Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

... przyjemność jeżdżenia po Polskich drogach - bezcenna

Featured Replies

Napisano

Wahacz 400zl

Łącznik stabilizatora 100zl

Dwie felgi 600zl

przyjemność jeżdżenia po naszych "drogach" bezcenna - za wszystko inne zapłaci miasto hehe.gif

276960005-SA400077.jpg

moje okolice sciana.gif

276960005-SA400069.jpg

276960005-SA400070.jpg

post-42031-14352470991357_thumb.jpg

Napisano

> inne zapłaci miasto

w moim przypadku to nie warte było czekanie aż dostane pieniądze i sam za swoje kupiłem przednią felgę angryfire.gifwrrr.gifirked.gifrant.gif

Napisano

> Wahacz 400zl

> Łącznik stabilizatora 100zl

> Dwie felgi 600zl

> przyjemność jeżdżenia po naszych "drogach" bezcenna - za wszystko

> inne zapłaci miasto

> moje okolice

Współczuje ja mam przyjemność jeździć 60 km do pracy nowo położonym dywanikiem z warstwą ścieralną. Malina wink.gif

Jak zobaczyłem jak gość idzie przed żukiem i kładzie poziomicę czy droga jest prosta to mi kopara opadła

Napisano

Czasami zastanawiam się czy jesteśmy w UE ale może za 30 lat sciana.gif coś z tym zrobią buu.gif

Napisano
  • Autor

> w moim przypadku to nie warte było czekanie aż dostane pieniądze i

> sam za swoje kupiłem przednią felgę

Chociaż bym miał rok czekać to te pieniążki dostanę, a tak poważnie to nie robili problemów w Zarządzie Powiatowym - są ubezpieczeni i Warta płaci grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Współczuje ja mam przyjemność jeździć 60 km do pracy nowo położonym

> dywanikiem z warstwą ścieralną. Malina

> Jak zobaczyłem jak gość idzie przed żukiem i kładzie poziomicę czy

> droga jest prosta to mi kopara opadła

Fajnie się masz ok.gif

U mnie straszą że droga będzie wymieniona razem z kanalizacją (planują już od 5 lat) a jak byłem w ZP to mi powiedzieli że inwestycja już jest w toku - realizacja 2012 pad.gif

Nic dodać nic ująć czerwona.gif

Napisano

> Wahacz 400zl

> Dwie felgi 600zl

> inne zapłaci miasto

> moje okolice

ty tu nie marudź bo koło mnie 500 metrów od domu taki krater się zrobił, że do tego co tam napisałeś... ćwiartka lewa przednia, drzwi... i takie tam... zlosnik.gif dziura była tak głeboka i stosunkowo mała, że koło wpadło calusie, autem szarpnęło niemiłosiernie pomimo niewielkiej prędkości, obróciło go i powyginało cały przód, powyrywane wszystko... łącznie z podłużnicą i łapami silnika itp. itd. pzu zatrybiło szkodę całkowitą zlosnik.gif jak dziadzio w uno przede mną krater zaliczył to dosłownie wyrwało mu pół przodu, skrzywiło drzwi... chłopina bidny myślał, że coś w niego walnęło (ja biglaugh.gif - i jeszcze na bezczela mi pokazuje dziurę w moim aucie z przodu hahaha.gif to mu wytłumaczyłem, że to taka tuningowa siatka na albatrosy zlosnik.gif) ale mu pokazałem co to się staneło i w co tak wyrżnął, pokulałem się do domu i zostawiłem fona co by zadzwonił jak 997 przyjedzie, żeby im powiedzieć co się staneło

Dzisiaj już postawili tam barierkę... i znak "40" i "uszkozdona nawierzchnia" bo po ciula jakiego naprawiać... teraz są przy okazji korki giganty bo ciężko się tam minąć, a jak jakiś ciężarówek jedzie (a jeździ ich w pipu i jeszcze trochę) to już w ogóle miodzik.

Napisano

> Czasami zastanawiam się czy jesteśmy w UE ale może za 30 lat coś z

> tym zrobią

Eeee kolega przesadza... W pozostalej czesci UE jest podobnie.

W Irlandii widzialem taka sama dziure jakie sa u kolegi wyzej na zdjeciach. Co z tego ze byla to tylko jedna dziura jaka widzialem na kilka tysiecy km drog. Ale BYLA. i to sie liczy!

Napisano

> Eeee kolega przesadza... W pozostalej czesci UE jest podobnie.

> W Irlandii widzialem taka sama dziure jakie sa u kolegi wyzej na

> zdjeciach. Co z tego ze byla to tylko jedna dziura jaka

> widzialem na kilka tysiecy km drog. Ale BYLA. i to sie liczy!

przyjedźcie do wrocławia biglaugh.gif to dopiero zobaczycie krajobraz księżycowy biglaugh.gif kilka dróg jest ok... ale nie daj bozia zboczyć gdzieś z kursu, to jak się nie ma mapy z kraterami, to można koła pogubić

Napisano

> przyjedźcie do wrocławia to dopiero zobaczycie krajobraz księżycowy

> kilka dróg jest ok... ale nie daj bozia zboczyć gdzieś z kursu,

> to jak się nie ma mapy z kraterami, to można koła pogubić

Wyobraz sobie ze moze byc gorzej angryfire.gif Ostatnio jak pojechalem do scyzorykow to myslalem ze z drogi gdzies zobyczylem i szukalem gdzie jest cos zdatnego do jazdy dziury garby koleiny wszystko. A najlepsze jest jak z urzedniczka jechalem to sama powiedzila ze takich drog to nawet we Wroclawiu nie ma, nie zaprzeczylem. Tam trawa i pobocza sa rowniejsze icon_eek.gif

Napisano

zapraszam do łodzi... grinser006.gif

Napisano

właściwie to jak to jest? Nie ma bata na właściciela drogi?

Bo na kierowców jest masa batów. A to coroczny przegląd techniczny, a to kontrola drogowa i lukanie po oponkach czy aby nie łyse, po szybkach czy nie oklejone niedozwoloną folią , o fotoradarkach i kryciu po rantach już nie wspomne.

Napisano

> U nas? Gdzies Ty jezdzil? Bo porownujac w Wroclawiem, Krakowem czy

> Lodzia to u nas jak blat plasko

np. Końskie miasta niepoznalem tzn ulic, droga na Szydlowiec, Nieklań itd. biglaugh.gif

Płasko to moze i jest na Miedzianej Gorze no i moze poza paroma jeszcze wyjatkami.

Napisano

> właściwie to jak to jest? Nie ma bata na właściciela drogi?

> Bo na kierowców jest masa batów. A to coroczny przegląd techniczny, a

> to kontrola drogowa i lukanie po oponkach czy aby nie łyse, po

> szybkach czy nie oklejone niedozwoloną folią , o fotoradarkach i

> kryciu po rantach już nie wspomne.

mi się ze zdikiem już 2x udało wygrać... i to tak, że byli na mnie nieźle wkurzeni biglaugh.gif nawet się bez sądu obeszło, po prostu wystarczy dobre udokumentowanie... a żebyś widział jacy byli poruszeni wielce, jak poprosiłem o pokrycie kosztów przeglądu i rzeczoznawcy biglaugh.gif ale piana na pysku wyskoczyła im dopiero jak dałem rachunek za auto zastępcze biglaugh.gif powiedziałem im tylko, że mam czas... i albo pokryją koszty naprawy i koszty poboczne, albo spotkamy się w sądzie, gdzie z opinią biegłego rzeczoznawcy, protokołem policji i ubezpieczalni mają przegraną sprawę i do tego dojdą im jeszcze koszty sprawy i obiecałem, że napewno na rozprawę dostarczę w razie potrzeby wszystkie uszkodzone elementy biglaugh.gif wkurzeni byli... ale zapłacili... 2x... smile.gif Po czym poinformowałem z szyderczym uśmiechem od ucha do ucha, że gdyby nie robili takich problemów od początku, to koszty byłyby o conajmniej 1/3 niższe... biglaugh.gif To usłyszałem, że tu tylu naciągaczy jest... blebleble... smile.gif

a co do stanu dróg.. to co, jak nie spełnia norm UE, to mają zamknąć ? to bys musiał chyba 4x4 kupić, albo enduro... albo najlepiej helikopter wink.gif bo by polskę zamknęli smile.gif

Napisano
  • Autor

> właściwie to jak to jest? Nie ma bata na właściciela drogi?

> Bo na kierowców jest masa batów. A to coroczny przegląd techniczny, a

> to kontrola drogowa i lukanie po oponkach czy aby nie łyse, po

> szybkach czy nie oklejone niedozwoloną folią , o fotoradarkach i

> kryciu po rantach już nie wspomne.

U nas państwo prawa i porządku, czyt. urzędom wolno wszystko a obywatelowi ...nic

Zdarza sie od czasu do czasu ze ktoś sie postawi ale z reguły ludzie olewają sprawę. Po uszkodzeniu samochodu (jechałem do rodziców) to usłyszałem od ojca zebym sobie darował, więcej z tym zachody niż korzyści itd.

Jak długo ludzie bedą tak rozleniwiać władzę tak długo władza będzie nas 270747800-sex.gif

Napisano
  • Autor

> byli na mnie

> nieźle wkurzeni

Na mnie też sie wkurzali rotfl.gif ale policjanci

Dyspozytor jak usłyszał o 23:30 w niedziele że stoje w polu i uszkodziłem samochód to był w niebo wzięty, po tonie sądząc to miął ochotę wpysk.gif mi dać biglaugh.gif A jak koledzy mundurowi przyjechali to było spoko, na wstępie jak zobaczyli dziruę to mi powiedzieli "no, to rzeczywiście słuszna dziura" zakrecony.gif myślałem ze sie ze smiechu poskładam

Napisano

> Wahacz 400zl

> Dwie felgi 600zl

> inne zapłaci miasto

> moje okolice

hmm, nieźle...

mi juz w tym sezonie 3 razy prostowali felgę...

Niby nic, ale rok jezdŻenia po polskich drogach i w mojej asterce wszystko zaczyna się tłuc...

Napisano

> zapraszam do łodzi...

Tydzień temu byłem. angryfire.gif

W Warszawie drogi dziurawe, ale równiejsze.

Napisano

witaj w klubie

0515b6e34de4b197m.jpg ecf0cdf24570753fm.jpg 92e23f32761a0501m.jpg

felga 18" sciana.gif

Napisano

O fak... ostatnio takie dziury widziałem w górach i na Mazurach... crazy.gif

Napisano

> przyjemność jeżdżenia po naszych "drogach" bezcenna - za wszystko inne zapłaci miasto

A znak stosowny był? Bo jak był, to wpysk.gifzlosnik.gif

Napisano

> mi się ze zdikiem już 2x udało wygrać... i to tak, że byli na mnie

> nieźle wkurzeni nawet się bez sądu obeszło, po prostu wystarczy

> dobre udokumentowanie... a żebyś widział jacy byli poruszeni

> wielce, jak poprosiłem o pokrycie kosztów przeglądu i

> rzeczoznawcy ale piana na pysku wyskoczyła im dopiero jak dałem

> rachunek za auto zastępcze powiedziałem im tylko, że mam

> czas... i albo pokryją koszty naprawy i koszty poboczne, albo

> spotkamy się w sądzie, gdzie z opinią biegłego rzeczoznawcy,

> protokołem policji i ubezpieczalni mają przegraną sprawę i do

> tego dojdą im jeszcze koszty sprawy i obiecałem, że napewno na

> rozprawę dostarczę w razie potrzeby wszystkie uszkodzone

> elementy wkurzeni byli... ale zapłacili... 2x... Po czym

> poinformowałem z szyderczym uśmiechem od ucha do ucha, że gdyby

> nie robili takich problemów od początku, to koszty byłyby o

> conajmniej 1/3 niższe... To usłyszałem, że tu tylu naciągaczy

> jest... blebleble...

To ja tu czegos nie rozumiem.

ZDiK w Krakowie ma na wypadek takich spraw (a jest ich wiele) normalna procedure, ktora okresla spis potrzebnych dokumentow (min. koniecznosc sporzadzenia opinii u rzeczoznawcy) i normalnie oddaja za wszystko pieniadze bez szemrania.

Zreszta nie musze byc goloslowny http://www.zdik.krakow.pl/new/?d=informacje&p=procedury&id=45

Wiem cos na ten temat, bo jestem w trakcie zalatwiania odszkodowania, ale mam pecha, poniewaz ze szicu sporzadzonego przez policial.gif ciezko stwierdzic czy ulica znajduje sie na obszarze ZDiK w Krakowie czy nie (gliniarze sie nie popisali, spieszylo im sie chyba) i wlasnie urzednicy z ZDiK pomagaja mi to ustalic! Z wlasnej woli koresponduja z Wydzialem Geodezii Urzedu Miasta Krakowa i z tego co wynika z rozmow telefonicznych z nimi robia wszystko, zeby mi pomoc (wlasnie dostalem specjalna mapke na ktorej mam zaznaczyc miejsce powstania szkody, po jej uzupelnieniu bedzie jasnoc kto zwraca mi pieniadze).

Wczoraj rozmawialem z czlowiekiem, ktory prowadzi moja sprawe i pytal czy oprocz zgloszonych kosztow (napisalem o kase za opone - 250 zl i zwrot za rzeczoznawce - 200 zl) ponioslem jeszcze jakies, jesli tak, to prosil o doniesienie papierow. W opinii rzeczoznawcy bylo wyraznie napisane, ze do weryfikacji warszatowej jest jeszcze sprawdzenie stanu felgi i zwieszenia. W pismie do ZDiK napisalem, ze zastrzegam sobie prawo do snoszenia roszczen w tym zakresie i jak widac rowniez nie ma z tym problemu (na szczescie zawieszka i felga nie ucierpialy).

Dziwi mnie to, ze we Wroclawiu sa z tym jakies problemy. Przeciez pokrycie takich kosztow napewno zdarzylo im sie nie raz, ale setki razy. Zastanawiajace jest to, ze urzednikom chce sie wyklocac - przeciez nie placa odszkodowan z wlasnej kieszeni, tylko jest na to fundusz, wiec jesli przypadek jest udokumentowany, to o co chodzi?

Napisano

> Współczuje ja mam przyjemność jeździć 60 km do pracy nowo położonym

> dywanikiem z warstwą ścieralną. Malina

> Jak zobaczyłem jak gość idzie przed żukiem i kładzie poziomicę czy

> droga jest prosta to mi kopara opadła

Ciekawe kiedy pojawią się koleiny?

Napisano

> A znak stosowny był? Bo jak był, to

Bo jak był, to nic. tylko nieco więcej szarpania się.

tak na prawdę to można zaskarżyć zarządcę drogi o zaniedbanie zmuszając go albo do naprawy albo do zamknięcia drogi.. Lucyfer kiedyś lepiej to opisał.

Napisano
  • Autor

> A znak stosowny był? Bo jak był, to

W dzniu zdarzenia nie było. Za to już następnego dziury były połatane i znak stał, normalnie sąsiedzi to na rękach powinni mnie nosić rotfl.gif

Napisano

> W dzniu zdarzenia nie było. Za to już następnego dziury były połatane

> i znak stał, normalnie sąsiedzi to na rękach powinni mnie nosić

W lublinie jak przyladowalem w dziure to dzieki Bogu ze mialem stalowa felge zgiela sie tak ze do najblizszych swiatel zeszlo mi powietrze angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif

az cud ze to opona wytrzymala a felge udalo sie wyklepac.

klnie.gifklnie.gifklnie.gif

Napisano

> Ciekawe kiedy pojawią się koleiny?

Eee, porządnie robili

Napisano

> Wahacz 400zl

> Dwie felgi 600zl

> inne zapłaci miasto

> moje okolice

o ja pierdziele yikes.gif fajne te Twoje.. okolice...

Napisano

> witaj w klubie

> felga 18"

Współczuję, ale cóż albo wygląd albo proste koła.

Bo innych zalet prócz wyglądu nie mają ...

Napisano

> moje okolice

oooooo pole minowe yikes.gifhehe.gifpad.gif

Napisano

a na podkarpaciu byłeś biglaugh.gif a to co piszesz ze we Wrocku tak jest to fakt buu.gif

Napisano

> a na podkarpaciu byłeś a to co piszesz ze we Wrocku tak jest to

> fakt

niestety....

Napisano
  • Autor

> oooooo pole minowe

już nie, "panowie eksperci" połatali, w sam raz jak są ulewy więc nie przewiduje łatką długiej egzystencji smirk.gif

Napisano

> już nie, "panowie eksperci" połatali, w sam raz jak są ulewy więc nie

> przewiduje łatką długiej egzystencji

dziwisz się? im kazali łatać dziury myśleć im nie kazali..... smirk.gif

Napisano

Bo u nas we Wrcoku w ZDiK`u pracuje taka piękna kwoka Ewa Mazur. I ona jest jakby zwierciadłem całego działania i postępowania tej szanownej instytucji. I tyle. Będą się szarpać do upadłego. A co im..

Napisano
  • Autor

> dziwisz się? im kazali łatać dziury myśleć im nie kazali.....

I tutaj masz rację, odpowiada za to zleceniodawca robót, tylko pomyśleć i poczekać a nei odwalać fuszerkę to każdy chyba potrafi wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.