Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie zakupowe znowu, może jakieś pomysły.

Featured Replies

Napisano

Witam Panowie i Panie.  

A mianowicie stoję przed dylematem zakupu drugiego auta do domu, obecne po dwóch latach dzielnej i bezawaryjnej jazdy znudziło się. 

Zastanawiam się nad Oplem Astrą J 1.6 T  a skodą octavią Rs TDi oba z 2012 roku . Astra 130tys pewnego przebiegu octavia 180tys. 

Auto ma służyć do jazdy wokół komina dlatego do skody podchodzę z rezwerą. 

Czy ktoś ma pomysł na jakieś ciekawe auto w budżecie nie przekraczającym 30-35 tys. im mniej tym lepiej.  

Napisano
  • Autor

Ten zostaje jeszcze rok i nie jest to RS tylko GT220:) kilka różnic się znajdzie. I zostaje jeszcze rok . 

Sprzedał się samochód kupiony wcześniej. w sumie tylko dlatego, że się znudził i dostaliśmy bardzo dobrą cenę. Chciałbym kupić coś tańszego i wycofać troszkę gotówki. dlatego szukam coś w rozsądnej cenie co za dwa trzy lata sprzeda się bez problemu. Dlatego szukam popularnego taniego w utrzymaniu samochodu. 

Napisano
11 godzin temu, krzys139 napisał:

Zastanawiam się nad Oplem Astrą J 1.6 T  a skodą octavią Rs TDi oba z 2012 roku . Astra 130tys pewnego przebiegu octavia 180tys. 

Auto ma służyć do jazdy wokół komina dlatego do skody podchodzę z rezwerą. 

Czy ktoś ma pomysł na jakieś ciekawe auto w budżecie nie przekraczającym 30-35 tys. im mniej tym lepiej.  

Patrząc po sytuacji na rynku, diesle nie sprzedają się tak łatwo (był o tym niedawno wątek). Za 2-3 lata raczej nie będzie z tym lepiej. ;)

Napisano
  • Autor

Właśnie teraz byłem zdziwiony. Bo auto w sumie nietanie sprzedawałem 1 dzień ale też benzyna nieźle wyposażona. 

Teraz czas na coś tańszego i popularnego co również łatwo będzie mam nadzieję sprzedać. 

Czyli skłaniam się przy Astrze. 

Napisano
  • Autor

Czy to normalne, ze octavia 2 fl rdzewieje? oglądałem pobieżnie auto, ale widzę watki na różnych forach, że ludzie na gwarancji klapy wymieniają, purchle na drzwiach. 

Astra J też święta nie jest. Czy to obawy na wyrost czy faktycznie auta są już na 4 lata i później może dziać się już naprawdę wszystko?

Napisano

Niestety problem z klapami w skodzie to norma. Ale z resta nadwozia jakis wielkich problemow nie ma. Nie oszukujmy sie najnowsze maja juz 7 lat wiec zawsze purchelek gdzies moze wyjsc. 

Napisano
58 minut temu, krzys139 napisał:

Czy to normalne, ze octavia 2 fl rdzewieje? oglądałem pobieżnie auto, ale widzę watki na różnych forach, że ludzie na gwarancji klapy wymieniają, purchle na drzwiach. 

Astra J też święta nie jest. Czy to obawy na wyrost czy faktycznie auta są już na 4 lata i później może dziać się już naprawdę wszystko?

W Astrach byl jakis problem z zatyczkami w drzwiach, gdzie zbierala sie woda i potrafilo rdzewiec.

W pozniejszych rocznikach juz chyba tych gumowych korkow wcale nie wkaldali (ja nie mam w 2016)

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, czachabrava napisał:

Niestety problem z klapami w skodzie to norma. Ale z resta nadwozia jakis wielkich problemow nie ma. Nie oszukujmy sie najnowsze maja juz 7 lat wiec zawsze purchelek gdzies moze wyjsc. 

Kurcze zajrzałem na OCP a tam ludzie w 2013 roku pisali, że klapy na gwarancji wymieniali a rdza wychodziła na rantach drzwi i na progach. Francuzi potrafia zrobic auto,żeby po 7 latach nic nie wyszło niemcy niestety nie odrobili lekcji.

Napisano

8 lat miałem Astrę J, rdzewieją elementy podwozia, zawieszenia. Nic specjalnego tam się nie psuło, ale ciasno na tylnej kanapie. Kawał taniego auta. Z motorem 1,6 turbo będzie fajnie jeździła. W

Skodę w dieslu przy małych przebiegach bym  się nie pchał

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Raz się, żyje wszystkiego trzeba w życiu spróbować. 

Będzie astra 1.6T kombi..... zobaczymy czy wytrzyma dwa lata:)

Tym jeszcze nie jeździłem jak nie przypadnie do gustu niedługo będę sprzedawał:) 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.