Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kia soul 1.6 crdi automat

Featured Replies

Napisano

Pytanie odnośnie auta z tematu. Jaki automat tam siedzi. Wiem tylko, że ma 4 biegi i nic więcej. W necie czarna dziura. Hydraulik czy jakaś wydumka. Jak się to sprawuje. Będę wdzięczny za każdą informację.

Napisano
5 minut temu, rwIcIk napisał:

4 biegi to jakiś staroć?

Ja np. mialem w LAgunie 2 ph2 (z tego co pamietam to byla 2007) 4 biegi :) Nie wiem dlaczego ale tak bylo :)

Napisano
1 minutę temu, jaceq napisał:

Ja np. mialem w LAgunie 2 ph2 (z tego co pamietam to byla 2007) 4 biegi :) Nie wiem dlaczego ale tak bylo :)

No to właśnie piszę- że coś starego musi być, jeśli tylko 4 biegi w automacie ;]

Obecnie widzę, że Soul jest z 6-biegowym AT

Napisano
9 minut temu, rwIcIk napisał:

4 biegi to jakiś staroć?

w scenicu 2007 mam 4bAT...masakra jakie to wolne.

Napisano
5 minut temu, rwIcIk napisał:

No to właśnie piszę- że coś starego musi być, jeśli tylko 4 biegi w automacie ;]

Obecnie widzę, że Soul jest z 6-biegowym AT

No racja, racja, ja ja kupowalem w 2011 :) (i mialem do 2013) :)

No mulila sie... potem przesiadlem sie do Superb 2 (2012, 2.0TDI + 6 biegowe DSG) to to byla mega przepasc (a silnik tylko 10 koni roznicy)

Napisano

4-ro biegowa konstrukcja KIA/HYUNDAI(mająca korzenie w starych konstrukcjach MITSUBISHI, ale znacznie zmodernizowana). Przy regularnej wymianie ATF-u nie do zabicia. Zespół napedowy to bardzo mocna strona. zarówno silnik, jak i skrzynia.

Jak nie ma ponad 300 000km, to powinna chodzic jak nowa.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, ghost2255 napisał:

4-ro biegowa konstrukcja KIA/HYUNDAI(mająca korzenie w starych konstrukcjach MITSUBISHI, ale znacznie zmodernizowana). Przy regularnej wymianie ATF-u nie do zabicia. Zespół napedowy to bardzo mocna strona. zarówno silnik, jak i skrzynia.

Jak nie ma ponad 300 000km, to powinna chodzic jak nowa.

Dzięki. Nareszcie jakiś konkret. Jeździ sprawnie czy będzie uczucie jak w miejskim autobusie?

Napisano

Ja nie jestem obiektywny, bo nienawidze manuali i każdy automat dla mnie jest fajny. Moim zdaniem nie ma tragedii. 

Napisano
3 godziny temu, zinger napisał:

w scenicu 2007 mam 4bAT...masakra jakie to wolne.

Nie narzekaj. Jeździ? Jeździ. :)

Napisano

Wszystko sie moze tam pospuc ale nie silnik i skrzynia. Mialem diesela w ceedzie i raczej pacerny. Co do skrzyni to wolna i zabytek ale stara konstrukcja jak nie zaniedbasz czynnosci serwisowych to bedzie jezdzic i jezdzic. Moim zdaniem najbardziej udany model Kily.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.