Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomoc w wyborze C4GP vs PASSAT

Featured Replies

Napisano

Mam dylemat co do kupna nowego auta, auto wykorzystywane będzie na autostradach w 80 %-większość niemcy

Pierwsze to C4 grand picasso 2.0 hdi 150 km automat wersja Shine (najwyższa) cena ok 112 tys zł

drugie to VW Passat b8 kombi 2.0 150 km diesel, trendline, skrzynia manual 6 biegów (wyposażenie skromne) cena ok 115 tys zł.

Jazda próbna była i jednym i drugim, podobają się oba- lepiej wykonany zdaje się być passat ale zastanawiam się nad silnikiem czy nie będzie problemowy w przyszłości co do hdi to raczej sprawdzona jednostka.

Przebieg roczny ok 40-50 tys, auta max na 5 lat, nie sugerujcie się loginem taxi (auto nie na taxi)

co myślicie ?

Edytowane przez taxi

Napisano
8 minut temu, taxi napisał:

Mam dylemat co do kupna nowego auta, auto wykorzystywane będzie na autostradach w 80 %-większość niemcy

Pierwsze to C4 grand picasso 2.0 hdi 150 km automat wersja Shine (najwyższa) cena ok 112 tys zł

drugie to VW Passat b8 kombi 2.0 150 km diesel, trendline, skrzynia manual 6 biegów (wyposażenie skromne) cena ok 115 tys zł.

Jazda próbna była i jednym i drugim, podobają się oba- lepiej wykonany zdaje się być passat ale zastanawiam się nad silnikiem czy nie będzie problemowy w przyszłości co do hdi to raczej sprawdzona jednostka.

Przebieg roczny ok 40-50 tys, auta max na 5 lat, nie sugerujcie się loginem taxi (auto nie na taxi)

co myślicie ?

To taki wybór między baranim kotletem a bananem... Oba zaczynają się na ba...

Passat będzie cichszy, odrobinę lepiej poskładany i bardziej ekonomiczny - powierzchnia czołowa jednak odrobinę inna. O silnik bym się nie bał.

W C4 Picasso świetnie się jeździ, daje fantastyczną pozycję za kierownicą i absolutnie nie męczy. Ale ja nie testowałem tego auta na autostradach z limitem większym niż 120 km/h. Silnik świetny, skrzynia automatyczna to trzecia już generacja skrzyn Aisin AWF6F45 i też bym się jej nie bał. System multimedialny jest strasznie powolny niestety. @PawelWaw ma dokładnie takiego, ale chyba przed-lift. 

Jeśli nie chcesz wyglądać jak typowy wojownik drogowy, to może faktycznie C4 jest dobrą opcją. A potrzebujesz koniecznie Granda? 

Edytowane przez grogi

Napisano
  • Autor

jeżeli chodzi o c4 to tylko grand, natomiast passat to tylko kombi, zawsze auta są raczej doładowane bagażami i do jednego i drugiego załaduję się.

Jeżeli chodzi o komfort,  z przodu fotele w c4 funkcja niby masażu (nie miałem, nie testowałem) ale wygodne, passat też natomiast z tyłu wygodniej chyba w passacie w c4 trzy stołki.

C4 automat fajna sprawa ale machanie lewarkiem nie przeszkadza mi.

Napisano

mam passata z tym silnikiem, też trendline, tylko sedan - silnik świetny, ładnie ciągnie, strasznie mało pali (nigdy mi nie spalił 6l z calego baku), śmiesznie brzmi na wolnych obrotach :)

trendline - w sumie ma wszystko co potrzeba - navi, radar, te biedniejsze diodowe lampy (one akurat są słabe), jakies alu 16tki, tempomat i 3 strefową klimę.

tylko czemu twój tak drogo? koło stówki taki passat chodzi.

Napisano
  • Autor

około 100 to wersja city, może dlatego że kombi, muszę poprosić o oferty inne salony..

Napisano
5 minut temu, taxi napisał:

około 100 to wersja city, może dlatego że kombi, muszę poprosić o oferty inne salony..

kuknij na otomoto

Napisano
  • Autor

patrzę ale nie widzę 2.0 w tej wersji w okolicach 100

Napisano

Jak nie przepadam za passatem to do takiej jazdy bedzie idealny. Nie rozwazalbym Citroena.

Napisano

Jeżeli już wiesz, że auto będzie sprzedawane za 5 lat to warto pomyśleć o utracie wartości. Mimo wszystko za Paska jeszcze przyzwoitą kasę dostaniesz, za Cytrynę na pewno będzie to mniej. Aktualnie Cytryny tracą najwięcej na cenie na rynku.

Edytowane przez spad

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.