Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Timer 230V

Featured Replies

Napisano

Szukam jakiegoś "sterownika"/timera którym będę sterował oświetlenie zewnętrzne domu. Oczekiwania są dosyć proste - ma być możliwość ustawienia, że w danym dniu tygodnia ma się włączyć oświetlenie o danej o godzinie i ma się wyłączyć też o zdefiniowanej godzinie. Na chwilę obecną mam po prostu zwykły przełącznik w korytarzy którym włączam i wyłączam światło - właśnie ten przełącznik chciałbym zastąpić czymś bardziej zaawansowanym technologicznie. Znalazłem na alledrogo coś takiego:

http://allegro.pl/wlacznik-wylacznik-czasowy-230v-programator-timer-i7249621605.html

Prawie spełnia to moje oczekiwania, ale jest to wersja natynkowa. Czy jest coś podobnego, ale w opcji podtynkowej? Ewentualnie jakie inne rozwiązanie można zastosować?

Napisano
  • Autor

Dzięki. W międzyczasie pogooglałem i znalazłem coś takiego:

https://www.conrad.pl/p/wylacznik-czasowy-paladin-173110-easy-01347-400-w-358592

Wydaje mi się to prostsze - odpada cała konfiguracja wifi itd. Także szukam chyba czegoś takiego tylko jeśli dałoby radę znależć coś tańszego.

Napisano
2 godziny temu, Kamil_123 napisał:

Czy jest coś podobnego

Czy taki wyłącznik czasowy ma sens do oświetlenia zewnętrznego skoro zmierzch przesuwa się w czasie?

Nie lepiej zmierzchowy?

:hmm:

Napisano
Czy taki wyłącznik czasowy ma sens do oświetlenia zewnętrznego skoro zmierzch przesuwa się w czasie?
Nie lepiej zmierzchowy?
:hmm:
Zmierzchowy jest OK do wyznaczenia godziny włączenia, problem będzie z wyłączeniem jeśli nie chcemy aby oświetlenie było aktywne do rana. Zawsze można dolożyć zwykły timer, który wyłączy zasilanie określoną ilość godzin po włączeniu, ale nie wiem czy to dla autora wystarczająco dobre rozwiązanie.

tapatalked

Napisano

Ja połączyłem szeregowo zmierzchowy z czasowym w rozdzielce. 

Programator czasowy jest ustawiony od 14:00 do 22:00. Zmierzchowy przez pokrętło nastawiony jest na szarówkę. Działa to tylko wtedy jak załączone są oba. 

Programator czasowy mogę ustawić na 14 różnych czasów.

Napisano

Dziwne, nie mogę edytować własnego posta powyżej. Chciałem wprowadzić poprawkę, że:

Programator ma możliwość programowania 8 programów  załącz- wyłącz  w trybie tygodnia. w pojedynczym programie można wybrać: wszystkie dni, tylko robocze, weekend, co drugi dzień i każdy dzień z osobna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.