Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dodatkowe zasilanie

Featured Replies

Napisano

Chciałbym zrobić sobie dodatkowe zasilanie, najlepiej bezpośrednio z bezpieczników - omijając gniazda zapalniczki. Nie chce nic ciąć, lutować ani w żaden sposób naruszać oryginalną instalację elektryczną.

Znalazłem na allegro takie bezpieczniki z wyprowadzonym przewodem - fotka niżej.

Są w 3 rozmiarach - który mam wybrać ?? Auto to Passat B8. Z jakim bezpiecznikiem powinno to współpracować ??

Druga sprawa - tam jest jeden przewód, czyli pewnie prądowy. Skąd pociągnąć przewód masowy ?? Chciałbym do tego kabelka podlutować bezpośrednio przedłużacz z 3 gniazdkami.

I ostatnie pytanie - gdzie to mam wpiąć w aucie ?? Dość dużo jest wolnych gniazd, w którekolwiek ??

34774209810_2608e8c7b5_o.jpg

34350860133_c1a853905f_o.jpg

Napisano
10 minut temu, Elephant napisał:

I ostatnie pytanie - gdzie to mam wpiąć w aucie ?

W wolne to metodą prób i błędów (jak zadziała) - popatrz w instrukcji co mają w tym miejscu za bezpieczniki inne wersje tego samochodu. Ale najlepiej w jakiś istniejący bezpiecznik 20/25A od mało znaczących wysokoprądowych odbiorników typu ogrzewanie szyby, klakson i wstaw w tą "przejściówkę" taki sam. Masę podepnij oczkiem do najbliższej wygodnej śruby w karoserii.

Edytowane przez amazaque

Napisano

48 minut temu, Elephant napisał:

Znalazłem na allegro takie bezpieczniki z wyprowadzonym przewodem - fotka niżej.

Daj linka na allegro bo już od godz wpisuje i nie znajduje takich odgałęźników - a potrzebuje do zasilania kamery i telefonu

Napisano
2 godziny temu, Elephant napisał:

Chciałbym zrobić sobie dodatkowe zasilanie, najlepiej bezpośrednio z bezpieczników - omijając gniazda zapalniczki. Nie chce nic ciąć, lutować ani w żaden sposób naruszać oryginalną instalację elektryczną.

Są w 3 rozmiarach - który mam wybrać ?? Auto to Passat B8. Z jakim bezpiecznikiem powinno to współpracować ??

Druga sprawa - tam jest jeden przewód, czyli pewnie prądowy. Skąd pociągnąć przewód masowy ?? Chciałbym do tego kabelka podlutować bezpośrednio przedłużacz z 3 gniazdkami.

I ostatnie pytanie - gdzie to mam wpiąć w aucie ?? Dość dużo jest wolnych gniazd, w którekolwiek ??

34774209810_2608e8c7b5_o.jpg

34350860133_c1a853905f_o.jpg

Taki bypass wpina się zamiast bezpiecznika, a potem ten wyjęty bezpiecznik wkładasz do bypasa. 

Napisano
  • Autor

ok. czyi muszę sprawdzić jakie mam w aucie i potem wpiąć w jakiś bezpiecznik 20 lub 25A. ok :ok:

Skąd mam pociągnąć masę do przedłużacza ??

Napisano
17 minut temu, Elephant napisał:

ok. czyi muszę sprawdzić jakie mam w aucie i potem wpiąć w jakiś bezpiecznik 20 lub 25A. ok :ok:

Skąd mam pociągnąć masę do przedłużacza ??

Z jakiejś śruby/wkręta mocowanego do budy. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.