę nic nie dawało, silnik dalej gasł i falował, dopiero odpięcie klemy i nieruszanie lpg.

Sprawdź to ;)

ps. u mnie poszedł parownik do wymiany i się uspokoiło ;)

Napisano
  • Autor

Popłudniu odłączyłem klemę i pewnie za godzinę podłącze i spróbuję się przejechać.

Napisano
  • Autor

No cóż w tym momencie problerm zniknął wszystko wróciło do normy. Jadę wieczorem w trasę 200 km i zobaczymy co będzie potem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.