Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapodałem noofki oponexy i nalepexa

Featured Replies

Napisano

W dniu dzisiejszym moja caravana została wyposazona w komplet nowych oponek Firestone TZ200 185/60/14 zakupionych w i-netowym sklepie opony.com w cenie 155zł/1szt (aktualna cena tych opon w sklepie to 151zł a jeszcze 2 tygodnie temu kosztowały 162zł więc cena spada). W pewnym serwisie oponiarskim w moim miescie zawołano za 1 szt tej oponki 240zł hehe.gif Pierwsze wrazenia to troche glosna praca tych opon w porownaniu do poprzednich (2x Marshal Power Racer II + 2x Micheliny?) ale stare opony miały już bardzo mało bieżnika więc pewnie stąd ta rożnica biglaugh.gif Poza tym auto bardzo ladnie sie prowadzi, a na jutro zapowiadaja opady deszczu wiec bede mial okazje przetestowac tak bardzo zachwalane bdb zachowanie sie oponki na mokrej nawierzchni waytogo.gif

276871384-op1.JPG

276871384-op2.JPG

276871384-op3.JPG

Dodatkowo tylna szyba zostala wyposazona w lepe kacikowa, ktora jakis czas temu otrzymalem od jednego z kacikowiczow (przepraszam ale nie pamietam jego nicka frown.gif ). Nie jest ona zgodna z ogolnie przyjetym wzorem ale mi bardzo sie podoba smile.gifwaytogo.gif

276871384-lepa1.JPG

276871384-lepa2.JPG

post-19699-14352470493858_thumb.jpg

Napisano

> W dniu dzisiejszym moja caravana została wyposazona w komplet nowych

> oponek Firestone TZ200 185/60/14 zakupionych w i-netowym sklepie

> opony.com w cenie 155zł/1szt (aktualna cena tych opon w sklepie

> to 151zł a jeszcze 2 tygodnie temu kosztowały 162zł więc cena

> spada). W pewnym serwisie oponiarskim w moim miescie zawołano za

> 1 szt tej oponki 240zł Pierwsze wrazenia to troche glosna

> praca tych opon w porownaniu do poprzednich (2x Marshal Power

> Racer II + 2x Micheliny?) ale stare opony miały już bardzo mało

> bieżnika więc pewnie stąd ta rożnica Poza tym auto bardzo

> ladnie sie prowadzi, a na jutro zapowiadaja opady deszczu wiec

> bede mial okazje przetestowac tak bardzo zachwalane bdb

> zachowanie sie oponki na mokrej nawierzchni

> Dodatkowo tylna szyba zostala wyposazona w lepe kacikowa, ktora jakis

> czas temu otrzymalem od jednego z kacikowiczow (przepraszam ale

> nie pamietam jego nicka ). Nie jest ona zgodna z ogolnie

> przyjetym wzorem ale mi bardzo sie podoba

Czekam na pierwsze komentarze odnośnie spalania. Podniesie się czy nie...Ja zamieniłem oponki w zeszłym tygodniu na Firestone FHSZ80 195/60 15R i po przejechaniu ponad 1000 kilometrów zauważyłem większe spalanie. Zastanawiam się teraz, czy większy wpływ na to miał fakt, że dużą część trasy wykonałem pod wiatr (autostrada Niemcy). A może trafiłem na kiepską partię paliwa na Shellu? Sam nie wiem.

Napisano

Hmmm ja tam zainwestowalem w Kleber Dynaxer HP2 tez kupilem sklepie inetrnetowym. Opony super po 1000km stwierdzam: bardzo skuteczne na mokrym!! <bylem pod milym wrazeniem, poprzednie Goodyeara byly do bani> jak i na suchym, ciche, ladnie wygladaja:), no i cena dobra <170zł/szt za 185/60/14 >:)))

Pozdrawiam:)

Napisano
  • Autor

Opony sa z serii Firehawk Fuel Saver wiec mam nadzieje ze spalanie nie wzrosnie bo na spadek to nie ma raczej nawet co liczyć biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Poczatkowo tez bylem zdecydowany na HP2 ale po przeczytaniu testu ADAC opon podeslanego mi przez marcina30 zdecydowalem sie na flinstony

Napisano

Dziekuje koledze ze wspomnial o mnie . Czuje sie bardzo dowartościowany . dziekuje rozwiez Robertowi za doradztwo techniczne mysle ze mojej asterce wyjdzie to na dobre juz mi szepcze ze jest zadowolona.

Napisano
  • Autor

> Dziekuje koledze ze wspomnial o mnie . Czuje sie bardzo

> dowartościowany . dziekuje rozwiez Robertowi za doradztwo

> techniczne mysle ze mojej asterce wyjdzie to na dobre juz mi

> szepcze ze jest zadowolona.

20.GIF20.GIF

Napisano

Witam

jakis czas temu rozpisywałem sie na temat opon bo sam poszukiwałem czegos do mojej asterki i po czesci dzieki testowi ADAC zdecydowalem sie na firestony no i oczywiscie cena tez byla za nimi, kuplem je tez w tym samym sklepie smile.gif. Ogolnie przejechalem na nich juz kilka powiedzmy kolo 3 tys i wrazenia bardzo dobre na suchym rewelacja jak po szynach - nie wiem dalczego pisza wszyscy ze sa glosne dla mnie jak kazda inna opona - no i na mokrym zachowuja sie jak na suchym smile.gif Oponki warte swojej ceny. aha co do spalania mam ciezka noge i moja asterka potrafi spalic nawet 11l/100km frown.gif tak jak przy innych oponach. Ciekawe tylko ile kkm wytrzymaja

pzdr

Napisano

nalepex zdaje się odemnie zlosnik.gif ale on był do naklejania na zewnątrz zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> nalepex zdaje się odemnie ale on był do naklejania na zewnątrz

Stunowałem go nieco i dałem od środka wink.gif . Dzieki temu przetrwa pewnie dluzej niz na zewnatrz waytogo.gif

Napisano

A nie za wysokie te oponki.?? czym większe koło tym robi mniej obrotów podczas jazdy czyli licznik kilometrów mniej nabija km.... Dobrze gadam czy sie myle.???

Napisano

No fajne oponki najważniejsze ze nowe i zeby nie były stare zleżałe... Michelin jest mięciutką gumą dlatego ciszej chodzi po drodze smile.gif

A nalepka pierwsza klasa bardzo mi się podoba smile.gif Bardzo dobry pomysł naklejenia jej od środka smile.gif

Napisano
  • Autor

> A nie za wysokie te oponki.?? czym większe koło tym robi mniej

> obrotów podczas jazdy czyli licznik kilometrów mniej nabija

> km.... Dobrze gadam czy sie myle.???

Opony maja wymiar taki jaki powinny miec. Te zdjecia jakies takie dziwne mi sie zrobily przy konwsersji

Napisano

na zewnątrz trzyma się od 3 lat albo i 4 bez problemów ok.gif

Napisano

co kombi to kooooooooooooombi biglaugh.gif

piekne autko waytogo.gif

a jakie oponexy pub2.gif

a jaki nelepex boje_sie.gif

pozdro

Napisano

> W dniu dzisiejszym moja caravana została wyposazona w komplet nowych

> oponek Firestone TZ200

No gdybym w najblizszym czasie był na kupnie letnich kapci też bym je rozważył choć w moim rozmiarze 185/65 R15 to opony te mają w podobnej cenie silną konkurencję np:

Firestone TZ200 185/65R15 -197 zł

Continental ContiEcoContact 3 185/65R15 -204 zł

Dunlop SP30 185/65R15 - 206 zł

Napisano

Tego nalepexa to lepiej popraw bo powietrzem mocno podchodzi grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.