Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Droga wewnętrzna

Featured Replies

Napisano

Hej,

Dziś wyjeżdżam do pracy i patrzę, a tam na mojej bocznej uliczce pojawiły się tablice z informacją, że moja ulica to teraz droga wewnętrzna. Na szybko czytałem, że to oznacza, że na mojej drodze nie obowiązują niemal żadne przepisy ruchu drogowego. Wyczytałem też, że nie można  ustanowić drogi wewnętrzną bez wyłączenia jej z użytkowania - jak to jest w praktyce? Na czym polega jej wyłączenie?

Przerabiał ktoś taki temat? Warto próbować to odkręcić, czy nie taki diabeł straszny?

Napisano

Wlasciciel drogi,zarządca to Miasto, Gmina, Spółdzielnia,, Wspólnota,  osoba prywatna? Podejrzewam, że ta droga zawsze była wewnętrzna, tylko teraz znak z jakiegoś powodu stanął.

Raczej nie przekwalifikowuje się dróg publicznych w wewnętrzne, a na odwrót.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
  • Autor

Dodzwoniłem się w końcu do urzędu. Okazało się, że droga jest publiczna i właścicielem jest gmina Trzebinia. A zarząd dróg Chrzanów (powiat) miał postawić znaki tylko na trzech łącznikach doprowadzających , nie na całą ulicę. Mają to wyprostować, zobaczymy.

Mieli tylko te zaznaczone na czerwono wyłączyć, a na końcu i początku uliczki też postawili znaki.

Clipboard01.jpg

Napisano

Podpinam się z pytaniem, mam na drodze dojazdowe do bloku jednocześnie dwa znaki: droga wewnętrzna i strefa zamieszkania.
Droga nowa do nowego bloku. Teraz jest jeden ale będą z czasem powstawać kolejne.

Wysłane z mojego SM-G800H przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

To przynajmniej masz jasno określone przepisy w strefie zamieszkania.

Napisano
  • Autor

W piątek znaki "droga wewnętrzna" zniknęły :)

Napisano

u mnie jest droga wewenetrzna a straz miejska i tak przyjezdza sama na patrole czy nikt na ziemi nie stoi by dac mandat za postoj na trawniku

Napisano
2 godziny temu, patgaw napisał:

u mnie jest droga wewenetrzna a straz miejska i tak przyjezdza sama na patrole czy nikt na ziemi nie stoi by dac mandat za postoj na trawniku

proste , nie stawiać aut na trawnikach 

Napisano
  • Autor
Dnia 15.02.2018 o 10:58, patgaw napisał:

Ciekawe, czy mają prawo. Oprócz "drogi wewnętrznej" nie ma innych znaków, typu strefa...?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.