Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nissan Pathfinder 2,5 Dci ?

Featured Replies

Napisano

Od dłuższego czasu chodzi za mną pomysł, kupna drugiego samochodu na weekendowe wypady. Początkowo myślałem o Patrolu ,ale...po pierwsze - samochód nie ma być przeprawowy i ekstremalna terenówka nie jest mi potrzebna (ma po prostu, od czasu do czasu wjechać w zaśnieżony lub lekko błotnisty leśny dukt) , a po drugie - dobrze utrzymane  i nie "wynurane" Patrole to białe kruki . Tak się zastanawiam nad Pathfinderem z lat 2006 - 2009 ,z reguły występują one z silnikiem 2,5 DCi ,ktoś ma jakieś doświadczenie z tym modelem ?, coś wie ? , coś słyszał ? . Jak na razie to luźne dywagacje , w grę wchodzi także Grand Vitara , Forester ,San Tafe ,tak do ok.  35 k  ...wybór jest tak duży ,że aż ...za duży ;].

Edytowane przez stalan

Napisano

sprawdzić dobrze ramę szczególnie w okolicach zbiornika paliwa. 

Napisano
9 godzin temu, stalan napisał:

Od dłuższego czasu chodzi za mną pomysł, kupna drugiego samochodu na weekendowe wypady. Początkowo myślałem o Patrolu ,ale...po pierwsze - samochód nie ma być przeprawowy i ekstremalna terenówka nie jest mi potrzebna (ma po prostu, od czasu do czasu wjechać w zaśnieżony lub lekko błotnisty leśny dukt) , a po drugie - dobrze utrzymane  i nie "wynurane" Patrole to białe kruki . Tak się zastanawiam nad Pathfinderem z lat 2006 - 2009 ,z reguły występują one z silnikiem 2,5 DCi ,ktoś ma jakieś doświadczenie z tym modelem ?, coś wie ? , coś słyszał ? . Jak na razie to luźne dywagacje , w grę wchodzi także Grand Vitara , Forester ,San Tafe ,tak do ok.  35 k  ...wybór jest tak duży ,że aż ...za duży ;].

Nissan xterra/Pathfinder z 4,0 V6 

Kia Sorento 3.3 V6

Forek/Grand Vitara będą mniejsze, ale też fajne :oki:

Edytowane przez Pipper

Napisano

oglądał?

Napisano

no napisał że w grę wchodzi Vitara :phi:

Napisano

Pls, tylko nie Navara D40/Pathfinder ...

Jeśli główny inżynier który to projektował przyznaje ze ‚popełniliśmy poważne bledy’ to chyba o lepszy marketing nie trzeba.

Ilość padających rzeczy w tych autach jest tak długa ze papieru nie starcza.

Tak, możliwe ze w PL warunkach da się to tanio naprawić - ale de facto potrzebujesz dwóch aut żeby jedno jeździło - autentyczne przygody kolegi który miał 2. Jeden zawsze ud rakieta stał.

Z zalet:
- brak,

Z wad:
- padające sprzęgła ok co 30-40k km,
- padająca dwumasa - ok 40k km,
- urywające się klamki - komplet na 80k
Km,
- następne sprzęgło ok 80k
Km,
- łańcuch w dużej ilości nie potrafił przerwać 100k km,
- EGR - znów masa padów,

Dodatkowo - Made in Spain - miała poważny problem z Pathfinder i Navara...

6565d8f4f3e7fa261514f0492f911d54.jpg

Owszem Pathfinder był 1:3 łamiące się Navara ale był ...

Sent from my iCrap X using Tapacrap

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.