Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiesta MkVII - wskazania spalania komp.

Featured Replies

Napisano

Cześć,  

czy w aucie jak w temacie (1.0EB) można jakoś kalibrować wskazania komputera pokładowego w kwestii zużycia paliwa?

Obecnie błąd pomiaru to między 0.6-1l/100km, co jest delikatnie mówiąc do bani.

Pozdr. ;]

Napisano

Chalupniczo Forscanem sie nie da ale moge Ci powlaczac jakies ficzery :phi: Typu autolock czy inne wynalazki. Moze w Asio maja cos lepszego. A w ktora strone ten blad? U mnie ponizej 8l nie schodzi srednie to jak mi jeszcze zaniza o litr to grubo :hehe: 1.0 EB 145HP.

Edytowane przez wujekcybul

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor
Dnia 13.06.2018 o 13:15, wujekcybul napisał:

Chalupniczo Forscanem sie nie da ale moge Ci powlaczac jakies ficzery :phi: Typu autolock czy inne wynalazki. Moze w Asio maja cos lepszego. A w ktora strone ten blad? U mnie ponizej 8l nie schodzi srednie to jak mi jeszcze zaniza o litr to grubo :hehe: 1.0 EB 145HP.

Nie wiem jak przegapiłem Twojego posta. Oczywiście zaniża, pokazuje 7.2 a jest 8.2 :hehe:

Napisano
1 godzinę temu, bartekm napisał:

Nie wiem jak przegapiłem Twojego posta. Oczywiście zaniża, pokazuje 7.2 a jest 8.2 :hehe:

Czyli mi pali 9. Musze w koncu z dystrybutora policzyc. BTW w niedziele sie przekonalem, ze rezerwa pokazuje do pustego baku a nie jak w koreancach do zasiegu ponizej 50km :phi: Malo brakowalo. :hehe:

Napisano
16 godzin temu, wujekcybul napisał:

Czyli mi pali 9. Musze w koncu z dystrybutora policzyc. BTW w niedziele sie przekonalem, ze rezerwa pokazuje do pustego baku a nie jak w koreancach do zasiegu ponizej 50km :phi: Malo brakowalo. :hehe:

Ciekawe,w focusie mk2 zapala się ,i na kompie piszę 80km.

Napisano
6 godzin temu, arek_m napisał:

Ciekawe,w focusie mk2 zapala się ,i na kompie piszę 80km.

U mnie tez ale kto wiedzial, ze do 0 liczy. Zazwyczaj pokazuja do 50 a pozniej znika.

Napisano
Dnia 27.06.2018 o 21:13, wujekcybul napisał:

U mnie tez ale kto wiedzial, ze do 0 liczy. Zazwyczaj pokazuja do 50 a pozniej znika.

W mk 7 małżonce udało się tego dokonać. Wsiadam kiedyś do auta, uruchamiam silnik, a komputer pokazuje "zero km do zatrzymania auta". Tak byłem zaskoczony, że... nie uwierzyłem. Po chwili jednak dotarło do mnie, że to prawda i z duszą na ramieniu jechałem do najbliższej stacji paliw. Silnik się wyłączył jakieś 20 m od dystrybutora. 😊

Napisano
  • Autor
12 godzin temu, AstraC napisał:

@bartekm

https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=282691&page=2

@MARS U mnie wyszło, że pokazuje 0km zasięgu jak w baku pozostaje około 4-5l benzyny.

Niestety ta kombinacja klawiszy nie działa, a przy innej opcje są nieprzestawialne :(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.