Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klimatyzator typu split

Featured Replies

Napisano

Brat chce takowy kupić i nie wie co teraz jest godnego uwagi na rynku- chodzi o firmę/model, najlepiej z jak najdłuższą gwarancją.... Moc/na ile m2 na razie pomijamy bo pierwszy etap to wybór firmy.

Na allegro pełno firm, można już kupić nawet do samodzielnego montażu, nawet pompy próżniowe wypożyczają do tego...

Czytałem, że chińskie Gree są bardzo dobre jakość/cena - dają nawet 60mieisęcy gwarancji, ALE przegląd co 6 miesiecy ;l - i pewnie samodzielny montaż od razu kasuje gwarancje...

Może AK coś podpowie- jaka firma?

Napisano
1 godzinę temu, Pado napisał:

Może AK coś podpowie- jaka firma?

Mitsubishi :ok:

Napisano

u mnie wybór padł na LG 3,5 KW  ... najkorzystniej wychodził cenowo z montażem. Odpaliłem allegro znalazłem ofertę z montażem z okolicy i kupiłem na raty 0% ;] 

Co do przeglądu również mam co pół roku, gwarancja na 3 lata. Ceny przeglądów nie są jakieś strasznie wysokie i przez te 3 lata spokojnie do zaakceptowania. Po gwarancji spokojnie raz w roku czyszczenie wystarczy. 

Mam znajomego montera klimy i odradzał mi wszelkiego rodzaju chińczyki do samodzielnego montażu. 

Jedyny minus jaki stwierdziłem to słaby zakres regulacji kierunku wylotu powietrza... nie można na przykład skierować strumienia centralnie w dół (co prawda można to zrobić ręcznie  - ale jakiś minus to jednak jest)  

Napisano

Sinclair
Mam od ponad 3 lat, dziala dzielnie bez najmniejszych problemów. Przegląd 1 w roku.
Montowal mi to brat jednego AKowicza.

W pracy rowniez mamy kilka Sinclairów które pracuja bezproblemowo juz kilka ladnych lat przez 24h/7.

Napisano

Od 3 lat mam w domu 4 sztuki Rotenso, działają bezproblemowo. Cena była bardzo dobra.

Napisano

u mnie w robocie sa chyba wszystkie firmy i panowie  co sie nimi zajmują polecają sinclaira.

dlatego taki tez montuje teraz w domu.

Napisano

wszystko jeden szit 

najtańszy markowy (znaczy rozróżniany) LG 

potem nie wiem z czego  bardzo drogie są SAMSUNG,  a jedyne dobre -  wiadomo DAIKIN. 

Ale prawda jest taka,  że nawet Daikina można szybko popsuć,  jak montaż będzie wbrew sztuce -  wbrew pozorom,  montaż klimy to  nie tylko zamontowanie ich do podłoża,  to cała  nauka nt.  syfonów,  przeciwsyfonów,  temperatury końca sprężania itp.  itd. 

W skrócie to jak z instalacją lpg do auta,  ważniejszy jest monter,  aniżeli producent urządzenia 

Napisano

2 lata temu sam montowałem GREE 4 jednostki wewnętrzne. Na koniec tylko do uruchomienia wezwałem fachowca- okazało się, że kolega kolegi jest serwisantem również GREE więc umówiliśmy się, że podbije mi też gwarancje,.. tylko nie wziął pieczątki. Więc zabrał gwarancję i miał podrzucić przy okazji. Jeszcze nie podrzucił. Mijają 2 lata i jeszcze żadnego przeglądu nie robiłem. W sumie uzywana z 10 dni od tamtego czasu więc 4 przeglądy byłyby nieporozumieniem ( i każdy kilka stówek za tyle jednostek ). Na wiosnę go wezwałem żeby machnął rzegląd i przywiózł gwarancje ale nie dojechał. No i 3-ci rok zaraz się zacznie :) 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.