Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dorabianie wydechu ze zużytego wzoru

Featured Replies

Napisano

Hej,

mam w starym aucie skorodowany fragment wydechu. Niby jeszcze się trzyma, ale już niedługo trzymać się nie będzie. Wymiana na zamiennik wydaje mi się niemożliwa, bo auto popularne, ale wersja auta raczej nieczęsto widywana. Osobiście uważam, że trzeba to dorobić na wzór.

I teraz pytanie: czy korzystaliście z takich usług? Czy znacie jakąś sensowną firmę (najlepiej Warszawa lub jej okolice), która zrobi to dobrze i trwale? Macie jakieś doświadczenia/opinie w tej sprawie?

Nie oczekuję, że ktoś zrobi to za darmo, ale chcę, żeby było dobrze, a nawet bardzo dobrze.

Napisano

Pierwszy lepszy tłumikarz to ogarnie. ;)

Napisano

Mam dwa tłumiki z nierdzewki od Mar-Tec:

https://mar-tec.pl/

Jestem zadowolony. W Warszawie (dokładnie to w Piastowie) masz El-tec ale terminy odległe i drogo.

W JHM gdzie czasem bywam i oddaję auto na pewne prace przy nim też robią układy wydechowe.

Wszystko zależy co chcesz wykonać, bo równie dobrze rury możesz kupić np. we FMIC a ktoś kto umie spawać zrobi Ci element jaki chcesz.

Edytowane przez analyzer64

Napisano

Robiłem kiedyś cały wydech do Probe, bo zgnił na sito i nawet nie było z czego odwzorować. Zamienników brak, dwa kawałki prostej rury od Golfa III 1.8 kosztują kilka zł, zakręty to zawsze mam jakieś odłożone po starych wydechach, dwa tłumiki uniwersalne, spawarka i ze 3 godziny roboty.

Każdy tłumikarz ogarnie temat.

Napisano
  • Autor

Generalnie nie chodzi o to, żeby pierwszy lepszy tłumikarz pospawał z tego, co mu na taczce po poprzednich klientach zostało, tylko, żeby ktoś zrobił porządne tłumiki na wzór tych, które są. Generalnie trzeba to zrobić z nierdzewki i porządnie. Auto do youngtimera ma jeszcze trochę, ale ma to wyglądać porządnie i działać tak, jak producent chciał. Auto jest dość mocne. Chciałbym, żeby ktoś wiedział co robi.

Napisano

Jeżeli auto popularne, pomijając wersję, to pogadaj z Mar-Tec może już robili taki wydech, jeszcze w SSGarage robią układy wydechowe i wygląda to całkiem solidnie i estetycznie.

Co to za auto w ogóle? ;] 

Edytowane przez analyzer64

Napisano
  • Autor
5 minut temu, analyzer64 napisał:

Jeżeli auto popularne, pomijając wersję, to pogadaj z Mar-Tec może już robili taki wydech, jeszcze w SSGarage robią układy wydechowe i wygląda to całkiem solidnie i estetycznie.

Właśnie chodzi o to, żeby było solidnie, ale i estetycznie.

5 minut temu, analyzer64 napisał:

Co to za auto w ogóle? ;]  

E6.3AMG

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.