Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Padł mi przełącznik tempomatu w manetce. Zamiennik czy używka?

Featured Replies

Napisano

No i tak. Padł mi przełącznik tempomatu w manetce kierunkowskazów w VW
I co robić? Brać używkę czy szukać zamiennika? Z używką to na starcie nic nie wiadomo (jak była traktowana ta manetka przez usera, jak długo leżała na półce w magazynie autoszrotu itp Niewiadomych sporo, ale cena zachęcająca (od 30 do 50 zł) (generalnie mam złe doświadczenia z używkami, zawsze loteria)

Zamienników też dużo. Najbardziej uśredniony cenowo jest Stark Automotive (ceny zamienników różnych firm to od 60 do 300). Zna ktoś tę firmę?

Napisano

VW to tego jest na peczki na allegro. Ja kupilem uzywke do Fiesty i smiga.

Napisano
1 godzinę temu, Twister74 napisał:

I co robić? Brać używkę czy szukać zamiennika? Z używką to na starcie nic nie wiadomo (jak była traktowana ta manetka przez usera, jak długo leżała na półce w magazynie autoszrotu itp Niewiadomych sporo, ale cena zachęcająca (od 30 do 50 zł) (generalnie mam złe doświadczenia z używkami, zawsze loteria)

Zamienników też dużo. Najbardziej uśredniony cenowo jest Stark Automotive (ceny zamienników różnych firm to od 60 do 300). Zna ktoś tę firmę?

Jak poprzedni użytkownik miał traktować? Oleju nie zmienił czy jak?

Brać używkę.

Napisano
  • Autor
18 minut temu, grogi napisał:

Jak poprzedni użytkownik miał traktować? Oleju nie zmienił czy jak?

Brać używkę.

Szarpać? ;]

A poważnie, to jak jeżdżę czasami służbówkami i często mi się trafia egzemplarz po choleryku, to dziękuję bardzo... I nie chce mi się wierzyć, ze połamane czy zwichrowane plastikowe elementy to dlatego, ze auto akurat służbowe. 

Napisano
2 godziny temu, Twister74 napisał:

Sam będziesz wymienial czy placil komus? ;]

Jak samo to ja bym zaryzkowal uzywke, najwyżej jak padnie to sobie kupisz kolejna za grosze ;)

Ale jak masz komus placic to wyminilbym na nowe, żeby mieć spokoj :ok:

Napisano
  • Autor
53 minuty temu, Maciej__ napisał:

Sam będziesz wymienial czy placil komus? ;]

Jak samo to ja bym zaryzkowal uzywke, najwyżej jak padnie to sobie kupisz kolejna za grosze ;)

Ale jak masz komus placic to wyminilbym na nowe, żeby mieć spokoj :ok:

Samemu, prosta sprawa, ale nie lubię babrać się 10x z tym samym ;]

Napisano
2 minuty temu, Twister74 napisał:

Samemu, prosta sprawa, ale nie lubię babrać się 10x z tym samym ;]

Zamiennik wcale trwalszy być nie musi.

Napisano
  • Autor
20 minut temu, grogi napisał:

Zamiennik wcale trwalszy być nie musi.

Fakt. Teraz problem to znalezienie rzetelnego sprzedawcy, który sprzedaje to co na zdjęciu, a nie jak to ma często miejsce "zdjęcie poglądowe" i przysyła jak wyjęte z zębów psa ;]

Napisano
10 godzin temu, Twister74 napisał:

ja w zasadzie nie wiem po co ten wylacznik, jesli dzialaja mikrostycznuiki set i res to wylacznik jest zbedny, wlaczasz res lub  set, wylaczasz hamulcem, stala pozycje wylacznika mozna zdrutowac. U mnie ten wylacznik zostal wlaczony moze kilka razy i to dla zabawy a nie potrzeby.

Jezeli nie dziala tobie set lub res, to chyba ten mikroprzelacznik jest do kupienia w dowolnym sklepie elektronicznym. Chociaz mi sie wydaje bardziej prawdopodobne ze sie poprostu kabelek ulalama jak w daciach kabel sygnalu.

https://www.drive2.ru/l/9367851/

Edytowane przez tower

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, tower napisał:

ja w zasadzie nie wiem po co ten wylacznik, jesli dzialaja mikrostycznuiki set i res to wylacznik jest zbedny, wlaczasz res lub  set, wylaczasz hamulcem, stala pozycje wylacznika mozna zdrutowac. U mnie ten wylacznik zostal wlaczony moze kilka razy i to dla zabawy a nie potrzeby.

Jezeli nie dziala tobie set lub res, to chyba ten mikroprzelacznik jest do kupienia w dowolnym sklepie elektronicznym. Chociaz mi sie wydaje bardziej prawdopodobne ze sie poprostu kabelek ulalama jak w daciach kabel sygnalu.

Ja to w ogóle rozebrałem wyciągając z manetki bez wyciągania kiery. Bebechy samego przełącznika się posypały i je poskładałem. Ale problem chyba tkwi w kablach, bo jak poskładałem i wyczyściłem styki, to po przełączeniu na ON kontrolka się zapala, ale wystarczy, ze włączę kierunkowskaz lub pstryknę palcami w manetkę to kontrolka gasnie czyli coś go rozłącza, a przełącznik działa sprawnie. Czyli pozostaje kupno innego.

Napisano

Urzywka moze miec juz tez zmeczony kabelek, ja bym naprawil kabelek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.