Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

likwidacja szkody parkingowej - terminy

Featured Replies

Napisano

Rzecz polega na wgniocie na profilu zamkniętym, konstrukcyjnym, nie jest do wyciągniecia bezinwazyjnie. Castorama, okolice września. Mam ochronę zniżek. Pytanie: jeśli szkoda nie została zgłoszona w terminach moga się wypiąć? Teoretycznie rzecz do zrobienia inwazyjnie za ca. 300 zotych, ale jest to kwestia zostawienia samochodu rocznego, sam magik, kótry od dekady klepię mi samochodu mówi, żeby to zostawić (ze względów konstrukycjnych). Wgniota kłuje jednak w oczy.

Napisano
3 minuty temu, wawo napisał:

Rzecz polega na wgniocie na profilu zamkniętym, konstrukcyjnym, nie jest do wyciągniecia bezinwazyjnie. Castorama, okolice września. Mam ochronę zniżek. Pytanie: jeśli szkoda nie została zgłoszona w terminach moga się wypiąć? Teoretycznie rzecz do zrobienia inwazyjnie za ca. 300 zotych, ale jest to kwestia zostawienia samochodu rocznego, sam magik, kótry od dekady klepię mi samochodu mówi, żeby to zostawić (ze względów konstrukycjnych). Wgniota kłuje jednak w oczy.

To ma byc z AC czy OC? Jesli z AC to pewnie masz max 3-7 dni na zgloszenie. Wiec "legalnie" sie juz tego zrobic nie da...

Ja bym nie ruszal, jezeli cokolwiek by tam mialo byc szpachlowane albo ciete i spawane, bo pozniej wylezie rdza :/

Napisano
  • Autor

Z AC do wyciągnięcia, ale od środka, magik nie tyle boi się rdzy, ile osłabienia profila - nad drzwiami. Wygląda na upadek drzwi z zamkiem. Jego rada podobna. W ASO widzial to kierownik od ubezpieczen - kwestia wyciągniecia nieiwazyjnego, człowiek, który to dla nich robi nie podejmie się (mają zatem zdjęcia). Oczywiście nie musi to iść przez nich.

Napisano
21 minut temu, wawo napisał:

Ochrona zniżek to jest tylko w tym towarzystwie gdzie masz polisę, inne zobaczą likwidowaną szkodę, więc weź to sobie pod uwagę. Dla mnie jedyna opcja to ASO, zgłoszenie szkody z naciągnięciem terminu jej zajścia i tyle. Ale ja nie lubię bawić się w szukanie kosmicznych rozwiązań i technologii, auto świeże, na gwarancji więc ASO. Jak oni to zrobią zupełnie mnie nie interesuje, ma być po kilku dniach gotowe i tyle.

Napisano
  • Autor
6 minut temu, spad napisał:

Ochrona zniżek to jest tylko w tym towarzystwie gdzie masz polisę, inne zobaczą likwidowaną szkodę, więc weź to sobie pod uwagę. Dla mnie jedyna opcja to ASO, zgłoszenie szkody z naciągnięciem terminu jej zajścia i tyle. Ale ja nie lubię bawić się w szukanie kosmicznych rozwiązań i technologii, auto świeże, na gwarancji więc ASO. Jak oni to zrobią zupełnie mnie nie interesuje, ma być po kilku dniach gotowe i tyle.

Własnie zmieniłem ubezpieczyciela. To wyciąganie indukcyjne polecal magik i w tą stornę też ASO, tyle że wgniota jest zbyt glęboka/odksztalciła profil.

Napisano
40 minut temu, wawo napisał:

Własnie zmieniłem ubezpieczyciela. To wyciąganie indukcyjne polecal magik i w tą stornę też ASO, tyle że wgniota jest zbyt glęboka/odksztalciła profil.

Czyli ubezpieczyciel też już nie ten co w momencie faktycznej szkody. zgłosić chcesz do starego? Duża szansa, że się wypnie z powodu terminów.

Znowu nowy, aby nie udowodnił w jakiś sposób, że szkoda jest stara (np. poprzez te foty z ASO).

Napisano
2 godziny temu, wawo napisał:

Castorama, okolice września. Mam ochronę zniżek. Pytanie: jeśli szkoda nie została zgłoszona w terminach moga się wypiąć?

Zgłaszasz szkodę z dnia wczorajszego.

Tyle w temacie ;]

Co do samej wgnioty też mam na błotniku, z tym już kupiłem, niby do wyciągnięcia, ale jest to na przetłoczeniu i lakier może odprysnąć, jeżdżę z tym bo szkoda zniszczyć bardziej a wymieniać elementu nie widzę potrzeby.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.