Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stilem do Włoch :)

Featured Replies

Napisano

Dla tych co kiedykolwiek zwątpili w Fiata :)

Stilonek dał radę, w sumie zrobione 4000km, bo jakoś tak na miejscu zrobiłem 1000km, jazda po Włochach bardzo specyficzna, zupełnie inaczej niż Niemcy/Holandia - mają swój świat i swoje kredki, aż klakson mi się spalił :facepalm:

Oczywiście bez przygód się nie obyło, jeszcze w PL już po 100km podróżny poleciały śruby na przednim prawym kole.... wszystkie :Oto był pierwszy raz od dobrych 5lat jak pozwoliłem oponiarzowi (wyważałem przed wyjazdem) dokręcić koła... i to był błąd, zerwał gwinty... dwie śruby wykręciłem z tyłu i wróciłem do domu, miałem komplet starych śrub, zamieniłem i pojechałem z powrotem :)

Generalnie mimo 390 000 km na blacie Stilonek dał radę :jump:

IMG_20190829_110908.jpg.34f5334d4f89b2fa4bcd051d0e22ac06.jpgDSC01717.JPG.59d7b307b3d9b7696e09c6cddf4152c5.JPGDSC_0079.JPG.c34c26642dd31028e87cea3554b83a25.JPGDSC_0099.JPG.2a152ceef82580c34e68ac84a0130ab9.JPG

Napisano

Mam korozję w tym samym miejscu - na łączeniu przedniego błotnika z progiem od strony kierowcy. Póki co jest tylko opuchlizna lakieru i wąski pasek rudy ale sprawa jest rozwojowa ;) Gratuluję wycieczki. Sam mam ochotę na objazdówkę po Włoszech, ale Stilonem trochę bym się obawiał, mimo że nigdy na drodze nie zawiódł - póki co :)

Napisano

@bochumil

sprawdź dokładnie te miejsca, u mnie też było tylko lekko "zarudzone", dałem do czyszczenia i konserwacji. Po zdjęciu błotnika .... tragedia, zżarta blacha do grubości pergaminu lub całkowity jej brak. A dodam, że robiłem średnio co dwa lata konserwacje nadwozia i profili zamkniętych , tam jest taki zakamarek, że nie dojdziesz z dyszą rozpylającą do samego końca a spod koła leci brud i woda, ciągle się tam zbiera wilgoć z piaskiem z drogi, raj dla korozji. Blacharz wyciął , wstawił nowe, zasikał na grubo konserwantem i dał gwarancje na dwa lata. potem trzeba powtórzyć konserwacje zdejmując błotnik i sikać  na otwartym konserwant.

Edytowane przez MirekD

Napisano
  • Autor

To co u mnie widać to akurat wylewająca się od gorąca pasta konserwująca :) Ale fakt, jest to miejsce tragiczne w stilo, już 2 razy odkręcałem błotniki do konserwacji bo ruda idzie w tym miejscu, no i w tym roku pasowało by robić kolejny raz bo już ledwo zipie, podobnie jest na drzwiach :oslabiony:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.