Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lpg a przeglad

Featured Replies

Napisano

Witam jak w temacie przeglad mam do 02.06.2019r. A lpg (zbiornik) legalizacje do 04.2020r. 

Czy dostanę przeglad ,ewentualnie na ile czasu 

Napisano
44 minuty temu, dyniek000 napisał:

Witam jak w temacie przeglad mam do 02.06.2019r. A lpg (zbiornik) legalizacje do 04.2020r. 

Czy dostanę przeglad ,ewentualnie na ile czasu 

Z tego co wiem, to zbiornik ma być ważny w dniu badania technicznego. Diagnosta może tylko "pouczyć" że zbiornik powinien być wymieniony przed końcem jego ważności. Powinieneś dostać badanie na 12 miesięcy, ale możliwe, że coś się zmieniło w ostatnim czasie.

Napisano
1 godzinę temu, Tilok napisał:

Z tego co wiem, to zbiornik ma być ważny w dniu badania technicznego. Diagnosta może tylko "pouczyć" że zbiornik powinien być wymieniony przed końcem jego ważności. Powinieneś dostać badanie na 12 miesięcy, ale możliwe, że coś się zmieniło w ostatnim czasie.

Potwierdzam

Napisano

śmiało dostaniesz na pełen rok , mało tego , jedź w marcu 2020 i tez dostaniesz na rok .

Napisano

Potwierdzam wszystko. Butle mam ważną do sierpnia przegląd robiłem w sobotę. Pan pouczyl że butle należy wymienić do sierpnia przegląd podbity na rok 😀

• 3 tygodnie później...
Napisano

Podepnę się, przegląd mi się skończył w styczniu tak jak i butla. Holenderska instalacja Vialle. Z tego co się już zorientowałem to kiepsko to wygląda, wymiana butli graniczy z cudem... wywalenie instalacji przekroczy wartość auta, a jak na swój wiek śmiało na wakacje nim bez obaw jeżdżę. Co można w takiej sytuacji zrobić bo jestem lekko w kropce :nie_wiem:

Napisano

Dlaczego graniczy z cudem? Jakieś inne butle mają? Nie możesz wsadzić naszej z naszym zaworem? Ja bym podzwonił po okolicznych montażystach lpg i popytał.

Napisano
7 minut temu, SlawekS napisał:

Dlaczego graniczy z cudem? Jakieś inne butle mają? Nie możesz wsadzić naszej z naszym zaworem? Ja bym podzwonił po okolicznych montażystach lpg i popytał.

Każdy mówi, że im to ryba , ale ustawa mówi, że butla ma być producenta... :(

Edytowane przez Primera

Napisano
Każdy mówi, że im to ryba , ale ustawa mówi, że butla ma być producenta... [emoji20]
Znaczy ze majac staga mam miec butle staga?
Napisano
4 godziny temu, Primera napisał:

ale ustawa mówi, że butla ma być producenta...

że co ? zmieniasz zbiornik ew razem z wielozaworem ( na taki jaki pasuje wymiarami ) , podłączasz , robisz badanie techniczne  i jeździsz . ważne aby do nowego zbiornika LPG był  "kwit " czyli protokoł / decyzja wydana przez TDT . trochę masz do mnie daleko bo może i bym to ogarnął . ( 130 km ).

Napisano
5 godzin temu, Primera napisał:

wymiana butli graniczy z cudem...

wchodzi opcja  ponownej legalizacji tej butli , wymontować i pojechać do oddz TDT na badanie szczelności zbiornika LPG.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.