Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czas zmian

Featured Replies

Napisano

Witam Szanownych,

Zbliża się czas zmiany wysłużonego XPa, zrobiłem w nim ponad 100 tyś, aktualnie na liczniku prawie 260 tyś. Podczas ostatniej akcji serwisowej wymiany łożyska prawego obejrzałem autko i niestety coraz więcej niebawem trzeba będzie wymieniać.

Podczas ostatniego pakowania auta na wyjazd (2 dzieci 15 miesięcznych) bagażnik zrobił się malutki na nasze walizki i padł pomysł by wymienić auto na coś większego. Myślę, że zostanę przy "Francuzach" i tak sobie myślę nad C4 GP oraz na Scenikiem Grande.

Co myślicie ??

Napisano

Zamień siekierkę na kijek czyli "F" na inne "F". :) Ja też miałem XP, potem Scenica 2,0i automat, teraz mam S-Maxa. :) 

Napisano
  • Autor
12 minut temu, ArekMiz napisał:

Zamień siekierkę na kijek czyli "F" na inne "F". :) Ja też miałem XP, potem Scenica 2,0i automat, teraz mam S-Maxa. :) 

Muszę Ci powiedzieć, że Ford również pojawia się w propozycjach :) tylko nad większym czyli Galaxy, ale to już niezła kobyła

Napisano
11 godzin temu, Sysio_SC napisał:

Witam Szanownych,

Zbliża się czas zmiany wysłużonego XPa, zrobiłem w nim ponad 100 tyś, aktualnie na liczniku prawie 260 tyś. Podczas ostatniej akcji serwisowej wymiany łożyska prawego obejrzałem autko i niestety coraz więcej niebawem trzeba będzie wymieniać.

Podczas ostatniego pakowania auta na wyjazd (2 dzieci 15 miesięcznych) bagażnik zrobił się malutki na nasze walizki i padł pomysł by wymienić auto na coś większego. Myślę, że zostanę przy "Francuzach" i tak sobie myślę nad C4 GP oraz na Scenikiem Grande.

Co myślicie ??

Nad czym się tu zastanawiać :)

C4 GP :) z 2.0HDi :) BVA6

To czy I czy II generacja to już kwestia budżetu :)

ewentualnie ostatni wypust C8 z 2.0Hdi 163 :) i BVA6

Napisano
  • Autor
50 minut temu, jedrocha napisał:

Nad czym się tu zastanawiać :)

C4 GP :) z 2.0HDi :) BVA6

To czy I czy II generacja to już kwestia budżetu :)

ewentualnie ostatni wypust C8 z 2.0Hdi 163 :) i BVA6

Budżet powiedzmy do 30 tyś, więc coś powinno udać się znaleźć sensownego i z ciekawym wyposażeniem. Aktualnie turlam się XP 2.0Hdi mocy mało ale ekonomicznie.

Napisano

@jedrocha a powiedz Ty mi jak ten dizel sie sprawuje, a własciwie jak by to sie sprawowało głownie w miescie? Myślę, że bez sensu dizel, do miasta, jeszcze przy moich przebiegach i krótkich trasach ale z racji "nic sensownego" w gamie, może nie ma dramatu, moze jestem w błedzie? Mówię o nowym przyszłościowo.

Napisano
29 minut temu, Rado_ napisał:

@jedrocha a powiedz Ty mi jak ten dizel sie sprawuje, a własciwie jak by to sie sprawowało głownie w miescie? Myślę, że bez sensu dizel, do miasta, jeszcze przy moich przebiegach i krótkich trasach ale z racji "nic sensownego" w gamie, może nie ma dramatu, moze jestem w błedzie? Mówię o nowym przyszłościowo.

Pelno tego jezdzi na taxi, wiec raczej nie powinno byc problemow.

Napisano
16 minut temu, Maciej__ napisał:

Pelno tego jezdzi na taxi, wiec raczej nie powinno byc problemow.

Przy moich przebiegach pewnie nie będzie, ale co z tym FAPem? Pewnie i tak w dizla nie wejdę, ale dramat z benzyna w PSA, no wszystko robią, aby mnie zniechęcić, ale może się okazać, ze i tak wyboru nie będzie:facepalm: 

Napisano

hardcore z tymi silnikami , ja co raz bardziej pogodzony jestem  że kolejny bedzie 1.6DCi

Napisano

PSA przejęło Opla zdaje się. Może zrobili to właśnie po to, żeby mieć jakieś sensowne, mocniejsze jednostki benzynowe?

Bo to co zrobili w kooperacji z BMW to jakiś ponury żart jest. Dopiero jak odstawili wspólnika na bok, to coś im zaczęło wychodzić - 1.2VTi np.

Napisano
23 godziny temu, Rado_ napisał:

Dobrze :)

Tata ma w C5 X7 ten motor a kręci się w zasadzie wkoło komina w Kielcach, czasami jakaś trasa.

Napisano
Dnia 18.07.2017 o 10:51, Sysio_SC napisał:

Budżet powiedzmy do 30 tyś, więc coś powinno udać się znaleźć sensownego i z ciekawym wyposażeniem. Aktualnie turlam się XP 2.0Hdi mocy mało ale ekonomicznie.

No to żeby było w sensownym stanie to tak max 2010 rok dla C4GP I :)

Kolega właśnie nabył takiego z 01/2011 2.0HDi 163FAP BVA AM6 od I własciciela PL salon za ponad 33kPLN, nalot 133 kkm, wersja max wyposażenia.

Parę pierdół było do zrobienia, np. komplet opon :)  czujnik w kole, baza anteny GPS, parę złotych już włożył

Napisano
Godzinę temu, jedrocha napisał:

Dobrze :)

Tata ma w C5 X7 ten motor a kręci się w zasadzie wkoło komina w Kielcach, czasami jakaś trasa.

A duzo juz wykręcił? W nowych nadal jest FAP?

Napisano
Godzinę temu, Rado_ napisał:

A duzo juz wykręcił? W nowych nadal jest FAP?

Tym konkretnym nie dużo, ale poprzednim podobnie ponad 90kkm i nic FAPowi nie było :)

A co ma być innego w Nowych ?

Napisano
1 godzinę temu, jedrocha napisał:

Tym konkretnym nie dużo, ale poprzednim podobnie ponad 90kkm i nic FAPowi nie było :)

A co ma być innego w Nowych ?

Nie wiem, dlatego pytam

Napisano

2.0 hdi 163km polecam ojciec ma w 508 ja w 5008 tylko wersja 150 km ale to to samo i ona smiGaja mój ma 103 tyś km i nic się nie dzieje odkąd bo mam czyli od 20 tyś km. Ojciec ma od nowości w 508 teraz okolo 70 tyś km i też nic ani fap ani nic poza tym tylko olej filtry. A on głównie krótkie trasy robi 5 - 7 km. Raz w tygodniu dwa razy po 50 km.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
22 godziny temu, jedrocha napisał:

No to żeby było w sensownym stanie to tak max 2010 rok dla C4GP I :)

Kolega właśnie nabył takiego z 01/2011 2.0HDi 163FAP BVA AM6 od I własciciela PL salon za ponad 33kPLN, nalot 133 kkm, wersja max wyposażenia.

Parę pierdół było do zrobienia, np. komplet opon :)  czujnik w kole, baza anteny GPS, parę złotych już włożył

Rozumiem że skrót 163FAP BVA AM6  oznacza ilość KM, filtr cząsteczek stałych, BVA nie wiem :) zaś AM6 to skrzynia automat 6 stopniowa ??. Boję się skrzyń automatycznych, nigdy nie miałem z nimi styczności i boję się awaryjności i kosztów związanych z eksploatacją ewentualną.

Napisano
4 godziny temu, Sysio_SC napisał:

Rozumiem że skrót 163FAP BVA AM6  oznacza ilość KM, filtr cząsteczek stałych, BVA nie wiem :) zaś AM6 to skrzynia automat 6 stopniowa ??. Boję się skrzyń automatycznych, nigdy nie miałem z nimi styczności i boję się awaryjności i kosztów związanych z eksploatacją ewentualną.

BVA - automat

nie ma się czego bać, a kupienie manuala graniczy z cudem

a szukać tylko  P R N D M - prawdziwy automat

UNIKAĆ jak ognia MCP (manualna zautomatyzowana) - R N A M

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.