Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kucie pod kablotekę

Featured Replies

Napisano
Dnia 5.11.2019 o 20:58, tomecki napisał:

TV w każdym pokoju ;] Jestem staroświecki ;]

A skrętka... czasem oprócz wifi warto mieć kabel

Na bogato, 3 abonamenty za TV do płacenia 😄 😄

Napisano
Dnia 19.11.2019 o 12:13, tomecki napisał:

Dzisiaj kładłem kabelki

Położyłeś jednak bez rury? Szkoda, w razie awarii trzeba będzie kuć. Powinno się dawać rurę, która ma nominalnie zajęte kablami do 30% średnicy. Łuki powinny być łagodniejsze, z promieniem rzędu minimum 8-12 cm, inaczej trudno będzie później wymienić czy dociągnąć nowy przewód. Stara jeszcze przedwojenna zasada z czasów rurek Bergmanna mówiła, że najdłuższy odcinek prostej rurki między dwoma puszkami (czy innymi punktami dostępu, wtedy były tylko puszki) to 9 metrów, zaś na każdy zakręt po drodze należało odejmować 2 metry.

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, Lucyfer napisał:

Położyłeś jednak bez rury? Szkoda, w razie awarii trzeba będzie kuć. Powinno się dawać rurę, która ma nominalnie zajęte kablami do 30% średnicy. Łuki powinny być łagodniejsze, z promieniem rzędu minimum 8-12 cm, inaczej trudno będzie później wymienić czy dociągnąć nowy przewód. Stara jeszcze przedwojenna zasada z czasów rurek Bergmanna mówiła, że najdłuższy odcinek prostej rurki między dwoma puszkami (czy innymi punktami dostępu, wtedy były tylko puszki) to 9 metrów, zaś na każdy zakręt po drodze należało odejmować 2 metry.

co tam może być za awaria? To nie światłowód ;]

Jakby coś było nie tak to "trudno", pojadę na około przy listwie i tyle, kuć nic nie będę ;]

Napisano
34 minuty temu, tomecki napisał:

co tam może być za awaria? To nie światłowód ;]

Jakby coś było nie tak to "trudno", pojadę na około przy listwie i tyle, kuć nic nie będę ;]

Do tego czasu to pewnie telewizja kablowa będzie już wspomnieniem ;]

Napisano
13 godzin temu, Lucyfer napisał:

Ale jakiej awarii ? Przecież te kable idą pod podłogą.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, Dembu napisał:

No i już nic nie zmienię ;]

IMG_20191121_155435.jpg.8bf6a64a8031dccd4a78b5a05869c63a.jpg

Napisano
9 godzin temu, Dembu napisał:

Wiesz, widywałem już różne "niemożliwe" awarie. Nie mój cyrk, nie moje małpy, ja bym tak nie zrobił.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.