Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dobór felg do samochodu i opony

Featured Replies

Napisano

Panowie mam możliwość zdobycia felg do fury. I tu zaczynają się "schody". Fura to japonka. 5x114,3 ET około 45-50. 15" rozmiar i szerokość.

Standardowa posiadam opona to 205/70R15 Zalecana szerokość to 6", zastanawiam sie nad 6,5" przy założeniu ze reszta parametrów pozostaje ta sama. Miejsca starczy tylko jak opon "zniesie" 0,5 cala szerszą felgę.

Edytowane przez AxiT

Napisano

Przybędzie Ci raptem 12,2 mm na szerokości - niewiele. Opona zniesie to bez problemu. Podręcznikowo opony o szerokości 205 montuje się na felgach o szerokości od 6 cali do 7.5 cala. Da się nawet na 8" - wtedy wychodzi naciągnięta.

Napisano

bez problemu - ja miałem 195/65/15 na feldze szerokości 7 cali i nie było żadnego naciągu - można było felgę położyć "na twarzy" i tylko opona dotykała ziemi.

Przy normalnym ciśnieniu opona była troche sztywniejsza i wg mnie to zaleta, szczególnie że profil opony balonowy

Tylko ochrona felgi przez oponę znikoma.

Napisano
22 godziny temu, AxiT napisał:

Panowie mam możliwość zdobycia felg do fury. I tu zaczynają się "schody". Fura to japonka. 5x114,3 ET około 45-50. 15" rozmiar i szerokość.

Standardowa posiadam opona to 205/70R15 Zalecana szerokość to 6", zastanawiam sie nad 6,5" przy założeniu ze reszta parametrów pozostaje ta sama. Miejsca starczy tylko jak opon "zniesie" 0,5 cala szerszą felgę.

Witaj!

U siebie mam 16x6,5" fabryczne, o takie: 

http://allegro.pl/show_item.php?item=6869687935&snapshot=MjAxNy0wNi0yN1QxNTo0OTo0Mlo7YnV5ZXI7OTY0MTczNjkxODAxYzQzNDE2NjFjNTc1NWNiODdmODMxZDMwOTc5MmRjYjg4ZDI2NTQ1Y2M4NDY1MGEyZjMwNg==

Na te felgi mam założone 205/70/16 - z pojazdem zgrało się świetnie, nic nie obciera, a tył nadal siedzi ;)

Wiec szerokość i fabryczne ET nie będzie kłopotem :ok:

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Pipper napisał:

Witaj!

U siebie mam 16x6,5" fabryczne, o takie: 

http://allegro.pl/show_item.php?item=6869687935&snapshot=MjAxNy0wNi0yN1QxNTo0OTo0Mlo7YnV5ZXI7OTY0MTczNjkxODAxYzQzNDE2NjFjNTc1NWNiODdmODMxZDMwOTc5MmRjYjg4ZDI2NTQ1Y2M4NDY1MGEyZjMwNg==

Na te felgi mam założone 205/70/16 - z pojazdem zgrało się świetnie, nic nie obciera, a tył nadal siedzi ;)

Wiec szerokość i fabryczne ET nie będzie kłopotem :ok:

Dzieki wszystkim za odpowiedzi. BTW Pipper jak sprawa z tymi podkladami? Bo moje lada dzien dojdą.

Napisano
6 godzin temu, AxiT napisał:

Dzieki wszystkim za odpowiedzi. BTW Pipper jak sprawa z tymi podkladami? Bo moje lada dzien dojdą.

Mechanik chyba zabierał się do tego od złej strony :no: . Jak będę w pełni sił, to będę ogarniał sam w garażu w przyszłym tygodniu :ok: 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.