Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odszkodowanie OC a brak dostepnych czesci

Featured Replies

Napisano

Pytanie teoretyczne. Jak to jest w przypadku szkody naprawianej z OC sprawcy gdy na rynku brak uzywanych i nowych czesci oryginalnych i zamiennikow. co w takiej sytuacji? Auto to 6 letni saab 9-5 i chodzi o tylna klape ze swiatlami.

I jak to jest w przypadku jakiegos klasyka? 

Pytam o OC bo z AC to pewnie po prostu ubezpueczyciel wysyla na drzewo (?)

Edytowane przez lisik

Napisano
Godzinę temu, lisik napisał:

Pytanie teoretyczne. Jak to jest w przypadku szkody naprawianej z OC sprawcy gdy na rynku brak uzywanych i nowych czesci oryginalnych i zamiennikow. co w takiej sytuacji? Auto to 6 letni saab 9-5 i chodzi o tylna klape ze swiatlami.

I jak to jest w przypadku jakiegos klasyka? 

Pytam o OC bo z AC to pewnie po prostu ubezpueczyciel wysyla na drzewo (?)

Miałem taki przypadek. PZU wzięło wycenę część z katalogu części producenta, zastosowało amortyzację, przelało parę stówek na konto i sprawa załatwiona. Na argumenty, że część niedostępna od dawna a zamienniki nie istnieją, stwierdzili, że mogę oddać na naprawę do ASO. Ale ASO nie chciało przyjąć do naprawy wiedząc, że część nie występuje już w sprzedaży.

Napisano

Kolega mial tak w starym hyundaju coupe rd1 z 99 . uwalony błotnik.nie bylo zamiennika ani oryginalu. Napisali ze wyceniaja naprawe blotnika przez blacharza. Dolozyli 300zl jak napisal ze org brak i zamiennikow tez. Bylo to pare lat temu

Napisano
Dnia 25.06.2018 o 18:42, Igorek napisał:

Miałem taki przypadek. PZU wzięło wycenę część z katalogu części producenta, zastosowało amortyzację, przelało parę stówek na konto i sprawa załatwiona. Na argumenty, że część niedostępna od dawna a zamienniki nie istnieją, stwierdzili, że mogę oddać na naprawę do ASO. Ale ASO nie chciało przyjąć do naprawy wiedząc, że część nie występuje już w sprzedaży.

Zapomniałeś napisać co dalej :ok:

Napisano
22 godziny temu, mrBEAN napisał:

Zapomniałeś napisać co dalej :ok:

Sprawę oddałem do rzecznika ubezpieczonych i`przyznano mi rację ale PZU i tak stwierdziło, że mogę sobie iść do sądu jak się nie podoba. Naprawiłem używką z któregoś tam z kolei ogłoszenia  bo przecież wszyscy sprzedają same idealne części a jak przychodzi do zakupu to większość złom. Więcej kosztowały mnie podróże i jeżdżenie na przymiarki niż dałem za samą część. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.