Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blokada na pedaly Solex - ktos uzywa w Astrze?

Featured Replies

Napisano

Hej!

Z tego co mozna przeczytac w roznych zrodlach blokada pedalow nalezy do lepszych zabezpieczen auta. Na allegro udalo mi sie znalezc takie cos:

http://miniurl.pl/solex

Czy ktos uzywal tej blokady w Astrze I ? Chodzi mi glownie o to, czy pasuje do astrowych pedalow... A moze jakies inne dyby?

Bede wdzieczny za podzielenie sie wrazeniami.

Pozdrawiam!

Napisano

> Hej!

> Z tego co mozna przeczytac w roznych zrodlach blokada pedalow nalezy

> do lepszych zabezpieczen auta. Na allegro udalo mi sie znalezc

> takie cos:

> http://miniurl.pl/solex

> Czy ktos uzywal tej blokady w Astrze I ? Chodzi mi glownie o to, czy

> pasuje do astrowych pedalow... A moze jakies inne dyby?

> Bede wdzieczny za podzielenie sie wrazeniami.

> Pozdrawiam!

Używał dziadek , używał ojciec używałem ja, jeżdzi pod fotelem na czrną godzinę gdybym się pojawił w niebezpiecznym terenie smile.gif pasuje ale wyleczyłem się z niej może to dobre zabezpieczenie ale w codziennym użytku cholernie niewygodne. Przy każdym wyjeżdzie to wkładać/zdejmować, lata pod nogami przy każdym hamowaniu bo kto z tym będzie latał co chwile do tyłu... A najbardziej denerwuje zdejmowanie jak się to ustrojstwo zachaczy o pedał albo zatrzaśnie na pierwszy ząbek i gmeraj tym kluczykiem co chwile. Na codzień nie polecam ale lepsze to niż nic jeśli nie masz innych zabezpieczeń

Napisano

> Hej!

> Z tego co mozna przeczytac w roznych zrodlach blokada pedalow nalezy

> do lepszych zabezpieczen auta. Na allegro udalo mi sie znalezc

> takie cos:

> http://miniurl.pl/solex

> Czy ktos uzywal tej blokady w Astrze I ? Chodzi mi glownie o to, czy

> pasuje do astrowych pedalow... A moze jakies inne dyby?

> Bede wdzieczny za podzielenie sie wrazeniami.

> Pozdrawiam!

ja używałem w poprzedniej Astrze i pasowała - był ciut inny, ale też Solex

Napisano

Za niewiele wieksze pieniadze mozesz kupic i wlasnorecznie zamontowac blokade skrzyni dipol. Montujesz ja w tunelu pomiedzy fotelami, a w tunel wbijasz tylko bolec.

Napisano

Ja mam u siebie, na peadały pasuje, aczkolwiek wisi sobie luźno (w polonezie była na sztywno), ale nie można jej zdjąć bez rozpięcia kluczykiem.

Nieraz jest trochę zabawy jak się coś zatnie przy kręceniu kluczykiem, nie zakałdam jej na codzień bo poporostu nie chce mi się latać do bagażnika za kazdym razem a spod fotela wyjeżdż pod nogi prz hamowaniu. Zakładam tylko w podejrzanych miejscach.

Napisano

Fajna sprawa. Szybkie i wygodne ale jak ktoś będzie uparty to sprężonym powietrzem zamrażają metal i młotkiem pięknie pęka. Sam nie wierzyłem ze to jest możliwe i jednak tak. Ja osobiście mam w aucie blokadę BBS. Polega ona na zablokowaniu hamulców gdy złodziej użyje ich pierwszy raz. Po wciśnięciu pedału hamulce zostają już w tej pozycji. Im więcej razy naciśnie tym bardziej hamulec trzyma. Ja osobiście sam go naciskam zanim opuszcze auto. Jedynyą możliwością obejścia tego systemu jest cięcie przewodów hamulcowych i położenie nowych wraz z płynem. W Łodzi jest pewien zakład (tylko jeden) który to zakłada. Ja mam podstawową werjse czyli na 2 poła po przekątnej (przód prawe i tył lewe) Można oczywiście na wszystkie. Koszt 1000 zł (moja opcja) Jeśli nie zlaweują to nie ma siły zeby ukradli.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.