Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dalmierz

Featured Replies

Napisano

Ktoś ma coś poleca? Generalnie zdecydowany jestem na Boscha, kwestia tylko który model. W grę wchodzą PLR 40c, albo GLM 30 może 40. Mówimy o nazwie rzędu 300 zł.

Chyba że uważacie że np taki Zamo wystarczy do domowo-budowlanych zastosowań

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Mam GLM 40. Brakuje mi w nim funkcji pomiaru od czoła urządzenia. Po za tym spełnia swoją rolę, ale ja używam sporadycznie

Napisano

Właśnie wybrałem sobie pod choinkę więc jestem jeszcze przed testami - Bosch plr 30c. W pracy mamy Leica i te są dokładne i nieomylne. Szwagier ma lepszego chińczyka i niestety przy małych odległościach błąd jest dosyć duży. Tak samo widziałem test lidlowego i przy ok 50cm błąd wynosił 5mm więc niezbyt akceptowalne przy majsterkowaniu. Dlatego wybrałem Bosch licząc że będzie dokładniejszy. 

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Harp napisał:

Właśnie wybrałem sobie pod choinkę więc jestem jeszcze przed testami - Bosch plr 30c

Pooglądałem rano testy tego PLR 30c i prawie się zdecydowałem. Cenowo też akceptowalne. Daj znać po świętach jakie wrażenia, bo ja będę kupować chyba o nowym roku.

Napisano
Dnia 21.12.2018 o 20:47, Wojtas_BB napisał:

Ktoś ma coś poleca? Generalnie zdecydowany jestem na Boscha, kwestia tylko który model. W grę wchodzą PLR 40c, albo GLM 30 może 40. Mówimy o nazwie rzędu 300 zł.

Chyba że uważacie że np taki Zamo wystarczy do domowo-budowlanych zastosowań

Napisz, jaka dokładność i zasięg Cię interesuje. Jak 15 m i 1 cm, to wystarczy ultradzwiękowy z marketu.

Napisano
  • Autor

Napisz, jaka dokładność i zasięg Cię interesuje. Jak 15 m i 1 cm, to wystarczy ultradzwiękowy z marketu.

Do zastosowań domowych i wokół domu, myślę że max 30 m.

Napisano

mam Zamo znaczy się Plr 15

na fuchy i robotę przy remoncie jak znalazł , teraz ogarniam nim budowę szwagierki  

Edytowane przez 4thelement

Napisano
Dnia 22.12.2018 o 13:16, Wojtas_BB napisał:

Pooglądałem rano testy tego PLR 30c i prawie się zdecydowałem. Cenowo też akceptowalne. Daj znać po świętach jakie wrażenia, bo ja będę kupować chyba o nowym roku.

Dokładność akceptowalna. Sprawdzałem na długościach 0,3 - 1m na rożnych powierzchniach, kolorach i zależnie od miarki weryfikującej jest to -1/-2mm. Fajne jest dodawanie długości / powierzchni. Plastik (ten zielony) z jakiego wykonane jest urządzenie sprawia wrażenie delikatnego, trochę mało tej gumy osłaniającej. Tutaj jestem trochę rozczarowany bo w dotyku sprawia wrażenie taniego pudełeczka. Przyciski trzeba stosunkowo mocno nacisnąć do ciężaru urządzenia (bardzo lekkie) i łatwo jest poruszyć nim podczas pracy.

Ogólnie ocena pozytywna bo mierzy całkiem dokładnie, ekranik wyraźny, funkcje widzę, że też się przydadzą.

Jakbym zanotował duże odchyłki na większych dystansach to dam znać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.