Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podłoże pod huśtawkę/plac zabaw

Featured Replies

Napisano

Witam. Kupiliśmy dziecku huśtawkę z drewna z wieżą i piaskownicą. Chciałem coś podłożyć pod nią, żeby nie stała bezpośrednio na trawie. Mam płytki tarasowe 0,33x0,33 betonowe o grubości około 4 cm.

Potrzebuje pomysłu, aby fajnie zrobić podbudowę pod placyk. 

Myślałem, żeby zlicować płytki z poziomem trawy, aby dziecko nie wywracało się o nie. Chciałbym aby w widoku z góry płytki były około 10 cm szersze niż plac zabaw żeby trawę się   dobrze kosiło. 

jaką zrobić podbudowę, czy konieczne są obrzeża? 

Może wystarczy tylko trochę betonu pod płytki. Placyk zabaw wazy trochę i boję się o to że same płytki się połamią pod ciężarem placu zabaw.   

Beton dawać na moro czy na sucho? 

Napisano

Beton i plac zabaw to IMHO słabe połączenie. Już lepiej chyba trawę zwykłą zostawić.

Ja mam sztuczną trawę i mimo, że nie jest to miękkie podłoże to się sprawdza od kilka lat. Dzieci skaczą, spadają, siadają na tym i ani razu sobie nic nei zrobiły ani podłożu :)

Jak chcesz mieć dobrze zrobione to zrób płytki  gumowane co się daje na plac zabaw.

Napisano

Wersja Profi i droga to dedykowana powierzchnia bezpieczna. Wersja tańsza i mniej Profi to trawa, sztuczna trawa, kora, piasek...moim zdaniem sztuczna trawa to optymalny wybór.

tapatalked

Napisano
  • Autor
17 godzin temu, sherif napisał:

Beton i plac zabaw to IMHO słabe połączenie. Już lepiej chyba trawę zwykłą zostawić

beton będzie tylko pod urządzeniem tj. pod piaskownicą i pod nogami. Wszędzie dookoła będzie trawa . tak jak na zdjęciu plac-zabaw-budka-hustawki-piaskownica-raclawice-sprzedam-436922767.jpg.923b2ddd3431cf90423ed3a2772d9d4b.jpg

Napisano
3 godziny temu, Hagi84 napisał:

beton będzie tylko pod urządzeniem tj. pod piaskownicą i pod nogami. Wszędzie dookoła będzie trawa . tak jak na zdjęciu 

Przy mocniejszych zabaw, huśtaniu konstrukcja tak posadowiona będzie "chodzić".

Napisano

Zamiast płytek proponuję wkopać bloczki fundamentowe, do których przykręcisz konstrukcję huśtawki. Ja tak zrobiłem i od 8 lat działa bez problemu, z tym że bloczki są kilka cm pod ziemią tak aby trawa je obrosła. Jedyny problem z tym jest taki, że trzeba podkaszarką w tych miejscach kosić ale jest bezpiecznie i to jest najważniejsze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.