Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] e84 X123d xDrive

Featured Replies

Napisano

Szukam dziury w całym ;] obecne auto jeździ dobrze, sprzedawać nie chcę, ale trochę mnie świerzbi i od czasu do czasu wpadnie mi coś w oko.

Aktualnie spodobało mi się tytułowe X1 w wersji 204 KM xDrive

Samochód widziałem na ulicy. Ot, wózek na zakupy. Ale aktualnie nic większego nie potrzebuję.

Pytanie:

- jak się toto nadaje do jazdy po mieście (klekot)

- jakieś mankamenty (software, hardware)?

- jak wygląda serwis (drogo, trudno)?

Jak obecnie wygląda niezawodność BMW? Z opinii znajomych właścicieli, to raczej marnie (od eksplodujących turbin które robią sieczkę z silnika w e61, przez problemy z elektryką i parujące reflektory w e91, pękające felgi w X6, beznadziejny napęd w F01 który nie radzi sobie zimą z podjazdami, na padających skrzyniach nowszych 7er nie kończąc), ale może mieli po prostu pecha bo kupili auto w salonie albo premium selection i normalnie takie rzeczy się nie zdarzają ;]

Edytowane przez camel00

Napisano

Jak w każdym N47, trzeba w pewnym momencie wziąć pod uwagę wymianę napędu rozrządu. Jest z tyłu, od strony skrzyni biegów, koszt 3000-4000 zł za całość.

W 23d masz też ryzyko uszkodzenia „małej” turbiny. Nie zaszkodzi przyjrzeć się klapkom w dolocie. X1 E84 nie jest IMO super drogie w obsłudze, bo trochę części (a zmienników jest od groma) pasuje m.in. od E90 i E87.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Imho Lepiej już 330xd 😁 r6 i jedno turbo a fun podobny.

Oglądałem kiedyś takie x1 w tej wersji na mega fullu panorama sporty duże cic mpakiet. Samo auto mi przypadło nwet do gustu choc jest delikatnie kobiece ( patrzyłem dla żony). 

Silnik N więc tak jak pisał kolega wyżej dokładnie rozrząd sprawdzić. Koszty nie są z tego co kojarzę dramatyczne.

2x turbo a silnik tez był w 1er e87.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.