Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Yaris Hybrid

Featured Replies

Napisano

Wiem, ze jest kilka watkow o hybrydach, ale to inne modele, a mnie interesuje konkretnie Yaris.

Hybryde, jako taka znam, bo kilka lat Priusem jezdzilem i bylem z niego bardzo zadowolony. Tyle, ze wtedy to bylo pierwsze auto, a teraz rozgladam sie za czyms dla zony. Auto typowo do miasta. Oczywiscie wlalbym Priusa, ale za o 40k (bo taki wstepnie przyjalem budzet) bedzie juz leciwe auto, Auris zapewne nieco mlodszy a Yaris powinien byc najmlodszy z tej trojki i pewnie najtanszy w utrzymaniu :hmm:

Jak pisalem, z Priusa bylem mega zadowolony, zero problemow przez 4 lata. Czy z Yariska jest szansa, ze bedzie podobnie. Niby tez Toyota, ale juz inna generacja i pytanie czy z bezawaryjnoscia nadal jest tak dobrze? Na co zwrocic uwage przy wyborze i ogladaniu tych aut?

Napisano
10 godzin temu, zinger napisał:

Wiem, ze jest kilka watkow o hybrydach, ale to inne modele, a mnie interesuje konkretnie Yaris.

Hybryde, jako taka znam, bo kilka lat Priusem jezdzilem i bylem z niego bardzo zadowolony. Tyle, ze wtedy to bylo pierwsze auto, a teraz rozgladam sie za czyms dla zony. Auto typowo do miasta. Oczywiscie wlalbym Priusa, ale za o 40k (bo taki wstepnie przyjalem budzet) bedzie juz leciwe auto, Auris zapewne nieco mlodszy a Yaris powinien byc najmlodszy z tej trojki i pewnie najtanszy w utrzymaniu :hmm:

Jak pisalem, z Priusa bylem mega zadowolony, zero problemow przez 4 lata. Czy z Yariska jest szansa, ze bedzie podobnie. Niby tez Toyota, ale juz inna generacja i pytanie czy z bezawaryjnoscia nadal jest tak dobrze? Na co zwrocic uwage przy wyborze i ogladaniu tych aut?

Tak. Do Yariski  wciąż pakują HSD 1.5 - ten sam, który byl w Priusie Mk2.

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, grogi napisał:

Tak. Do Yariski  wciąż pakują HSD 1.5 - ten sam, który byl w Priusie Mk2.

Czyli mechanicznie nie powinno byc wiekszych problemow, chyba ciezko o bardziej sprawdzona jednostke. Choc spodziewalem sie, ze wsadza tam cos nowszego.

Chyba nie ma co szukac dziury w calym tylko trzeba sie za jakims fajnym egzemplarzem rozgladac. Ta wersja Hybrid miala jakies zmiany w trakcie produkcji, czy to ciagle ta sama generacja odkad ja sprzedaja?

Edytowane przez zinger

Napisano

Jeździłeś tym?

O tyle o ile lubię hybrydy Toyoty, to eCVT wymaga dobrego wytłumienia wnętrza. A to robi Toyota tylko w Lexach :( Auris Hybrid jest nieznośnie głośny. Yaris - pomnóż razy 2.

Wziąłbym zwykłą benzynę w Yarisie.

Napisano
  • Autor

Yariska nie jezdzilem. Ale, jesli nie bedzie gorzej niz w Priusie z 2005r to nie widze problemu. Auto tylko do miasta.

Napisano
32 minuty temu, zinger napisał:

Yariska nie jezdzilem. Ale, jesli nie bedzie gorzej niz w Priusie z 2005r to nie widze problemu. Auto tylko do miasta.

nie chodzi o dynamikę a ilość decybeli we wnętrzu. Auris już przy 80km/h zaczyna udowadniać jak "tanim" autem jest (pomijam jakość plasitków, czy konsoli środkowej). z tego co kojarze Yarisa (nie hybrydę a konwencjonalne wersje) - to tam jest sporo gorzej. połącz to z dychawicznym napędem i wyjącym CVT i masz uciążliwe auto. gorsze niż klasyczna benzyna.

no wielki plus zapewne to automat, ktory dostajesz gratis przy bateriach, który w tym segmencie jest rzadko spotykany.

Napisano
  • Autor

Spoko, przejade sie to zwroce uwage na ten halas.

Automat jest jednym z podstawowych wymagan. Wlasnie od czasu Priusa (chyba 2009r) jezdzimy automatami i nie zamierzamy wracac do manuala.

Jesli to ten sam silnik i skrzynia co w P2 to dla mnie jest jak najbardziej ok. Do tego bardzo dobre wspomnienia z Priusa i fakt, ze auto ma jezdzic po krakowskich korkach - stad pomysl z hybrydowym Yarisem. Plusem hybrydy jest tez, zazwyczaj, lepsze wyposazenie niz w benzynach.

Edytowane przez zinger

Napisano

Jak miałem KIA RIO II AT to porównywałem głośność z Yaris Hybrid. KIA była duuuużo cichsza. oczywiście podczas jazdy, bo na postoju Toyota ma zgaszony silnik.

Napisano
  • Autor

A taki Jazz np Honda Jazz Hybryda jako alternatywa dla Yariski ma sens? Tylko to chyba u nas nie bylo sprzedawane, wiec tylko sztuki z importu?

Napisano
1 godzinę temu, zinger napisał:

A taki Jazz np Honda Jazz Hybryda jako alternatywa dla Yariski ma sens? Tylko to chyba u nas nie bylo sprzedawane, wiec tylko sztuki z importu?

Przejedz sie ja jezdze yaris w aucie na minuty i to jest po prostu dramat. Ani to sie dobrze nie prowadzi ani nie jest wygodne w obsludze i multimedia i rozmieszczenie sterowania lusterek ba nawet klima ma udziwnione sterowanie. Porownujac to z polo czy fiesty to dramat na kolach no ale ma male spalanie. Honda na pierwszy rzut oka wyglada przyjemniej w srodku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.