Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skąd różnica w cenie TIPO?

Featured Replies

Napisano
6 minut temu, tygrysek86 napisał:

Jak sprawne maty to odrazu poczujesz ciepełko:skromny:

Na skórze wykluczone. Nawet w nowym aucie trzeba odczekać.

Napisano
11 godzin temu, maro_t napisał:

tak czytam te opinie o grzanych fotelach i się zastanawiam. Do tej pory byłem pewny, że w następnym aucie chcę to mieć, bo nie znoszę tego uczucia wsiadania rano do zimnego auta na zimny fotel. Zanim silnik się trochę nagrzeje i z nawiewów poleci ciepło, to zdążę wymarznąć. Myślałem, że fotel zaczyna szybciej grzać, ale nigdy nie miałem, więc nie mam doświadczenia. W nowych autach, które  mnie interesują to jest dopłata około 1500 zł. Czyli że nie warto? :hmm:

Mam to już w trzecim samochodzie. Przez 10 lat mogę policzyć na palcach jednej ręki ile razy z tego wynalazku skorzystałem. Każde użycie było po tym jak wystałem się z jakiegoś powodu na kilkunastostopniowym mrozie i było mi zimno. Zanim z nawiewów poleciało ciepło, ja "rozmrażałem" się przez parę minut grzaniem stołka. Pasażerowie korzystali cześciej. Jeżeli nie masz tapicerki skórzanej, to jest to moim zdaniem niewarte specjalnej dopłaty. Ja to zawsze dostawałem w pakiecie z jakimiś innymi elementami wyposażenia, które były mi potrzebne.

Grzeje momentalnie - po ok. kilkudziesięciu sekundach czujesz już ciepło na siedzisku. Znajomy mówił, że można tego użyć do dowiezienia ciepłego jedzenia do domu... nie próbowałem tego patentu :hehe:

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, AkuQ napisał:

Na skórze wykluczone. Nawet w nowym aucie trzeba odczekać.

W moim e46 miałem i nie trwało to dłużej jak kilka-kilkanaście sekund.:skromny:

Napisano

PTC + podgrzewane fotele (łącznie z oparciami) + podgrzewania kierownica + podgrzewane pole przednich wycieraczek - na zimę jak znalazł :) Pierwsza zima minęła i już wiem, że w następnym aucie będzie to obowiązkowe wyposażenie (co auto to podwyższenie progu wymagań).

PTC po kilkunastu sekundach daje ciepełko, kierownica i siedzenia zaczynają grzać również po kilkunastu sekundach - wydajność jest sterowana na bieżąco w zależności od zapotrzebowania na prąd, obrotów silnika itp.

Gdy robi się zimno jak najbardziej korzystam z tych wynalazków :skromny:

Edytowane przez krowka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.