Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ułożenie gresu na ścianach

Featured Replies

Napisano

Ponieważ żadna glazura nam nie spasowała a znależliśmy fajny gres to zastanawiamy się czy gres 30x60 można ułożyć na ścianach?

Edytowane przez Orochimaru
Poprawiłem literówkę w temacie.

Napisano

My mamy gres 60x60 w lazience. Koles nie mial problemow z ukladaniem. Mowil tylko, że troche twarde i ciezko sie przycinalo. 

Napisano
Godzinę temu, przemty napisał:

Ponieważ żadna glazura nam nie spasowała a znależliśmy fajny gres to zastanawiamy się czy gres 30x60 można ułożyć na ścianach?

Tak jak kolega pisał powyżej , nic nie stoi na przeszkodzie ...dobra maszynka z ostrym kółkiem i do przodu 

Napisano
1 godzinę temu, przemty napisał:

Ja w kawalerce tak kładłem - ściany i podłoga z gresu (Paradyż)

IMG_0163.jpg

Napisano
Dnia 8.02.2019 o 20:08, przemty napisał:

W mieszkaniu 10 lat temu kładłem gres ścienny 60x60. Teraz też będę kłaść 60x60 na ścianach a fachura, który będzie to robić chwalił się ostatnio wykonaną łazienką, gdzie ułożył gres na ścianie 180x80 (lub coś w zbliżonym rozmiarze - nie zwracałem uwagi bo nie mam takich płytek a Twój wątek jeszcze nie ujrzał światła dziennego).

Napisano

Powiem z doświadczenia że w moim mieście większość ścian w łazienkach/kuchniach układa się gresu. Przeważnie są to mieszkania, apartamenty na wynajem lub w hotelach czy pensjonatach. Samo układanie jest takie samo jak przy zwykłych płytkach. Jedyna różnica jest przy cięciu, szlifowaniu i wierceniu otworów. Bywają gresy które nie chcą się poddać nawet najlepszej maszynce płycinowej i źle pękają, przez co jest więcej odpadów. No i wiercenie otworów, są w ofercie teraz koronki na flexa do gresu i dają radę ale są drogie bo najmniejsza koronka kosztuje sto parę złotych, a trzeba ich kupić kilka sztuk. No i wystarczają na góra kilkadziesiąt otworów. Ale to zmartwienie glazurnika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.