Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

panele winylowe - jakieś opinie?

Featured Replies

Napisano

Mam "w rodzinie". Co prawda panele pochodzą sprzed kilku już lat i nie znam producenta, ale są winylowe.

Jedna wada, wg mnie poważna- wyraźnie przebarwiają się z czasem na słońcu. Na panelach położonych przy drzwiach balkonowych wyraźnie widać miejsca gdzie na podłodze operuje słońce.

Napisano

Ja mam, ale leżą jeszcze w paczkach ;]. W przyszłym tygodniu będę kładł - plus jest taki że kładzie się je tylko na folii paroizolacyjnej, same w sobie mają warstwę korka.

Moje są z firmy Wicanders.

Napisano
  • Autor
7 minut temu, skodan napisał:

Ja mam, ale leżą jeszcze w paczkach ;]. W przyszłym tygodniu będę kładł - plus jest taki że kładzie się je tylko na folii paroizolacyjnej, same w sobie mają warstwę korka.

Moje są z firmy Wicanders.

Czemu wybrales taki towar a nie np. drewno? 

Napisano
25 minut temu, exor napisał:

Chciałem podłogę drewnianą - jakieś deski podłogowe barlineckie czy coś w tym stylu. Znajomy, który prowadzi firmę od podłóg i drzwi odradził mi jednak deskę ze względu na eksploatację:

- w przypadku deski lakierowanej to trzeba delikatnie się z nią obchodzić - a u mnie z salonu jest wyjście na taras i w lecie non stop ktoś lata w jedną i drugą stronę, do tego pies (wyżeł) i dlatego zrezygnowałem z tej opcji.

- w przypadku desek olejowanych to trzeba co jakiś czas je olejować - a mi się nie chce latać koło podłogi jak koło jajka więc również odpadło.

No i padło na winyl - temat dosyć drogi - około 140zł/m2 ale walory wytrzymałościowe, estetyczne i eksploatacyjne bez problemów o których wspomniałem powyżej.

Napisano
13 godzin temu, exor napisał:

Cena całkiem całkiem. Tylko jak się to sprawuje na co dzień oraz po paru latach jak to wygląda?

Ja właśnie temat odpuściłem ze względu na cenę ;]

43 minuty temu, exor napisał:

Drewno to uwikłanie w eksploatacje i pielęgnacje. Nie zauważyłeś, że czasy parkietów i desek barlineckich odchodzą powoli do lamusa?

Weź to później szlifuj i lakieruj od nowa 8] Panel wywalasz i kładziesz nowy ;]

Ja poszedłem w zwykłe panele laminowane z AC5, nadają się na podłogówkę, 8 mm i dobry podkład i powinno być git. Winylowe są lepsze, ale i droższe. Ale są też i cieńsze, co w moim przypadku zrobiło by próg przy oknie tarasowym bo wysokością pierwotnie celowałem w płytki.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, skodan napisał:

No i padło na winyl - temat dosyć drogi - około 140zł/m2 ale walory wytrzymałościowe, estetyczne i eksploatacyjne bez problemów o których wspomniałem powyżej.

No ale tańszy niż dechy, dostałem 2 wyceny:

Wonder Floor Deska Dąb Weston kl I – lakier, Faza 4x, szczotka: 21 103,00 zł

Wonder Floor Deska Dąb Weston kl II – lakier, Faza 4x, szczotka: 19 078,00 zł

Brutto. Z montażem. Bez listew.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, komor napisał:

Nie zauważyłeś, że czasy parkietów i desek barlineckich odchodzą powoli do lamusa?

no nie bardzo zauważyłem.

pełno tego po sklepach, znajomy też odebrał teraz segment i kładzie finish deska.

Napisano

A ja się zastanawiałem nad tymi panelami do garażu, w którym raczej nigdy samochód nie będzie garażowany. Jakieś potencjalnie minusy w porównaniu z płytkami lub specjalną farbą do posadzek? Poza ceną.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.