Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wysprzęglik - pytanie techniczne

Featured Replies

Napisano

Wymieniałem kompletne sprzęgło (DKZ+wysprzeglik), Sachs.

Pytanie czy istnieje jakaś procedura, instrukcja wg której należy przeprowadzić odpowietrzenie?

Można coś tu zrobić nie tak? Za duże ciśnienie moze go uszkodzić?

Pytam się bo podczas odpowietrzania wysprzęglik się rozszczelnił.

Procedura przewiduje tylko reklamacje kompletu ale po kontakcie z działem reklamacji sprzedającego pozwolono mi reklamowac tylko wysprzęglik.

Po tygodniu dostałem pismo, że reklamacja odrzucona bez podania przyczyny ale mając na uwadze moje dobro towar został przesłany do zbadania przez producenta.

Po miesiącu dostalem telefon z informacją, że też nie uznają bo był on niewłaściwie zamontowany.

Jeśli to błąd montażu to odpuszczam i koniec tematu. Pytanie tylko czy faktycznie można zrobić coś nie tak przy odpowietrzaniu?

Czy po prostu spuscili mnie na drzewo na zasadzie nie mamy pańskiego płaszcza?

IMG_1154.JPG

Napisano

Uszczelniacz w tylnej części wysprzęglika jest cały?Nie podwinął się podczas montażu?

Napisano
5 godzin temu, Prozaq napisał:

Uszczelniacz w tylnej części wysprzęglika jest cały?Nie podwinął się podczas montażu?

I czy ktoś się nie bawił "na sucho" ? :)

Napisano

I komu przeszkadzały wysprzęgliki na zewnątrz skrzyni?

W czym te zintegrowane z łożyskiem są lepsze:hmm:

Napisano
Dnia 13.10.2017 o 23:14, volf6 napisał:

I komu przeszkadzały wysprzęgliki na zewnątrz skrzyni?

W czym te zintegrowane z łożyskiem są lepsze:hmm:

Czas serwisu i koszt części zamiennej się liczy. Niczym nie są lepsze, ale przeważnie i tak pierwsze uszkadza się łożysko, więc robota przy wymianie jednakowa.

Napisano

Przy odpowietrzaniu teoretycznie nie masz możliwości uszkodzenia wysprzęglika. Czym był odpowietrzany ? tradycyjnie czy przyrządem ? 

Napisano

Nie wiem jak to robia zawodowi mechanicy, ale ja gdy wymienialem u siebie w tdi przy wysprzegliku wewnetrznym to przed montazem zalalem go plynem hamulcowym, wlot zatkalem oryginalna zaslepka. Po montazu podpialem przewod od pompki i odpowietrzylem. Moim zdaniem taka powinna byc procedura

Napisano
Dnia ‎2017‎-‎10‎-‎17 o 20:01, lukash21 napisał:

Czas serwisu i koszt części zamiennej się liczy. Niczym nie są lepsze, ale przeważnie i tak pierwsze uszkadza się łożysko, więc robota przy wymianie jednakowa.

Ciekawe ile to jest zaoszczedzonej kasy? Bo zewnetrzny wysprzeglik wymieniam jak sie zepsuje, a tu przy kazdej wymianie sprzegla musze wymieniac to wyspecjalizowane lozysko z wysprzeglikiem.

To tak jak tarcze zintegrowane z piasta. Oszczednosc 1 centa, a jak ktos dojezdzi tarcze na gwarancji to oszczednosc producenta idzie sie [kurza twarz] na kilka tysiecy aut. Chyba ze wszystko ceduja na producenta danej czesci

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.