Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup Ford Transit 12'

Featured Replies

Napisano

Cześć!

Sprawa pilna bo do jutra mam czas na decyzję. Jest do kupienia Ford Transit z końcówki 2012 roku, z motorem 2.2  o mocy 100KM i przebiegiem 216tys.  Cena bardzo atrakcyjna, stan również świetny. 

Pytanie czy ten motor to nie jest proszenie się o kłopoty? To chyba pomysł i produkcja PSA czy może wytwór własny forda?

Może ktoś z Was posiada takowe we flocie?

Za wszelkie sugestie bardzo dziękuję!

Edytowane przez Mobil1

Napisano

Generalnie motor wysokiego ryzyka, potrafi się zrobić dziura w tłoku, zwłaszcza jak się jeździ z wyprostowaną nogą, pełnym załadunkiem w trasie.

Mam takiego i odpukać na razie ok. Przejechane  130 kkm, ale głównie po mieście.

Napisano
Generalnie motor wysokiego ryzyka, potrafi się zrobić dziura w tłoku, zwłaszcza jak się jeździ z wyprostowaną nogą, pełnym załadunkiem w trasie.
Mam takiego i odpukać na razie ok. Przejechane  130 kkm, ale głównie po mieście.
Mamy takiego w firmie. Ok 70kkm na razie 100% miasto. Z racji mocy jaką posiada dość czesto pedał w podłodze. Mamy też drugi egzemplarz ale 115KM, jeździ nim się duzo przyjemniej. Oba bez awarii jak do tej pory.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Co prawda miałem okazję jeździć tylko nowymi i prawie nowymi, ale co słyszałem od znajomego jeżdżącego do Holandii to moje ;]

Nie są to trafic'i czy inne vivaro, które potrafiły tłuc kilometry bez opamiętania.

Nie są złe, ale nie wymagaj pełnej bezawaryjności, jeśli trafisz na zadbany egz. to polata jeszcze trochę.

Napisano
Dnia 11.12.2017 o 18:44, Mobil1 napisał:

Cześć!

Sprawa pilna bo do jutra mam czas na decyzję. Jest do kupienia Ford Transit z końcówki 2012 roku, z motorem 2.2  o mocy 100KM i przebiegiem 216tys.  Cena bardzo atrakcyjna, stan również świetny. 

Pytanie czy ten motor to nie jest proszenie się o kłopoty? To chyba pomysł i produkcja PSA czy może wytwór własny forda?

Może ktoś z Was posiada takowe we flocie?

Za wszelkie sugestie bardzo dziękuję!

Jeżeli nie butujesz auta i nie przeciązasz paki to w zrobisz w  .....j kilometrów.  Warunek olej typowo fordowski i max co 15 tys km. Co do dziur w tłokach to nie jest wina silnia tylko osprzetu i kierowcy. W mocniejszych wersjach lubiały przelewac wtryski i robiła sie duza tempertura na denku tłoka , wtedy albo dziura albo tłok puchł i korbowód wyłaził bokiem.  Znam sporo aut z silnikiem 100KM i maja nalatane ponad 500 kkm . A tez mam znajomych mają odkrytą wersje 115 KM i juz maja drugi silnik.   A to że duzo hejtu na te silniki jest to wina ze wyprodukowano ich miliony bo cale PSA Fiat i tenże Ford korzysta . 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.