Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomysł na powieszenie dekodera pod tv

Featured Replies

Napisano

Jest sobie TV 24" na prostym wieszaki sufitowym. Macie jakiś pomysł na estetyczne i niedrogie powieszenie pod nim dekodera? 

Mi na wykorzystać śruby mocujące uchwyt do tv, ewentualnie na jakąś objemkę do samej rury wieszaka. 

Fajnie, jakby to nie pochłaniało dużo kasy i było w miarę  estetyczne. 

grape-gm600-uchwyt-sufitowy-17-37-max-25kg-vesa-200.jpg

Napisano

Dwie obejmy na rurę jak do montażu anteny satelitarnej.  Gwint w tych obejmach wystaje dość sporo, więc na to kawałek blachy z otworami na te wystające prenty gwintowane (i na to nakrętki, czyli blacha będzie przykręcona "na szpilki") oraz z otworami do wkręcenia śrubek o orozstawie jak otwory montażowe w dekoderze

Napisano
  • Autor

Właśnie problem w tym, że dekoder chyba nie ma otworów montażowych, musi stać na półeczce. Taka półeczka z blachy musiałaby być estetyczna.

Ale Twój pomysł można byłoby wykorzystać i dociąć taką blachę, która będzie pasowała do otworów montażowych półeczki, np takiej:

PÃÅKA Åcienna RTV na konsolÄ XBOX DVD DEKODER 10kg

Napisano

Ja bym schował za TV.

Nawet jak dekoder nie ma otworów montażowych, to w jakiejś ramce (jak smartfon w aucie itp)

Napisano
  • Autor
21 minut temu, wald0 napisał:

Ja bym schował za TV.

Nawet jak dekoder nie ma otworów montażowych, to w jakiejś ramce (jak smartfon w aucie itp)

Ponieważ tv wisi na uchwycie sufitowym, to za TV nie bardzo. Do tego jest z twardym dyskiem - w pionie nie bardzo chyba? I jeszcze jedno - tracę info z wyświetlacza, o ile większość i tak jest na OSD, to z godziny można korzystać na bieżąco ;)

Napisano

Co do dysków to nie ma przeciwwskazań do pracy w pionie.

Jedyne co dawniej odradzano to praca HDD "do góry nogami" ale też nie wiem czy to prawda.

Mam dyski pracujące pionowo, jeden w kompie desktopie, drugi właśnie wisi sobie pionowo za TV ;) w koszyczku - nic się złego nie dzieje.

Osobiście mam hopla na punkcie chowania wszelkich kabli i sprzętów stąd taka propozycja ;)

Napisano

Też jestem za tym by dekoder zawiesić na tylnej ściance tv. Godzina czy inne dane nie są niezbędne. Tylko trzeba celować pilotem w sufit i w opcjach dobrze jest ustawić automatyczne wyłączanie dekodera, gdy bezczynny.

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, 2000_mc napisał:

Też jestem za tym by dekoder zawiesić na tylnej ściance tv. Godzina czy inne dane nie są niezbędne. Tylko trzeba celować pilotem w sufit i w opcjach dobrze jest ustawić automatyczne wyłączanie dekodera, gdy bezczynny.

Ma to sens jak TV widzi przy ścianie, jak nie, to od drugiej strony będzie chyba wyglądać gorzej niż z półką. 

Jakby był problem z pilotem, to można przedłużacz jakiś zastosować. 

Przymierzę u siebie jak to będzie z tyłu wyglądać. 

Napisano
Dnia 8.05.2018 o 07:40, Kysior napisał:

Jest sobie TV 24" na prostym wieszaki sufitowym. Macie jakiś pomysł na estetyczne i niedrogie powieszenie pod nim dekodera? 

Mi na wykorzystać śruby mocujące uchwyt do tv, ewentualnie na jakąś objemkę do samej rury wieszaka. 

Fajnie, jakby to nie pochłaniało dużo kasy i było w miarę  estetyczne. 

najlepiej to pozbyć się dekodera i wymienić na moduł z kartą wkładany do TV. Ja tak zrobiłem z każdym telewizorem, bez sensu tracić miejsce na kolejne urządzenie. Dwa piloty to były dobre w latach 90-tych ;) 

Napisano
1 godzinę temu, bergerac napisał:

najlepiej to pozbyć się dekodera i wymienić na moduł z kartą wkładany do TV. Ja tak zrobiłem z każdym telewizorem, bez sensu tracić miejsce na kolejne urządzenie. Dwa piloty to były dobre w latach 90-tych ;) 

a multiroom dziala wtedy bo mi nc+ powiedzieli że jeśli mam multitooma to ta opcja odpada 

Edytowane przez 4thelement

Napisano
12 godzin temu, 4thelement napisał:

a multiroom dziala wtedy bo mi nc+ powiedzieli że jeśli mam multitooma to ta opcja odpada 

nie wiem, nie mam nc+

Napisano
Dnia 11.05.2018 o 09:12, bergerac napisał:

Na modułach nc go nie działa8]

Napisano

Sąsiadowi robiłem ramkę z aluminium pod otwory w tv praktycznie nie widać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.