Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fotelik plus baza ISOFIX tani a dobry?

Featured Replies

Napisano

Z racji tego że za nie cały miesiąc zostanę tatą. Żona mnie zwie żebym zakupił w końcu fotelik.... Jestem kompletnie zielony w tym temacie. Co polecacie? Może macie coś na sell?

Napisano
18 minut temu, Luke16 napisał:

Z racji tego że za nie cały miesiąc zostanę tatą. Żona mnie zwie żebym zakupił w końcu fotelik.... Jestem kompletnie zielony w tym temacie. Co polecacie? Może macie coś na sell?

ostatnio przerobiłem temat i w końcu kupiłem fotelik z bazą firmy Cybex. Solidny bardzo, niestety ciut cięższy niż inne foteliki, które bardziej wydmuszki przypominały. Pamiętaj również, że musisz dopasować fotelik do stelaża wózka. Nie każdy stelaż ma odpowiednie adaptery, które pozwolą na zamocowanie fotelika.

Napisano
  • Autor

A jaki model cybexa kupiłeś bo też intensywnie się nad nim zastanawiam? Wózek raczej przyjmie adaptery :)

Napisano
Godzinę temu, Luke16 napisał:

A jaki model cybexa kupiłeś bo też intensywnie się nad nim zastanawiam? Wózek raczej przyjmie adaptery :)

ATON. Bardzo dobrze wykonany, solidny i ma fajną regulację dopasowania wkładki do długości dziecka.

Napisano
27 minut temu, bergerac napisał:

ATON. Bardzo dobrze wykonany, solidny i ma fajną regulację dopasowania wkładki do długości dziecka.

Też kupiłem ten fotelik - klocek straszny (5kg) ale widać w nim solidność.

Kupiłem bez bazy ISOFIX i nie żałuję - 500zł zostało w kieszeni a zapinanie pasem zajmuje moment jak się dojdzie do wprawy i nic nie klekocze podczas jazdy.

Do tego fotelik uzyskuje lepsze noty w testach waśnie bez bazy... :hmm:

Napisano
38 minut temu, sowik85 napisał:

Też kupiłem ten fotelik - klocek straszny (5kg) ale widać w nim solidność.

Kupiłem bez bazy ISOFIX i nie żałuję - 500zł zostało w kieszeni a zapinanie pasem zajmuje moment jak się dojdzie do wprawy i nic nie klekocze podczas jazdy.

Do tego fotelik uzyskuje lepsze noty w testach waśnie bez bazy... :hmm:

ja w swoim aucie wożę bez bazy, a baza jest w aucie żony, bo niestety nie można zapiąć pasami (pas jest dosłownie centymetr za krótki).

Ale fotelik rzeczywiście bardzo solidny :ok: 

Napisano
5 godzin temu, Luke16 napisał:

Ja miałem Maxi Cosi Easyfix + Maxi Cosi Cabriofix. Niestety miałem okazję przetestować je w praktyce. Jak powiedział lekarz na SORze - zestaw zrobił robotę :ok:

Ostatnio przesiedliśmy sie na RECARO ZERO.1 - Też od urodzenia ale to fotelik a nie nosidło.

Napisano
6 godzin temu, Luke16 napisał:

Baza maxi cosi family fix i do tego np. na początek nosidełko maxi cosi cabriofix, potem do tej bazy dokupisz np. fotelik 9-18 Pearl.

Napisano

My mamy Kiddy evolution pro 2, jestesmy zadowoleni, maly tez lubi w nim jezdzic.

a wygral z polskim produktem, Avionaut Ultralite na ktory bylem mocno napalony, tym ze jest rozkladany do pozycji lezacej.

Napisano
7 godzin temu, Luke16 napisał:

I jeszcze jedno. Do Galaxy baza wejdzie. Z pandą może być ciężko. Najlepiej podjechać do sklepu i przymierzyć. W Łodzi na rogu pojezierskiej i brukowej jest duży sklep.

Edytowane przez Lupus

Napisano
  • Autor

W pandzie isofixa nie ma :P młoda będzie głównie jeździć Scenickiem II lub ostatecznie Dustera ;)

Panda za tydzień idzie na sell jak się ogarnę z ręką.

Edytowane przez Luke16

Napisano
3 godziny temu, RSSSS napisał:

Baza maxi cosi family fix i do tego np. na początek nosidełko maxi cosi cabriofix, potem do tej bazy dokupisz np. fotelik 9-18 Pearl.

Nie chciałbym kwestionować Twojego wyboru, ale też zdecydowałem się na maxi cosi, jednak po przymiarce dzieciaka oraz obejrzeniu nosidła zrezygnowałem. Nie wyglądało solidnie. Natomiast Maxi Cosi ma świetne foteliki dla większych dzieci :ok: 

Napisano
3 godziny temu, RSSSS napisał:

Mam tą bazę i fotelik - szajs straszliwy. Napisy się sprały po 1 praniu, materiał wygląda jak szmata po 3. A baza robi na wybojach taki hałas jakby sie miała rozlecieć.

A Pearl, który pasuje na nią dla większego dziecka - szajs! Przecież to jest twarde jak ławka w kościele...

Wywaliłem w cholerę. Jak tylko córa mogła podróżować w siedzącym foteliku kupiłem fotelik Romera - porządny, aż sobie drugi taki sam kupiłem do drugiego auta ;]

Napisano
8 minut temu, bergerac napisał:

Nie chciałbym kwestionować Twojego wyboru, ale też zdecydowałem się na maxi cosi, jednak po przymiarce dzieciaka oraz obejrzeniu nosidła zrezygnowałem. Nie wyglądało solidnie. Natomiast Maxi Cosi ma świetne foteliki dla większych dzieci :ok: 

Mam niedaleko domu sklep firmowy - przymierzyłem córę do wszystkich - tylko jeden był w miarę akceptowalny. Słabe są te maxi cosi...

Napisano
9 minut temu, Vadero napisał:

Wywaliłem w cholerę. Jak tylko córa mogła podróżować w siedzącym foteliku kupiłem fotelik Romera - porządny, aż sobie drugi taki sam kupiłem do drugiego auta ;]

Romer jest świetny :ok: Starszego syna też w tym woziłem.

Napisano
10 godzin temu, Luke16 napisał:

Uzywalem RECARO PRIVIA bez ISOFIX. Wygodny lekki, a zapinanie pasami to byla formalnosc, szybko i sprawnie. Do tego mialem adaptery do wozka. I nie musialem wozic calego klamorstwa. 

Napisano
  • Autor

Ogólnie żona mówi ISOFIX i używany zestaw. Ja mówię nowy co wcale tanie nie jest... Aż w szoku jestem... Wózek kupiliśmy używkę za mniej jak połowa nowego z gwarancją. Niby jest z nosidełko-fotelikiem ale nie ma żadnych atestów i mam stracha zapiąć to do auta.

Napisano
4 godziny temu, Luke16 napisał:

Ogólnie żona mówi ISOFIX i używany zestaw. Ja mówię nowy co wcale tanie nie jest... Aż w szoku jestem... Wózek kupiliśmy używkę za mniej jak połowa nowego z gwarancją. Niby jest z nosidełko-fotelikiem ale nie ma żadnych atestów i mam stracha zapiąć to do auta.

kupno używki to bardzo dobry pomysł :ok: jak masz jeszcze czas to się rozglądaj, bo jak się baby urodzi to będziesz poginał, żeby szybko kupić.

Nosidła dodawane do wózków IMO się do niczego nie nadają. Tzn jak kobieta jedzie 2 km na zakupy to może używać. Ja dostałem to w komplecie do wózka i oddałem do sklepu. Plastik-fantastik/.

Napisano

Jak dziecko jest małe to wystarczy Ci nosidełko/fotelik z wózka - z bazą lub nie, trzyma się samymi pasami bardzo dobrze.

Później moja kobieta uparła się na fotelik do jazdy tyłem i kupiliśmy Axkid Minikid - po dobrym zamontowaniu trzyma się tak jakby był przyspawany do auta (nie wykorzystujemy Isofixu) - naprawdę polecam szkoda tylko, że cena jak na zarobki bardzo wysoka ;] kupiłbym drugiego takiego do drugiego samochodu gdyby cena była o jakieś 500-600zł mniejsza :facepalm:  a tak się szuka używek do 2 samochodu na wakacje :chipsy:

Napisano
12 godzin temu, Vadero napisał:

Nie wiem czy Romer taki fajny może w zależności od modelu pewnie  ale jak pooglądałem 10szt z olx to każdy miał popękany styropian ;l

Napisano
Dnia 5.07.2017 o 08:25, Luke16 napisał:

Nosidełka typu Maxi Cosi, podobno (nie znam żadnych testów) są słabe w razie wypadku. Ale też w takim woziłem przez 1 rok, żeby nie było, że taki mądry jestem :-) 

Po roku kupiłem fotelik większy do jazdy tyłem (BeSafe Izi Kid). Sęk w tym, że takie foteliki często są od 0 kg (musi byś ekstra wkładka) - czyli można wozić malucha od początku. Minus jest taki, że musisz dziecko wkładać i jak śpi to może się obudzić. No i cena.

Ale to już solidny klamot jest i ma dobre wyniki w testach. Jeśli będę miał jeszcze 1 pociechę, to od początku będę takim woził.

Czyli możesz kupić fotelik większy tyłem, który starczy do 18 kg i ca 105 cm (ok 3 lat), a przystawkę z wózka używać niezależnie.

Edytowane przez bnow

Napisano

Ja osobiście kupiłem bazę Family Fix i Fotelik Cabrio Fix i z wózkiem dostaliśmy adaptery, żeby fotelik mozna było wpinać na stelaż wózka.

Używany był przez trójkę dzieci (2 moich + koleżanki) i nie ma problemów jeżeli chodzi o jakość materiału na foteliku.

Wygoda użytkowania bazy duża. Wpinasz i jedziesz.

Przed zakupem proponowałbym Ci sprawdzić czy masz z tyłu odpowiednią długość pasa, żeby przypiąć sam fotelik.

O ile w poprzednim i30 kombi i obecnej avensis używałem tylko bazy, wiec nie było problemu, to np u ojca w Getz'ie nie dało rady zapiąć fotelika pasami z tyłu, były za krótkie.

Młody musiał jeździć z przodu.

Potem korzystałem z Maxi-Cosi Priori SPS (pożyczyłem od znajomego), który przypinasz na stałe pasami.

Starszemu zmieniłem potem na Sunshine Kids Monterey, który oprócz przypięcia dziecka pasami ma jeszcze mocowanie paskami do ISOFIXa.

Lada chwila bede wystawiał komplet baza Family Fix + fotelik Cabrio Fix + wózek Jedo Fyn 4DS (gondola,spacerówka i torba), bo już z tego nie korzystamy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.