Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyszukiwarka modeli samochodów na podstawie felgi?

Featured Replies

Napisano

Nie od dziś wiadomo, że wiele samochodów ma te same lub bardzo zbliżone felgi. Wszystkie strony które znam i które znalazłem działają w ten sposób, że podaję konkretną markę, model, rocznik i wyniku otrzymuję parametry felg. A ja szukam czegoś odwrotnego - chciałbym wpisać parametry felgi (ET, otwór centralny, rozstaw śrub, szerokość) i otrzymać listę marek i modeli aut, do którego dana felga pasuje. Spotkaliście się z taką stroną?

Napisano

Też kiedyś szukałem tak jak ty mialem felgi ktore chcialem opylic , mozes sprobowac wpisac w allegro po parametrach i wyskocza ci felgi OEM

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, eryko napisał:

Też kiedyś szukałem tak jak ty mialem felgi ktore chcialem opylic , mozes sprobowac wpisac w allegro po parametrach i wyskocza ci felgi OEM

Ja właśnie szukam z tego samego powodu. Chcę sprzedać alusy, wiem, że poza moim autem pasują do innych marek ale za diabła nie wiem do których. Pomysł z Allegro też dobry, dzięki :), nawet nie wiedziałem, że takie filtry tam dodali :)

Napisano

wyskocza ci aukcje ktore sprzedawcy dodali do poducenta felg , ale wiesz jak z dokladnoscia aukcji , po tem musisz w tych aukcjach poczytac do jakigo auta to dodali

Napisano
18 godzin temu, Herbatnik napisał:

A ja szukam czegoś odwrotnego - chciałbym wpisać parametry felgi (ET, otwór centralny, rozstaw śrub, szerokość) i otrzymać listę marek i modeli aut, do którego dana felga pasuje.

A na stronie producenta felg?

Co lepsi (z Niemiec raczej) załączają świadectwa homologacji do jakich modeli felga jest homologowana.

Edytowane przez el_guapo

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, el_guapo napisał:

Co lepsi (z Niemiec raczej) załączają świadectwa homologacji do jakich modeli felga jest homologowana.

Dzięki. Felgi markowe i niemieckie :), sprawdzę.

Napisano

otworem centralnym przy afermarketowych felgach na ogol nie ma sie co martwic bo maja fabrycznie wielki + centrowanie pierscieniami.

Wiec pozostaje rozstaw i ewentualnie ET. 

Napisano

Na stronie niemieckiego sklepu reifen.com znajdź felgę o twoich parametrach a najlepiej tą samą. W załączniku będziesz miał homologację i tam wszystkie modele aut, silnik, moc do jakich możesz ją użyć wraz z info jakie mają być śruby i pierścień centrujący. 

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, el_guapo napisał:

No i trafiłeś w 10. :piwko: Na niemieckiej stronie Alutec znalazłem homologację TUV i były wymienione wszystkie marki i modele aut, dla których felga jest homologowana. Co prawda mam 3 homologację dla różnych ET (reszta parametrów ta sama), ale to już sobie sprawdzę pod koniec tygodnia jak zdejmę koła. 

Napisano
  • Autor
14 minut temu, Harp napisał:

Na stronie niemieckiego sklepu reifen.com znajdź felgę o twoich parametrach a najlepiej tą samą. W załączniku będziesz miał homologację i tam wszystkie modele aut, silnik, moc do jakich możesz ją użyć wraz z info jakie mają być śruby i pierścień centrujący. 

Dzięki, to też działa. No to problem rozwiązany. :piwko:

000174.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.