Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup auta z Niemiec w cenie netto - rejestracja

Featured Replies

Napisano

Czy do rejestracji auta z Niemiec zakupionego w cenie netto potrzebuję jakiś dokument potwierdzający zapłatę vatu? :hmm: 

Napisano

Albo fvat albo umowe k/s. Czyli w takim przypadku albo placisz vat albo falszujesz umowe k/s. Z innej beczki dlaczego nikt sie za ten proceder jeszcze nie wzial? Czemu jest cicho? Rzad Pl cos na tym traci czy tylko rzad De?

Napisano

D nic nie traci
Sprzedają bez VAT
PL traci bo powinien VAT dostać

wytaptane z S8
Tapatalk

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, lisik napisał:

Z innej beczki dlaczego nikt sie za ten proceder jeszcze nie wzial?

:hmm: :nie_wiem: 

Kupiłem legalnie samochód ciężarowy za granicą i chcę go zarejestrować a jeszcze nie opłaciłem VATu. :nie_wiem: 

VAT będzie opłacony w terminie ale pytanie brzmi czy bez dokumentu potwierdzającego zapłatę uda się zarejestrować pojazd.

Napisano

Na opłacenie VAT masz chyba 14 dni, w urzędzie komunikacji nikogo ten fakt nie interesuje.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, buch napisał:

Na opłacenie VAT masz chyba 14 dni, w urzędzie komunikacji nikogo ten fakt nie interesuje.

I to jest rzeczowa odpowiedź na pytanie. :ok::) 

Napisano
8 godzin temu, lisik napisał:

Z innej beczki dlaczego nikt sie za ten proceder jeszcze nie wzial? Czemu jest cicho? Rzad Pl cos na tym traci czy tylko rzad De?

Wcale nie jest cicho, problem jest znany w DE i kupno samochodu w cennie Netto jest mocno utrudniona bo sprzedawca mówi albo płacisz butto albo wypad.

Jedynym który na tym może stracić jest sprzedający który w momencie braku zapłaty Vat przez kupującego w kraju zmuszony jest oddać pełną kwotę do urzędu skarbowego.

Napisano
22 godziny temu, buch napisał:

Wcale nie jest cicho, problem jest znany w DE i kupno samochodu w cennie Netto jest mocno utrudniona bo sprzedawca mówi albo płacisz butto albo wypad.

Jedynym który na tym może stracić jest sprzedający który w momencie braku zapłaty Vat przez kupującego w kraju zmuszony jest oddać pełną kwotę do urzędu skarbowego.

To moze dlatego uzywki w PL drozeja :)

Napisano
Dnia 27.11.2017 o 22:13, buch napisał:

I/lub "szczęśliwy" posiadacz samochodu w PL, który nie dość, że może dostać wezwanie do zapłaty podatku, to jeszcze może mieć zatrzymany samochód w ramach czynności procesowych.

Napisano
  • Autor

Samochód zarejestrowany, vat opłacony. :ok: 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.